Lediga jobb KOMMUNFÖRBUNDET JÄMTLAND HÄRJEDALEN i Krokom

Se alla lediga jobb från KOMMUNFÖRBUNDET JÄMTLAND HÄRJEDALEN i Krokom. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Krokom som finns inom det yrket.

Samordnare skola och vuxenutbildning Kommunförbundet Jämtland/Härjedalen

Kommunförbundet Jämtland/Härjedalen Vi är ett nystartat förbund som jobbar för alla kommuner i länets bästa. Förbundet drivs som en förening och har en styrelse bestående av politiker från länets alla kommuner. Förbundet sätter stor vikt vid att finnas i kommuner i hela länet, därför ser vi gärna att du bor i vilken kommun som helst i Jämtland/Härjedalen.  Förbundet är i en uppbyggnadsfas. Just nu finns en chef och fyra medarbetare på plats och vi kommer... Visa mer
Kommunförbundet Jämtland/Härjedalen

Vi är ett nystartat förbund som jobbar för alla kommuner i länets bästa. Förbundet drivs som en förening och har en styrelse bestående av politiker från länets alla kommuner. Förbundet sätter stor vikt vid att finnas i kommuner i hela länet, därför ser vi gärna att du bor i vilken kommun som helst i Jämtland/Härjedalen. 

Förbundet är i en uppbyggnadsfas. Just nu finns en chef och fyra medarbetare på plats och vi kommer stärka teamet med ytterligare några medarbetare under 2024. 

Förbundet kommer jobba med samverkan och utveckling inom bland annat följande områden: Näringsliv, arbetsmarknad, besöksnäring, påverkansarbete (EU-frågor), socialtjänst, kommunal hälso- och sjukvård, samhällsutveckling och kompetensförsörjning. 

Härjedalens kommun HR-avdelning är stödfunktion vid rekryteringen till Kommunförbundet Jämtland Härjedalen. Din ansökan och andra handlingar du skickar in blir allmänna handlingar.Vi är ett nystartat förbund som jobbar för alla kommuner i länets bästa. Förbundet drivs som en förening och har en styrelse bestående av
politiker från länets alla kommuner.

Förbundet sätter stor vikt vid att finnas
i kommuner i hela länet, därför ser vi gärna att du bor i vilken kommun som
helst i Jämtland/Härjedalen. Kommunförbundet
Jämtland Härjedalen är en distansoberoende arbetsgivare där vi är hembaserade
men reser i hela länet som tjänsten kräver. Vi har också ett litet kontor på
campus i Östersund där vi ses ibland.

Arbetsuppgifter
Att skolor och utbildningar håller hög kvalitet och är ändamålsenliga är en grundförutsättning för att både medborgare och samhällen i vårt län ska utvecklas. Nu kraftsamlar kommunerna i länet ytterligare för att gemensamt arbeta mer effektivt inom det här området. Till Kommunförbundet Jämtland Härjedalen söker vi därför nu en samordnare för frågor som rör skola och vuxenutbildning.

I arbetsuppgifterna ingår att samordna länets kommuners planering och dimensionering av vuxenutbildning och Lärcentrum samt samordna framtagande och uppföljning av gemensamma samverkansavtal och rutiner inom området skola och vuxenutbildning. Tillsammans med förbundets strateg för utbildningsfrågor kommer du arbeta fram strukturer för samverkan inom länet gällande utbildningsfrågor i stort.

I uppdraget ingår också:

Kommunikations- och administrativa uppgifter som stödjer kommunernas arbete samt att bistå i arbetet med att hantera, fördela, följa upp och redovisa statsbidrag och projektmedel

Omvärldsbevakning för området  

Kontakt med regionala och nationella aktörer på området

   

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

Minst fem års erfarenhet av kommunala skolfrågor, gärna av flera skolformer och undervisning i livets alla skeden

Adekvat utbildning på högskola eller universitet, gärna lärar- och/eller rektorsutbildning

Mycket god kommunikationsförmåga både i tal och skrift

God administrativ förmåga och du är noggrann med detaljer

Förståelse och respekt för att arbeta i och med politiskt styrda organisationer

Goda kontaktnät inom skola/utbildning i länet

Intresse och engagemang för frågorna, omvärldsbevakar kontinuerligt och tillämpar analytisk förmåga för att se lösningar och utvecklingspotential för vårt län

Det är meriterande om du har arbetat på ledande positioner.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi främst söker dig som:

Är självgående och strukturerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt och har lätt för att se helheter

Är lyhörd och har lätt för att skapa relationer, du strävar alltid efter att ge ett gott bemötande och värdskap

Har förmåga att diplomatiskt både utmana och stödja beroende på situation och med utgångspunkt i verksamhetens mål

Vi erbjuder
I rollen som Samordnare erbjuds du ett utvecklande uppdrag i en helt ny verksamhet. Här finns en unik möjlighet att vara med i ett kommunövergripande samarbete för länets framgång, något som öppnar upp för både nya kontaktytor och värdefull erfarenhet.

Kontaktinformation
Martin Söderström, Förbundschef Kommunförbundet Jämtland Härjedalen, 0763145493, [email protected]

Malin Elmerstig, Strateg utbildningsfrågor, 0761098557, [email protected]

Arbetsplats
Studentplan 5

831 40 Studentplan 5 Visa mindre