Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Krokom

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Socialpedagog till Cederberg skola

– Ett jobb med plats för växtkraft Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolknin... Visa mer
– Ett jobb med plats för växtkraft
Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Välkommen till Föllinge skolområde! Här finns totalt tre landsbygds-/byskolor med ca 160 elever från 6-16 år i ett och samma rektorsområde. Vi är ett område med ett stort utvecklingsdriv och ett pågående och framgångsrikt utvecklingsarbete där vi samarbetar med nationellt framstående kompetenser inom bl.a. didaktik, betyg och bedömning och kollegial skolutveckling.
En dag som socialpedagog på Cederberg
Cederbergsskolan beskrivs kanske bäst som något så unikt som en byskola i F-9 format. Genom att arbeta på en skola med totalt 120 elever från F-9 skapas unika möjligheter att möta och skapa en relation med alla elever och vuxna. Just relationer och skolans kultur är hög prioritet i vårt arbete. Alla pedagoger i F-9 jobbar tillsammans i utvecklingsarbete och vardag, vilket gör att vi har hela skolan som perspektiv och kan tänka långsiktigt för både elev och organisation.
I rollen som socialpedagog arbetar du främst med förebyggande socialt arbete. Uppdraget innebär att stötta individer/klasser i lärandet, sociala situationer och deras personliga utveckling genom att inspirera, motivera och väcka nyfikenhet hos eleverna. Du behöver finnas till hands både under lektionstid och under raster. Uppdraget består i stort mått av samarbete med undervisande lärare, annan personal och till viss del vårdnadshavare. Att stimulera eleverna utifrån de kommunala och nationella målen är också en viktig uppgift i arbetet.
Du kommer vara en viktig del i arbetslaget och skapar tillsammans med elever och kollegor förutsättningar för lärande och kunskapsförmedlande, vidare ingår du i elevhälsoteamet där du samarbetar med elevhälsan.
Att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål och att bidra till skolans utveckling är andra viktiga arbetsuppgifter i rollen.
Att inspirera, motivera och väcka nyfikenhet kan ske på många sätt och alla elever är olika och har olika behov. Du kommer hela tiden få omedelbar feedback på din insats i form av nyfikna frågor, ögonbryn som höjs, skratt och samtal som uppstår.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller har en annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig eller relevant. Kunskaper och erfarenheter inom NPF är meriterande.
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dem i det dagliga arbetet.
Som person är du engagerad och har ett genuint intresse för barn och ungdomars utveckling och lärande och har ett driv att skapa positiva relationer med såväl elever som vuxna. Vi ser även att du bidrar aktivt i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan.
Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.
Övrig information
Tillsvidareanställning, 80 % -100 %.
Tillträde inför höstterminen 2022
Sista ansökningsdatum 2022-06-23.
Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre