Lediga jobb som Samhällsplanerare i Krokom

Se lediga jobb som Samhällsplanerare i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Översiktsplanerare

Ansök    Jun 18    Krokoms kommun    Samhällsplanerare
Ett jobb med plats för visioner, växtkraft och glädje! Vi söker en strategisk översiktsplanerare som vill vara med och driva utveckling i vår växande kommun! Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som översiktsplanerare i Krokom! ”Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta pla... Visa mer
Ett jobb med plats för visioner, växtkraft och glädje!
Vi söker en strategisk översiktsplanerare som vill vara med och driva utveckling i vår växande kommun! Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som översiktsplanerare i Krokom!
”Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns många byar som tillsammans med den ständigt närvarande naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.”
Krokom är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra ca 15 500 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande.


En dag som översiktsplanerare
Vi är i en spännande expansiv fas med ambitiösa tillväxtmål som skapar behov av nybyggnation av bostäder. Vi arbetar just nu med en ny översiktsplan, fördjupningar och tematiska tillägg och vi har en spännande och utmanande resa framför oss.
Som översiktsplanerare hos oss ingår du, tillsammans med sex medarbetare, i Plan- och trafikavdelningen. Vi arbetar med översikts- och detaljplanering. Medarbetare hos oss har en betydelsefull roll i vårt gemensamma mål att ge bästa möjliga service till våra medborgare och kunder.
Som översiktsplanerare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för den övergripande planeringen i Krokoms kommun. Ditt uppdrag kommer att vara att driva projekt framåt för att nå uppsatta mål där såväl interna som externa kundkontakter och samarbeten förekommer. I rollen som översiktsplanerare ingår även handläggning av remisser, motioner samt aktivt deltagande i de projekt vi har ur både kommunalt och regionalt perspektiv.


Din kompetens
Vi söker dig med utbildning inom samhällsplanering, lantmäteri eller motsvarande, med erfarenhet av att arbeta med översiktsplanering, gärna inom kommunal verksamhet eller politiskt styrd organisation. Du har även vana vid tillämpning av Plan- och bygglagen samt Miljöbalken.
Du är bra på att förmedla information på svenska på ett pedagogiskt och kärnfullt sätt i både tal och skrift. Du tycker om att hålla presentationer, både internt för kollegor och politiker och externt för allmänheten. Det är meriterande om du känner dig bekväm med att göra det även på engelska.
Du känner dig trygg med att arbeta digitalt med verktyg som ArcMap, Q-GIS, AutoCAD, Photoshop, Illustrator och andra relevanta program.
Mycket av vår verksamhet drivs i projektform och vi ser därför att du är en trygg projektledare som är van vid att driva projekt från start till mål. Du är en lagspelare som ser samarbete som en självklar del i att planera och driva en arbetsprocess framåt, med stort eget ansvarstagande. Ditt engagemang för samhällsbyggnadsfrågor och din förmåga att ta tillvara möjligheterna i en förändring kommer vara en styrka i tjänsten
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter förmågor som strategiskt tänkande och att kunna se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.
B-körkort är ett krav.


En hälsning från din framtida chef
Mitt ledarskap präglas av att vara välkomnande, på vår arbetsplats är alla välkomna och det är viktigt med återkoppling och feedback. Modiga, vi vågar tänka annorlunda och tillsammans står vi upp för det vi tror på. Nära, min dörr står alltid öppen för dig och just du är viktig. Pålitliga, vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.


Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Sista ansökningsdag: 2024-08-25
Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens kundcenter 0640-161 00 Visa mindre

Stadsarkitekt/ samhällsplanerare

Ansök    Jun 15    Krokoms kommun    Samhällsplanerare
-En kommun med plats för växtkraft! Söker du en utmaning i en spännande kommun som växer och utvecklas? Har du chefserfarenhet, brinner för samhällsplanering och vill vara med på vår utvecklingsresa? Då är det här jobbet för dig! Krokoms kommun är i en stark tillväxtfas och söker en erfaren samhällsplanerare för att leda planavdelningen. Du ska tillsammans med våra planarkitekter driva den fysiska planeringen framåt och med engagemang förmedla visioner til... Visa mer
-En kommun med plats för växtkraft!
Söker du en utmaning i en spännande kommun som växer och utvecklas? Har du chefserfarenhet, brinner för samhällsplanering och vill vara med på vår utvecklingsresa? Då är det här jobbet för dig!
Krokoms kommun är i en stark tillväxtfas och söker en erfaren samhällsplanerare för att leda planavdelningen.
Du ska tillsammans med våra planarkitekter driva den fysiska planeringen framåt och med engagemang förmedla visioner till genomförande. Du verkar för att god arkitektur och andra kvaliteter följer med hela vägen från översiktsplan via detaljplaner till bygglov och utformning av allmän platsmark. Kommunen står också mitt i en digitaliseringsprocess som är nödvändig för att möta framtidens krav.
Du har en central roll att i nära samarbete med övriga funktioner inom samhällsbyggnad se till att kommunens visioner och mål förverkligas på ett långsiktigt hållbart sätt.
Du kommer vara direkt underställd kommundirektören och medverka i olika grad vid nämndssammanträden och ledningsgrupper.
Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med samhällsplanering som inriktning, ex arkitekt eller ingenjör. Vi ser att du har arbetserfarenhet inom sektorn och chefserfarenhet i någon form. Tjänsten kräver också att du har körkort för bil.
Vi önskar också att du har ett genuint intresse för samhällsplanering, gestaltning och kulturmiljö och har erfarenhet av digitalisering inom samhällsbyggnadssektorn.
Eftersom rollen kräver breda kontakter måste du tycka om och ha lätt för att samarbeta med andra, såväl internt med kolleger och förtroendevalda som externt med olika intressenter. En kommun arbetar med service till medborgarna varför du måste vara serviceinriktad och kommunikativ och ha en vilja att utveckla dig själv inom området.
Du är van att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt både i projekt och i olika samarbeten. En nödvändighet är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Erfarenhet från offentlig sektor är en merit, dock inte ett krav.
Utvecklas med glädje
Krokoms kommun har ett ledarutvecklingsprogram som du som chef automatiskt blir del av. Det innefattar både ledarforum där samtliga chefer träffas 4 gånger per år under ledning av kommundirektören, och ett utbildningsprogram som leds av externa konsulter. Grunden är ”Det goda ledarskapet” som är en beskrivning av vad som förväntas av Krokoms kommuns chefer. Vi har också utvecklat en plattform för ”Det goda medarbetarskapet” för att vi ska ha en gemensam bild av vad som förväntas och vad vi behöver utvecklas inom.
Övrig information
Tillsvidareanställning
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Sista ansökningsdag: 2021-07-04
Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Översiktsplanerare

Ansök    Dec 2    Krokoms kommun    Samhällsplanerare
– Ett jobb med plats för visioner, växtkraft och glädje ”Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt närvarande naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och... Visa mer
– Ett jobb med plats för visioner, växtkraft och glädje
”Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt närvarande naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.”
Krokom är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 15 300 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 1300 kollegor är du med och utvecklar 193 byar där livet växer.
En dag som översiktsplanerare
Vi är i en spännande expansiv fas med en ambitiös tillväxtstrategi för nybyggnation av bostäder. Översiktsplan, fördjupningar och tematiska tillägg har beslutats om att revideras och vi har en spännande och utmanande resa framför oss .
Som översiktsplanerare hos oss ingår du tillsammans med fyra medarbetare i Planenheten. Vi arbetar med översiktsplanering, detaljplanering. Medarbetare hos oss har en betydelsefull roll i vårt gemensamma mål att ge bästa möjliga service till våra medborgare och kunder.
Som översiktsplanerare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för den övergripande planeringen i Krokoms kommun. För tillfället arbetar vi med framtagande av en ny fördjupad översiktsplan som förväntas vara antagen 2022 och den övergripande översiktsplanen för Krokoms kommun ska revideras. Ditt uppdrag kommer därför delvis bli att driva projekt framåt för att nå målet där såväl interna som externa kundkontakter förekommer. I rollen som översiktsplanerare ingår även handläggning av remisser, motioner samt aktivt deltagande i de projekt vi har ur både kommunalt och regionalt perspektiv.
Din kompetens
Vi söker dig med utbildning inom samhällsplanering, lantmäteri eller motsvarande, och med erfarenhet av att arbeta med översiktsplanering, gärna inom kommunal verksamhet. Du har även vana vid tillämpning av plan- och bygglagen samt Miljöbalken.
Datorvana och förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift är en grundförutsättning för arbetet, liksom att du är bekväm med att hålla presentationer inför politik och allmänhet. Det är meriterande om du också är bekväm att göra detsamma på engelska.
Erfarenhet av att arbeta med ArcMap, Q-GIS, AutoCAD, Focus och andra relevanta program är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från kommunal verksamhet eller politiskt styrd organisation.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter förmågor som strategiskt tänkande och att kunna se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.
Ditt engagemang för samhällsbyggnadsfrågor och din förmåga att ta tillvara möjligheterna i en förändring kommer vara en styrka i tjänsten. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att planera och driva en arbetsprocess framåt, med stort eget ansvarstagande.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse
B-körkort erfordras.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre