Lediga jobb som Elevassistent i Krokom

Se lediga jobb som Elevassistent i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Elevassistent till Hissmoskolan

Ansök    Maj 20    Krokoms kommun    Elevassistent
-Ett jobb med plats för engagemang. Vi söker nu en utbildad elevassistent eller motsvarande utbildning med kunskap och erfarenhet av TAKK. På skolan går 120 elever i årskurserna F-3. Vi har samarbete med fritidshemmet under dagarna och kunskap i fokus. I Krokoms kommun arbetar alla skolor, fritidshem och förskolor efter kommunens vision: ”Vi gör plats för växtkraft”. En dag som elevassistent på Hissmoskolan Hissmoskolan är en F-3 skola med ca 120 elever... Visa mer
-Ett jobb med plats för engagemang.
Vi söker nu en utbildad elevassistent eller motsvarande utbildning med kunskap och erfarenhet av TAKK. På skolan går 120 elever i årskurserna F-3. Vi har samarbete med fritidshemmet under dagarna och kunskap i fokus.
I Krokoms kommun arbetar alla skolor, fritidshem och förskolor efter kommunens vision: ”Vi gör plats för växtkraft”.
En dag som elevassistent på Hissmoskolan
Hissmoskolan är en F-3 skola med ca 120 elever i centrala Krokom. Skolan har tillgång till en stor idrottshall samt närhet till skog och mark. Vi har hög behörighet och ett gott arbetsklimat där vi stöttar och hjälper varandra. Vi på Hissmoskolan arbetar för att alla elever skall nå målen genom att erbjuda den bästa undervisningen för alla elever samtliga dagar.
Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med klasslärarna främst stötta en elev i behov av särskilt stöd under skoldagen.
Du arbetar med det sociala och pedagogiska sammanhanget kring eleven under såväl skoldagen som fritidhemsvistelsen. Där du skapar goda förutsättningar för lärande utifrån elevens individuella förmåga.
Din kompetens
Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd, gärna som elevassistent. Du har kunskap och erfarenhet av TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation ).
Vidare är det viktigt att du har empatisk förmåga för att kunna förstå elevernas behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana dem att utvecklas vidare mot målen.
Det är även viktigt att du har ett engagemang och ett lugnt och harmoniskt sinne för att kunna möta eleverna i de svåra situationerna.
Utöver detta ställs höga krav på samarbete då du arbetar tillsammans med lärare och övrig personal för att stimulera elevernas lärande under hela skoldagen.
Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Intervjuer genomförs löpande vilket innebär att anställning kan ske innan sista ansökningsdag.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Elevassistent och individuell studieplanerare

Jämtlands Gymnasieförbund är ett kommunalförbund med ansvar för medlemskommunernas gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen. Organisationen har sju skolor, med 650 anställda och cirka 4 000 studerande, spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund. Alla våra skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer. Beskrivning Vi söker en elevhandledare och individuell studieplanerare till vår verksamhet på Jämtlands Gymnasium Wången... Visa mer
Jämtlands Gymnasieförbund är ett kommunalförbund med ansvar för medlemskommunernas gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen. Organisationen har sju skolor, med 650 anställda och cirka 4 000 studerande, spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund. Alla våra skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer.
Beskrivning
Vi söker en elevhandledare och individuell studieplanerare till vår verksamhet på Jämtlands Gymnasium Wången.

Tjänsten är under läsåret HT21/VT22 med möjlighet till förlängning för kommande läsår.  

Dina framtida arbetsuppgifter
Du ska fungera sammanhållande för varje elevs studiegång vid gymnasiet. Det innebär bland annat att du följer upp eleverna på individ- och gruppnivå och är en länk mellan undervisande lärare, elev och vårdnadshavare. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam. Tjänsten är ny vid Jämtlands Gymnasium Wången och kommer att utvecklas över tid. Fördelningen är ca 50/50 mellan de ingående delarna. 

Vem är du?
Du som söker är är beteendevetare med pedagogisk inriktning. Du har ett helhetsperspektiv på eleven med fokus på friskfaktorer, du är en person som skapar relationer med humor och värme utan att ge avkall på struktur och ramar. Du visar vägen för eleverna så de att lyckas! Vidare värdesätter du samarbete och lärande tillsammans med kollegor och elever. Självklart är du administrativt och digitalt självgående då dokumentation är en viktig del i att få med sig i helheten.

Eventuell erfarenhet av att arbeta på gymnasiet och erfarenhet av elevhälsoarbete är meriterande. 

Möt våra medarbetare!
Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan. Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet.

https://jgy.se/om-oss/jobba-hos-oss-2/mot-vara-medarbetare/

Jämtlands Gymnasium Wången ligger i Alsen, ungefär två mil väster om Krokom i Krokoms kommun. På Wången älskar vi hästar och erbjuder hästnära upplevelser för alla. Vi utbildar talangfulla och elitsatsande aktiva inom hästsporten på flera nivåer. Wången är en av Hästnäringens Riksanläggningar och tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.


Inför rekryteringsarbetet har Jämtlands Gymnasieförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare och rekryterare. Visa mindre

Resursperson till åk 7-9

Ansök    Okt 28    Krokoms kommun    Elevassistent
– Ett jobb med plats för växtkraft Till Nyhedens skola i Krokom söker vi nu en resursperson. Välkommen med din ansökan! Krokoms kommuns vision lyder ”Vi gör plats för växtkraft” och på Nyheden arbetar vi för att alla elever ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, samt att lära för livet. Vi strävar efter att arbeta efter kommunens värdeord att vara välkomnande, nära, modiga och pålitliga. Som resurs i Krokoms kommun och på ... Visa mer
– Ett jobb med plats för växtkraft
Till Nyhedens skola i Krokom söker vi nu en resursperson. Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommuns vision lyder ”Vi gör plats för växtkraft” och på Nyheden arbetar vi för att alla elever ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, samt att lära för livet. Vi strävar efter att arbeta efter kommunens värdeord att vara välkomnande, nära, modiga och pålitliga. Som resurs i Krokoms kommun och på Nyheden förutsätts du se detta som ledord i undervisningen och i ditt bemötande.
Nyhedens skola är en skola med ca 235 elever i årskurs 7-9. Vi är belägna strax utanför Krokoms centrum, med goda bussförbindelser och närhet till både natur och idrottsplats. Vi har tillgång till välutbildad personal med både lång och kort erfarenhet, god fördelning mellan manliga och kvinnliga lärare samt ett härligt arbetsklimat. Skolledning och personal är stolta över sin arbetsplats samt känner motivation och inspiration i arbetet.
Under flera år har skolans ledning och personal arbetet för att skapa förutsättningar för alla elever att utvecklas utifrån sina förutsättningar och främst ges möjlighet till detta i gemenskap med sina klasskamrater.
En dag som resursperson
Huvuduppgiften i arbetet kommer att vara att organisera och genomföra undervisningen i en mindre grupp utifrån de kommunala och nationella målen.
I arbetsuppgifterna ingår att i nära samarbete med undervisade lärare och specialpedagog arbeta med några få elever med fokus på individens behov. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för en mindre grupp elever vilket innebär att delta i pedagogisk planering, uppföljning samverkan med vårdnadshavare och elevhälsan. Handledning med specialpedagog genomförs varje vecka.
Din kompetens
För detta uppdrag söker vi dig som har en pedagogisk och personlig grundtrygghet med fokus på bemötande.
Du ska kunna samarbeta och ta egna initiativ. Du är prestigelös och fungerar bra i samarbete med andra pedagoger.
Lärarutbildning med legitimation är meriterande men inte ett krav.
Vi fäster stor vikt vid personlighet och engagemang.
Övrig information
Visstidsanställning på 80% från 15 november 2021 tom 21 december 2021
Sista ansökningsdatum är 2021-11-10
Rekrytering sker löpande
Utdrag ur belastningsregistret ska finnas till hands.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Resurspedagog/elevassistent till Ås skola åk F-3

Ansök    Jan 9    KROKOMS KOMMUN    Elevassistent
-     ett jobb med plats för utveckling I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. I årskurserna F-3 på Ås skola går idag 130 elever. Till varje årskurs finns en fritidsavdelning med fritidspedagoger som i hög grad samarbetar med lärarna. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna innebär at... Visa mer
-     ett jobb med plats för utveckling
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.
I årskurserna F-3 på Ås skola går idag 130 elever. Till varje årskurs finns en fritidsavdelning med fritidspedagoger som i hög grad samarbetar med lärarna.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att du i nära samarbete med klasslärarna stöttar elev i behov av särskilt stöd under skoldagen men även under fritidshemstid. 
En viktig del i arbetet är att uppmärksamma behov och anpassa så att det blir lättare för eleven att hantera sina skoldagar och de utmaningar de stöter på. Undervisning ingår i uppdraget.
Din kompetens
Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Om du har arbetat inom särskola eller besitter annan specialistkompetens är det meriterande.
Vidare är det viktigt att du har empatisk förmåga för att kunna förstå elevens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana eleven att utvecklas vidare mot målen. Det är även viktigt att du har ett engagemang och ett lugnt och harmoniskt sinne för att kunna möta eleverna i de svåra situationerna.
Utöver detta ställs höga krav på samarbete då du arbetar tillsammans med lärare och övrig personal för att stimulera elevens lärande under hela skoldagen.
Du kommer att spela en viktig roll för utvecklingen av Krokoms kommuns skolor. Visionen för kommunens 16 grundskolor och 23 förskolor lyder ”Krokoms kommun gör plats för växtkraft”, som resurspedagog är du en väldigt viktig del av denna vision.
Övrig information
Tidsbegränsad anställning under vårterminen 2020 80%-100% med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Resurspedagog till Kvarnbackskolan

Ansök    Aug 27    KROKOMS KOMMUN    Elevassistent
I Krokoms kommun arbetar alla skolor, fritidshem och förskolor efter kommunens vision: ”Vi gör plats för växtkraft”.Vi söker nu en resurspedagog till Kvarnbackskolan. På skolan går 126 elever i årskurserna 3-6. Vi har samarbete med fritidshemmet under dagarna och kunskap i fokus.ArbetsuppgifterArbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med klasslärarna främst stöttar elever i behov av särskilt stöd under skoldagen. En viktig del i arbetet är att uppmär... Visa mer
I Krokoms kommun arbetar alla skolor, fritidshem och förskolor efter kommunens vision: ”Vi gör plats för växtkraft”.Vi söker nu en resurspedagog till Kvarnbackskolan. På skolan går 126 elever i årskurserna 3-6. Vi har samarbete med fritidshemmet under dagarna och kunskap i fokus.ArbetsuppgifterArbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med klasslärarna främst stöttar elever i behov av särskilt stöd under skoldagen. En viktig del i arbetet är att uppmärksamma behov och anpassa så att det blir lättare för eleverna att hantera sina skoldagar och de utmaningar de stöter på. KvalifikationskravDu har fördel av tidigare arbete med elever i behov av särskilt stöd, gärna som elevassistent. Vidare är det viktigt att du har empatisk förmåga för att kunna förstå elevernas behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana dem att utvecklas vidare mot målen. Det är även viktigt att du har ett engagemang och ett lugnt och harmoniskt sinne för att kunna möta eleverna i de svåra situationerna.Utöver detta ställs höga krav på samarbete då du arbetar tillsammans med lärare och övrig personal för att stimulera elevernas lärande under hela skoldagen.UpplysningarTillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.Intervjuer genomförs löpande vilket innebär att anställning kan ske innan sista ansökningsdag.Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Resurspedagog/elevassistent till Ås skola åk 4-9

Ansök    Okt 7    Krokoms kommun    Elevassistent
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen och att i Ås få kombinationen av närhet till stadsmiljö och att ändå bo i landsbygd med utsikt över Storsjön och fjällvärlden gör att området är attraktivt att finnas och leva i. I årskurserna 4-9 på Ås skola går idag 441 elever. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna innebär att i nära samar... Visa mer
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen och att i Ås få kombinationen av närhet till stadsmiljö och att ändå bo i landsbygd med utsikt över Storsjön och fjällvärlden gör att området är attraktivt att finnas och leva i.
I årskurserna 4-9 på Ås skola går idag 441 elever.


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med klasslärarna stötta elev i behov av särskilt stöd under skoldagen på både individ- och gruppnivå i årskurs 7-9.
En viktig del i arbetet är att uppmärksamma behov och anpassa så att det blir lättare för eleven att hantera sina skoldagar och de utmaningar de stöter på.


Din kompetens
Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete i skolans värld och du har ett positivt bemötande gentemot elever och kollegor. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet med elever i behov av särskilt stöd. Om du har arbetat inom särskola eller besitter annan specialkompetens är det meriterande. Självklart önskar vi att du har kunskaper om skolans uppdrag.
Vidare är det viktigt att du har empatisk förmåga för att kunna förstå elevens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana eleven att utvecklas vidare mot målen. Det är även viktigt att du har ett engagemang och ett lugnt och harmoniskt sinne för att kunna möta eleverna i olika undervisningssituationer.
Utöver detta ställs höga krav på samarbete då du planerar och arbetar tillsammans med lärare och övrig personal för att stimulera elevens lärande under hela skoldagen.


Utvecklas med glädje
Du kommer att spela en viktig roll för utvecklingen av Krokoms kommuns skolor. Visionen för kommunen och dess 16 grundskolor och 23 förskolor lyder ”Krokoms kommun gör plats för växtkraft”, som resurspedagog är du en väldigt viktig del av denna vision.


Övrig information
Tidsbegränsad visstidsanställning under läsåret 2020-2021 på 75%. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2020 10 16
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0640 161 00 Visa mindre

Elevassistent till Grundsärskolan i Dvärsätt

Ansök    Maj 23    KROKOMS KOMMUN    Elevassistent
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.Kommunens grundsär- och träningsskola är placerad i Dvärsätt, i samma byggnad som Dvärsätts F-6 skola med ungefär 140 elever. Undervisningen i grundsär- och träningsskolan bedrivs i nära anslutning till den övriga skolan. Till grundsärskolan... Visa mer
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.Kommunens grundsär- och träningsskola är placerad i Dvärsätt, i samma byggnad som Dvärsätts F-6 skola med ungefär 140 elever. Undervisningen i grundsär- och träningsskolan bedrivs i nära anslutning till den övriga skolan. Till grundsärskolan/träningsskolan söker vi nu en Elevassistent som stöd till våra elever.Dvärsätt är ett samhälle 15 minuter från Östersund som under de senaste åren vuxit tack vare många nybyggnationer på attraktiva lägen. Här finns bland annat närhet till Storsjöns vatten, stora skogsområden, en fin golfbana och två småbåtshamnar.ArbetsuppgifterSom Elevassistent arbetar du med att stödja elever med särskilda behov. En stor del i arbetet handlar om att hjälpa eleven att följa med i undervisningen, med särskilda hjälpmedel eller med andra individuella lösningar.Elevassistenter samarbetar med både lärarna och med övrig personal i skolan såsom fritidspedagoger, speciallärare, skolkökspersonal och skolledare. Du kommer även ha tät kontakt med elevens föräldrar och samarbetet med dem är nödvändigt för att kunna stödja eleven på bästa sätt.I arbetet kan intima situationer förekomma vid exempelvis omklädning och dusch i samband med idrottslektioner och toalettbesök. Arbetet kan vara både invecklat och svårt men samtidigt otroligt roligt och givande.KvalifikationskravSom elevassistent ställs krav på lyhördhet inför elevens behov och önskemål kopplat till undervisningen och skolans mål. Det är också viktigt att kunna samarbeta och skapa goda relationer, att vara ansvarsfull, tydlig och ha tålamod.Kunskaper om skolans läroplan och andra dokument som styr skolans verksamhet är meriterande, liksom kunskaper om olika funktionsnedsättningar.Lyhördhet och god förmåga att känna in elevernas behov samt ett stort intresse för människor är värdefullt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.ÖvrigtVisstidsanställning tom 2020-06-30 på 60 % med goda möjligheter till heltidstjänst. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Rekrytering kan ske under ansökningstiden.Sista ansökningsdag 2019 06 13Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre