Lediga jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Krokom

Se lediga jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Förskollärare till Aspens förskola, Aspås

-Ett jobb med plats för växtkraft och glädje Vi söker en engagerad och lösningsorienterad förskollärare med ett lågaffektivt bemötande. Vill du vara med på en utvecklingsresa? – sök arbetet! Aspen vill framåt! Aspens förskola är belägen i den vackra byn Aspås med vidunderlig utsikt över Oviksfjällen, Anarisfjällen och Åreskutan. Aspås ligger strax utanför Krokom med bekvämt pendlingsavstånd från Östersund. Förskolan har tre avdelningar; Stjärnan och Månen ... Visa mer
-Ett jobb med plats för växtkraft och glädje
Vi söker en engagerad och lösningsorienterad förskollärare med ett lågaffektivt bemötande. Vill du vara med på en utvecklingsresa? – sök arbetet! Aspen vill framåt!
Aspens förskola är belägen i den vackra byn Aspås med vidunderlig utsikt över Oviksfjällen, Anarisfjällen och Åreskutan. Aspås ligger strax utanför Krokom med bekvämt pendlingsavstånd från Östersund.
Förskolan har tre avdelningar; Stjärnan och Månen där de yngre barnen går och Solen, där de äldre barnen går. Förskolan har en fin gård och gångavstånd till skogen, pulkabacke, elljusspår och andra grönområden. Förskolan har ett dagligt samarbete med fritidshemmet Guldtuppen.
Vårt arbetssätt
Aspen arbetar utifrån temat Hållbar utveckling – Hållbara relationer. I år lyder de prioriterade målsättningarna att öka tydligheten i både undervisningen och omsorgen utifrån att arbeta med ökad pedagogisk, social och fysisk tillgänglighet.
På Aspen har vi ett lågaffektivt bemötande och vi arbetar modellande för att öka barnens lekkompetens, aktivt för att stärka försiktiga barn och medvetet med bildstöd samt föränderliga lärmiljöer. Förskolan arbetar med ett gemensamt årshjul där året är indelat i tre faser; inventeringsfasen, genomförandefasen och utvärderingsfasen. Vi arbetar för att systematiskt förbättra kvaliteten i vår verksamhet.
En dag på Aspen
Som förskollärare ansvarar du för förskolans undervisning. Med läroplanen som utgångspunkt arbetar du med barnen och ger de möjlighet att utveckla sina förmågor.
Arbetet innebär att du - tillsammans med dina kollegor- planerar lärprocesserna och genomför, följer upp och utvärderar undervisningen med förankring i läroplanen. I egenskap av förskollärare har du ansvar för att leda dessa processer i ditt arbetslag. Vi planerar undervisningen med hjälp av FöPP:ar, förskolans pedagogiska planeringar och använder systemet InfoMentor för att synliggöra dessa samt barnens lärandeprogression. I InfoMentor dokumenterar vi på både grupp och individnivå. Du som förskollärare får tillgång till eget digitalt verktyg för att möjliggöra detta. I arbetet som förskollärare behöver du vara engagerad i utvecklingsarbete och ha ett eget driv i att vilja utveckla dig själv.
På Aspen kommer du att arbeta tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare där tanken är att vi arbetar som ”ett hus”. Förskollärarna träffas en gång i veckan för att reflektera tillsammans i huset, samt att avdelningens personal har möjlighet att reflektera en gång i veckan. Du kommer även ha kontinuerliga träffar med vår specialpedagog som kan stötta dig både i det förebyggande och åtgärdande arbetet på avdelningen och förskolan. Du har också egen planeringstid.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller har en annan pedagogisk utbildning på universitetsnivå som kan passa för åldersgruppen.
För att trivas på vår förskola tror vi att du är en ambitiös, lösningsorienterad och driven pedagog. Du är positiv och bemöter andra med respekt och du ser barnet som kompetent och medskapande.
Eftersom att arbetet i arbetslaget och på förskolan kommer att ske tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare ser vi också gärna nyexaminerade förskollärare som sökande.
Övrig information
Tillsvidareanställning på 100% med tillträde 1 januari 2022.
Sista ansökningsdag, 29 november 2021.
Intervjuer kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat. Vänta inte med din ansökan.
Hör gärna av dig till rektor om du vill veta mer om hur vi arbetar!
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare

Föräldrakooperativet Jordgubben ligger på vackra Rödön i Krokoms kommun. Förskolan ligger intill byskolan och den kommunala förskolan och vi har tillgång till skolans gympasal, isbana, fotbollsplan och framförallt till den närliggande naturen i området. Verksamheten startades för ca. 30 år sedan och har för närvarande 18 barn mellan 1-5 år. Vi arbetar utifrån den svenska läroplanen och vi är inne i ett utvecklingsarbete kring barns inflytande, där bland an... Visa mer
Föräldrakooperativet Jordgubben ligger på vackra Rödön i Krokoms kommun. Förskolan ligger intill byskolan och den kommunala förskolan och vi har tillgång till skolans gympasal, isbana, fotbollsplan och framförallt till den närliggande naturen i området.
Verksamheten startades för ca. 30 år sedan och har för närvarande 18 barn mellan 1-5 år. Vi arbetar utifrån den svenska läroplanen och vi är inne i ett utvecklingsarbete kring barns inflytande, där bland annat lärandemiljöerna spelar en viktig roll. Vi tycker (även) att det är viktigt med utomhusaktiviteter.
Vi söker nu en förskollärare till vår förskola.
Vi söker dig som har förskollärarexamen, eller annan likvärdig utbildning. Meriterande är utbildning eller erfarenhet av ledarskap. Du bör vara väl förtrogen med vad det pedagogiska uppdraget innebär och tydligt koppla läroplanen till praktiken.
Vi använder oss av pedagogisk dokumentation som ett verktyg i utvecklingsarbetet och ser därför positivt på sökande med erfarenhet av detta.
Vi förutsätter att du har en positiv attityd där lust och nyfikenhet på lärande är en självklarhet.
Vi vill att du har förmågan att ta egna initiativ, har ett helhetstänk, är lösningsinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Att arbeta i en kooperativ förskola kräver även att du tycker det är roligt och utmanande att lära känna föräldrarna och ha ett större samarbete med dem än på många andra förskolor. Du behöver även i viss mån kunna fungera som arbetsledare för föräldrar som arbetar i barngruppen.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Anställningen är en tillsvidareanställning om 80-100 % och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Uppvisande av utdrag ur Polisens belastningsregister är ett krav.
Lön och tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2021-10-31.
Urval och intervju kommer att ske fortlöpande.
För mer information kontakta:
Tina Schaffer, Rektor, telefon 076-1441310, [email protected]
Reidar Bring, personalansvarig/styrelseledamot, telefon 070-6707092
Bifoga ditt CV med examensbevis och eventuella referenser.
Välkommen med din ansökan via e-post till:
[email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Förskollärare till Grönängens förskola

-Ett jobb med plats för kreativitet, glädje och utveckling Hos oss på Grönängens förskola finns det möjlighet för dig att växa & utvecklas i din roll som förskollärare. ”Nyfikenhet, förundran, välkomnande & olikhet” är våra levord. Vill du vara med på vår spännande utvecklingsresa på Grönängens förskola? Sök - det kommer att bli kul! Krokom är inte bara en vacker glesbygdskommun, det är också en plats där folk vill leva och bo. Krokom är en barnrik kommun,... Visa mer
-Ett jobb med plats för kreativitet, glädje och utveckling
Hos oss på Grönängens förskola finns det möjlighet för dig att växa & utvecklas i din roll som förskollärare. ”Nyfikenhet, förundran, välkomnande & olikhet” är våra levord. Vill du vara med på vår spännande utvecklingsresa på Grönängens förskola? Sök - det kommer att bli kul!
Krokom är inte bara en vacker glesbygdskommun, det är också en plats där folk vill leva och bo. Krokom är en barnrik kommun, vilket är ytterligare ett glädjande tecken på tillväxt. Grönängens förskola ligger i Dvärsätt som är placerat mellan Ås och Krokom, ca 15 minuter från centrala Östersund. Förskolan har tre avdelningar och i området finns både specialpedagog och pedagogisk utvecklare.
En dag på Grönängens förskola
I din roll som förskollärare ansvarar du, tillsammans med övriga i arbetslaget, för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Dokumentationen är en viktig del i våra dagliga reflektioner och även i det systematiska kvalitetsarbetet som tar verksamheten framåt och synliggör lärandet.
Du samverkar i hög grad med förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten.
I arbetet som förskollärare i vårt område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsorienterad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och tillgänglighet som bärande idéer.
Vi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger, den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Miljön är ständigt föränderlig, den anpassas efter barnens intressen och behov eftersom det skapar förutsättningar för det livslånga lärandet. Utemiljön är varierad för att utmana motoriskt och väcka upptäckarglädje samt lek. Vi är medforskare med barnen och använder olika digitala verktyg för att bland annat söka information men även till pedagogisk dokumentation.
Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare och har en empatisk förmåga att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare.
Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att ta ansvar och kan leda både mindre och större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar.
God samarbetsförmåga och en öppen attityd är även viktigt för att ett gott samarbete med kollegor, föräldrar och andra samarbetspartners. Erfarenhet av arbete i förskola och pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2021-12-13.
Vänta inte med din ansökan! Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.. Visa mindre

Förskollärare till Dungen i Dvärsätt

-Ett jobb med plats för kreativitet, glädje och utveckling Är du förskollärare och brinner för att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Ta då chansen att söka tjänsten som förskollärare till Dungens förskola i Dvärsätt! En dag på Dungens förskola I din roll som förskollärare ansvarar du, tillsammans med övriga i arbetslaget, för att planera och bedriva verksamheten och genom det mö... Visa mer
-Ett jobb med plats för kreativitet, glädje och utveckling
Är du förskollärare och brinner för att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Ta då chansen att söka tjänsten som förskollärare till Dungens förskola i Dvärsätt!
En dag på Dungens förskola
I din roll som förskollärare ansvarar du, tillsammans med övriga i arbetslaget, för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Dokumentationen är en viktig del i våra dagliga reflektioner och även i det systematiska kvalitetsarbetet som tar verksamheten framåt och synliggör lärandet.
Du samverkar i hög grad med förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten.
I arbetet som förskollärare i vårt område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsorienterad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och tillgänglighet som bärande idéer.
Vi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger, den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Miljön är ständigt föränderlig, den anpassas efter barnens intressen och behov eftersom det skapar förutsättningar för det livslånga lärandet. Utemiljön är varierad för att utmana motoriskt och väcka upptäckarglädje samt lek. Vi är medforskare med barnen och använder olika digitala verktyg för att bland annat söka information men även till pedagogisk dokumentation.
Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare och har en empatisk förmåga att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare.
Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att ta ansvar och kan leda både mindre och större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar.
God samarbetsförmåga och en öppen attityd är även viktigt för att ett gott samarbete med kollegor, föräldrar och andra samarbetspartners. Erfarenhet av arbete i förskola och pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Vänta inte med din ansökan! Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till centrala Krokom

-Ett jobb med plats för inspiration och utveckling Till centrala Krokom söker vi nu kreativa förskollärare som bidrar till att skapa stöttande undervisningsmiljöer. Är du en förskollärare som utgår ifrån en helhetssyn på barns behov där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet – då kan det vara dig vi söker. Är du dessutom didaktiskt skicklig och lägger stor vikt vid planering och genomförande av undervisningens innehåll, för att stödja barns utveck... Visa mer
-Ett jobb med plats för inspiration och utveckling
Till centrala Krokom söker vi nu kreativa förskollärare som bidrar till att
skapa stöttande undervisningsmiljöer. Är du en förskollärare som utgår ifrån en helhetssyn på barns behov där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet – då kan det vara dig vi söker.
Är du dessutom didaktiskt skicklig och lägger stor vikt vid planering och genomförande av undervisningens innehåll, för att stödja barns utveckling av ämneskunskap och olika förmågor, på ett inspirerande sätt - då kan det nog vara dig vi söker.
Är du kreativ och lösningsfokuserad med ett salutogent förhållningssätt och kan din läroplan - då är det säkert dig vi söker
Vill du arbeta med tydliggörande pedagogik och synliggöra barnens perspektiv i din undervisning. – Sök!
Framtidens förskola
Förutom det systematiska kvalitetsarbetet inom förskolans verksamhet bedrivs ett förebyggande och främjande barnhälsoarbete. Arbetet som förskollärare innebär till stor del samverkan med andra yrkeskompetenser där barnets utveckling och barnets bästa är i centrum.
Här i centrala Krokom står vi inför en nybyggnation där de små tvåavdelnings-enheterna i området inom två år kommer att finnas under ett och samma tak. Vill du delta i processen och vara med och utforma den nya förskolans olika lärmiljöer och skapa stöttande undervisningsmiljöer. Ta chansen och sök till en fantastiskt spännande resa tillsammans med barn och vårdnadshavare.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad förskollärare och väl förtrogen med de nationella styrdokumenten.
Du ska bidra till en god arbetsmiljö och vara en positiv och trygg ledare som bemöter andra med respekt och delar med dig av din positiva energi.
Har du erfarenhet av att arbeta med estetiska lärprocesser i förskolan och tycker om att dramatisera och använda din fantasi är det meriterande. Spelar du gitarr, eller vill du lära dig - Kul!
Har du humor samtidigt som du är professionell i din yrkesroll - Sök!
Vi värdesätter din förmåga att kommunicera, reflektera, ta ansvar, samarbeta och att du genom din kreativitet är öppen för nya möjligheter och verkar utifrån de förutsättningar som finns och har fokus på uppdraget.
Vi ser att du har en god förmåga att skapa motivation, upprätthålla goda relationer och en god lärandemiljö. Digital kompetens och intresse för IKT värderas högt.
Övrig information
En tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2021-10-10.
Vänta inte med din ansökan då rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till förskolor i Ås

-Ett jobb med plats för utveckling och glädje Är du förskollärare och brinner för att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Då ska du läsa vidare! Till förskolorna Hovgläntan och Sånghusvallen i Ås, söker vi nu flera förskollärare. En dag som förskollärare Arbetet som förskollärare sker i barngrupp 1- 5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, specialpedagog, pedagog... Visa mer
-Ett jobb med plats för utveckling och glädje
Är du förskollärare och brinner för att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Då ska du läsa vidare! Till förskolorna Hovgläntan och Sånghusvallen i Ås, söker vi nu flera förskollärare.
En dag som förskollärare
Arbetet som förskollärare sker i barngrupp 1- 5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, specialpedagog, pedagogisk utvecklare och rektor för förskolan aktivt bidrar till utveckling av den pedagogiska verksamheten och undervisningen i enlighet med gällande styrdokument.
I din roll som förskollärare har du ansvar för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.
Du samverkar i hög grad med hela förskolan och övriga förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten. I arbetet som förskollärare i vårt område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsfokuserad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och tillgänglighet som bärande idéer.
Din kompetens
Vi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren och innehar legitimation. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet, har du praktisk erfarenhet från pedagogiskt arbete är det meriterande.
Du är utåtriktad, idérik och tycker om att ta egna initiativ. Du kan skapa struktur, har ett öga för detaljer och brinner för arbete med människor, såväl vuxna som barn i en mångkulturell miljö. Du har goda språkliga kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi ser också att du har en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet och har en grundläggande IKT-kompetens.
Vi sätter alltid det kompetenta och nyfikna barnet i fokus, samt strävar hela tiden efter förbättringar och utveckling av vår verksamhet på alla plan.
Övrig information
Tillsvidareanställningar på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Ange i ansökan vilken/vilka förskolor du är intresserad av.
Sista ansökningsdatum är 2021-10-10. Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till Solstrålen i Alsen

Förskollärare till Solstrålens Förskola i Alsen Nu söker vi dig som till hösten vill jobba tillsammans med oss på Solstrålen i Alsen. Förskolan har funnits i sin nuvarande privata regi sedan 2018 och nu finns en öppning hos oss för dig som älskar att arbeta med barn och som känner att vår inriktning skulle passa dig! Vår profil är ekologisk, giftfri inrikting i miljö och mat. Vi använder oss av traditionell pedagogik med inslag av specialpedagogik när vi ... Visa mer
Förskollärare till Solstrålens Förskola i Alsen
Nu söker vi dig som till hösten vill jobba tillsammans med oss på Solstrålen i Alsen.
Förskolan har funnits i sin nuvarande privata regi sedan 2018 och nu finns en öppning hos oss för dig som älskar att arbeta med barn och som känner att vår inriktning skulle passa dig!
Vår profil är ekologisk, giftfri inrikting i miljö och mat. Vi använder oss av traditionell pedagogik med inslag av specialpedagogik när vi ser behovet av det. Vi vill genom det arbetssättet se varje barns behov och arbeta för en trygg miljö där alla barn har goda möjligheter till utveckling, inlärning och glädje.
Solstrålen ligger mitt i byn med närhet till fina utemiljöer, djur och natur. Den ekologiska närproducerade maten som vår kock lagar från grunden är en del i det vi vill förmedla till barnen i respekt för sig själv, sina medmänniskor, djuren och naturen.
20 barn i blandade åldrar går på förskolan där vi är fyra pedagoger, en rektor och en köksansvarig i personalgruppen.
Du är utbildad förskollärare. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som förskollärare och vana från att ha arbetat i mindre privat verksamhet. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet. Du ska fungera väl med barn, föräldrar och personal och kunna arbeta självständigt med eget ansvar.
Tillsammans med våra andra pedagoger ansvarar du för att den pedagogiska verksamheten håller god kvalitet. Du har stora möjligheter att vara med att påverka och utforma arbetets inriktning.
Tjänsten är på 75-100%
Lön efter överenskommelse.
Tillträde augusti/september 2021
Ansökan med CV per mail till; [email protected]
Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att höra av dig till huvudman Karin Bondeson på 070-7601886. Visa mindre

Pedagog till föräldrakooperativet Solägget

Vi är en liten fristående förskola med 17 barn och 4 pedagoger där vi har alla möjligheter att hinna se och lyssna på varje enskilt barn, varje dag. Solägget är ett föräldrakooperativ och det ligger vackert beläget i Ås, granne med Storsjön och Birka Folkhögskola. Vi är stolta över vår inspirerande inne- och utemiljö där leken och kreativiteten kan flöda. Vi strävar efter att erbjuda en giftfri miljö för barnen och ett kravmärkt vegetariskt kök där barnen ... Visa mer
Vi är en liten fristående förskola med 17 barn och 4 pedagoger där vi har alla möjligheter att hinna se och lyssna på varje enskilt barn, varje dag. Solägget är ett föräldrakooperativ och det ligger vackert beläget i Ås, granne med Storsjön och Birka Folkhögskola. Vi är stolta över vår inspirerande inne- och utemiljö där leken och kreativiteten kan flöda. Vi strävar efter att erbjuda en giftfri miljö för barnen och ett kravmärkt vegetariskt kök där barnen får vara med hela vägen från att odla till att skörda samt vara delaktiga i köket.
Vi söker en pedagog som är nyfiken och lyhörd för barnens glädje och lust till att lära och utvecklas. På Solägget tror vi på det kompetenta och nyfikna barnet, att barn vill och kan utvecklas om de får rätt förutsättningar för att lyckas. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta på förskola, tar egna initiativ och älskar att vara ute i alla väder. Vill du med glädje, lust och nyfikenhet arbeta tillsammans med oss är du rätt person. Att arbeta på ett föräldrakooperativ innebär många kontakter då föräldrarna är aktiva och vissa tider också dina kollegor, vi ser därför att du har god samarbetsförmåga och en öppen attityd. Med allt ovan i åtanke lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
Du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, vår rektor (förskolechef) finns med i den dagliga verksamheten med barnen och beslutsvägarna är korta.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare och rekryteringsbolag. Vi tar emot ansökan via e-post: [email protected]
Intervjuer kan ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Visa mindre

Pedagogiska utvecklare inom Förskolan

-Ett jobb med plats för utveckling och engagemang Är du en legitimerad förskollärare som drivs av att utveckla och stötta andra förskollärare och kollegor i sina roller? Är du intresserad av att utveckla förskolans undervisning? Då ska du läsa vidare! Vi söker nu 6 pedagogiska utvecklare som trivs i rollen som ledare samt är trygg i förskolans uppdrag. En dag som Pedagogisk utvecklare Som pedagogisk utvecklare i barnkommunen Krokom kommer du att vara med... Visa mer
-Ett jobb med plats för utveckling och engagemang
Är du en legitimerad förskollärare som drivs av att utveckla och stötta andra förskollärare och kollegor i sina roller? Är du intresserad av att utveckla förskolans undervisning? Då ska du läsa vidare! Vi söker nu 6 pedagogiska utvecklare som trivs i rollen som ledare samt är trygg i förskolans uppdrag.
En dag som Pedagogisk utvecklare
Som pedagogisk utvecklare i barnkommunen Krokom kommer du att vara med att forma och utveckla våra 22 förskolor som ligger mellan fjällen i Hotagen till stadsnära Ås i närheten av Östersund. Du kommer som nyckelperson att bedriva ett nära samarbete med rektor för förskola och specialpedagog.
I uppdraget ingår att planera, genomföra, utvärdera och analysera förskolornas undervisning.
Parallellt med din roll som pedagogisk utvecklare är du verksam i barngruppen vid en förskola. I rollen ingår att verka vid alla förskolor inom rektor för förskolas uppdrag samt att i det dagliga praktiska arbetet vara en förebild och ”modella” förskolans undervisning för kollegorna.
Som pedagogisk utvecklare är du fokuserad på att:
våga utmana, arbeta lösningsfokuserat samt att entusiasmera dina medarbetare
skapa tillitsfulla relationer som en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten på ett framgångsrikt sätt
leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen
stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande
genom handledning/coachning av dina kollegor sprida dina kunskaper och erfarenheter samt att vara en god förebild bland dina kollegor.

För uppdraget utgår ett lönetillägg.
Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har några års arbetslivserfarenhet från förskolläraryrket och i och med detta väl förtrogen med förskolans styrdokument.
För att lyckas i rollen har du en förmåga att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap.
Du är trygg i din professionella roll och van att samverka med många olika människor. Du har erfarenhet från att leda lärandeprocesser inom förskola och är intresserad av och har erfarenhet av att arbeta med lärmiljöer och pedagogisk dokumentation samt har ett intresse för den vetenskapliga grund förskolans uppdrag vilar på. Vidare är du väl förtrogen med att driva systematiskt kvalitetsarbete inom förskolan och intresserad och driven i att hantera digitala verktyg i en digital miljö. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Meriterande är om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk. Det är även meriterade om du har handledarutbildning (gärna med inriktning mot specialpedagogik eller likvärdig utbildning), utbildning till ateljerista- och/eller pedagogista-utbildning och/eller utbildning och erfarenhet inom genus och/eller mångfaldspedagogik.
Du har körkort och tillgång till egen bil, givetvis med rese-ersättning.
Övrigt
6 tillsvidareanställningar på heltid varav förordnade för uppdraget pedagogisk utvecklare är 1+2 år med tillträde höstterminen 2021.
Rekryteringen påbörjas innan sista ansökningsdatum, vänta inte med din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Rektor/Förskollärare Alsen

Rektor/Förskollärare sökes till Solstrålens Förskola i Alsen Förskolan drivs i privat regi med en ekologisk, giftfri inrikting i miljö och mat. Vi använder oss av traditionell pedagogik med inslag av specialpedagogik när vi ser behovet av det. Vi vill genom det arbetssättet se varje barns behov och arbeta för en trygg miljö där alla barn har goda möjligheter till utveckling, inlärning och glädje. Att visa respekt för sig själv, medmänniskor, natur och djur... Visa mer
Rektor/Förskollärare sökes till Solstrålens Förskola i Alsen
Förskolan drivs i privat regi med en ekologisk, giftfri inrikting i miljö och mat. Vi använder oss av traditionell pedagogik med inslag av specialpedagogik när vi ser behovet av det. Vi vill genom det arbetssättet se varje barns behov och arbeta för en trygg miljö där alla barn har goda möjligheter till utveckling, inlärning och glädje. Att visa respekt för sig själv, medmänniskor, natur och djur vill vi lära barnen genom att ha en så god miljö som möjligt med närhet till natur och djur. Maten lagas på plats av vår kock med ekologiska lokalproducerade råvaror.
20 barn i blandade åldrar går på förskolan där vi är fyra pedagoger, en chef och en köksansvarig i personalgruppen.
Förskolan har funnits i sin nuvarande regi sedan 2018 och nu söker vi dig som älskar att arbeta med barn och som känner att vår inriktning skulle passa dig! TJänsten är på heltid uppdelad på 25% rektor och 75% förskollärare i barngrupp.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som rektor/förskolechef och gärna även vana från att ha arbetat på privat förskola och/eller på en liten förskola med en avdelning. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet. Du ska fungera väl med barn, föräldrar och personal och kunna arbeta självständigt med eget ansvar.
Tillsammans med våra andra pedagoger ansvarar du för att den pedagogiska verksamheten håller god kvalitet, vi ser gärna att du engagerar dig i arbetets utformning och stora möjligheter finns för dig att lyfta in de intressen och talanger som du besitter i ditt arbete.
TJänsten är ett vikariat från och med augusti 2021 till januari 2022 med möjlighet till förlängning.
Lön efter överenskommelse.
För mer information kontakta huvudman Karin Bondeson på 070-7601886 eller mail [email protected]
Ansökan mailas till samma adress senast 30 maj. Visa mindre

Förskollärare till centrala Krokom

-Ett jobb med plats för inspiration och utveckling Till centrala Krokom söker vi nu förskollärare som vill vara en del i den gemensamma visionen ”Vi gör plats för växtkraft”. Drivs du av att se barn växa upp och utveckla personligheter och karaktärer, tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första stegen och orden, fram tills dess att de börjar skolan - då är det dig vi söker! En dag som förskollärare Arbetet som försko... Visa mer
-Ett jobb med plats för inspiration och utveckling
Till centrala Krokom söker vi nu förskollärare som vill vara en del i den gemensamma visionen ”Vi gör plats för växtkraft”. Drivs du av att se barn växa upp och utveckla personligheter och karaktärer, tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första stegen och orden, fram tills dess att de börjar skolan - då är det dig vi söker!
En dag som förskollärare
Arbetet som förskollärare innebär att du arbetar i ett team och tillsammans med dina kollegor, utgår ifrån barnens intressen, planerar lärprocesserna, och med ett formativt arbetssätt genomför, följer upp, och utvärderar undervisningen, med förankring i läroplanen.
Verksamheten utövas så att lärandeobjekt och lärandeaktiviteter anpassas och varieras efter barnens intressen, förutsättningar och behov, så att omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.
De fyra förskole-enheterna i centrala Krokom har ett tätt samarbete och ett gemensamt systematiskt arbetsmiljöarbete som ger arbetsglädje, trygghet och trivsel.
Pedagogerna samarbetar mellan enheterna som aktiva inspiratörer och utvecklar det systematiska kvalitetsarbetet med fokus på ökad måluppfyllelse genom kollegialt lärande. Barnens lärande synliggörs i form av digital pedagogisk dokumentation, med iPad som arbetsverktyg.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet, har du praktisk erfarenhet från pedagogiskt arbete är det meriterande.
Du ska bidra till en god arbetsmiljö och vara en positiv och trygg ledare som bemöter andra med respekt och delar med dig av din positiva energi.
Har du erfarenhet av att arbeta med estetiska lärprocesser i förskolan är det en merit. Spelar du gitarr, eller vill du lära dig - kul!
Har du humor och är ambitiös på samma gång. Är du professionell i din yrkesroll och alltid sätter barnet i det främsta rummet - Sök!
Vi värdesätter din förmåga att kommunicera, reflektera, ta ansvar, samarbeta och att du genom din kreativitet är öppen för nya möjligheter.
Vi ser att du har en god förmåga att skapa motivation, upprätthålla goda relationer och en god lärandemiljö.
Digital kompetens och intresse för IKT är önskvärt.
Övrigt
En tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
En tillsvidareanställning på deltid (ca 50 %, men kan bli mer beroende på förutsättningar i verksamheten) med tillträde augusti 2021.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Samisktalande förskollärare och modersmålslärare i sydsamiska

– Ett jobb med plats för växtkraft Vi söker en samisktalande förskollärare med engagemang för barns utveckling, till en kombinerad tjänst som samisktalande förskollärare vid Vikebo förskola och som modersmålslärare i sydsamiska vid Valsjöbyns skola. Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kultur. En dag vid Vikebo förskola och Valsjö... Visa mer
– Ett jobb med plats för växtkraft
Vi söker en samisktalande förskollärare med engagemang för barns utveckling, till en kombinerad tjänst som samisktalande förskollärare vid Vikebo förskola och som modersmålslärare i sydsamiska vid Valsjöbyns skola.
Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kultur.
En dag vid Vikebo förskola och Valsjöbyns skola
Ungefär 10 mil nordväst om Krokom ligger Rötviken i den vackra Hotagsbygden. Förskolan Vikebo i Rötviken är en liten enhet där den samiska delen är integrerad i verksamheten. Ledordet för Vikebo är två kulturers lika värde, två språks lika värde. Det innebär att båda språken pratas parallellt i verksamheten.
En dryg mil norrut från Vikebo förskola ligger Valsjöbyns skola vid sjön Valsjön. Skolan har ca 14 elever från förskoleklass till årskurs sex. I anslutning till skolan finns elljusspår och hockeyrink.
Arbetet som förskollärare vid Vikebo förskola sker i barngrupp 1-5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, har ansvar för planering och genomförande av en bra pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.
Tonvikten i tjänsten är att synliggöra, undervisa och utveckla en grupp barn i de samiska språken och kulturen. Förskolans läroplan och kommunala mål är styrdokument som ska följas ur ett samiskt perspektiv. Det är viktigt att se varje barns särskilda behov och utifrån det planera verksamheten tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget. Vi arbetar i grupper med målsättning att stärka och utveckla varje individ både enskilt och i grupp.
Huvuduppgiften i arbetet som modersmålslärare vid Valsjöbyns skola är att planera, undervisa och inspirera eleverna utifrån de kommunala och nationella styrdokumenten. Tillsammans med elever och övriga på skolan skapar ni goda förutsättningar för lärande och kunskapsförmedlande.
Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller har annan pedagogisk utbildning/erfarenhet som kan vara aktuell.
Du har erfarenhet av undervisning och talar och skriver sydsamiska. Du behöver även vara väl förtrogen med den samiska kulturen.
Du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare. Engagemang, inlevelseförmåga och förståelse för andra människor tycker vi är viktiga egenskaper för en pedagog.
Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att leda både små och lite större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då verksamhetens dagar sällan följer några förutbestämda mallar. Då du kommer ingå i ett arbetslag har du lätt för att samarbeta.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Då arbetet sker på två olika platser är körkort ett krav.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid.
Kombinerad tjänst som förskollärare med placering vid Vikebo förskola och modersmålslärare med placering vid Valsjöbyns skola (ca 50/50 eller enligt överenskommelse efter verksamhetens behov).
Tillträde enligt överenskommelse, dock senast i samband med läsårsstart augusti 2021.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till centrala Krokom

-Ett jobb med plats för kreativitet och utveckling Till Förskolan Larven i centrala Krokom söker vi nu en förskollärare med empatisk förmåga och som genom sin förmåga att lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana barnen vill få dem att utvecklas vidare. En dag på Förskolan Larven Förskolan ligger i centrala Krokom, och drivs tillsammans med Dvärsätts förskolor av samma förskolechef, pedagogisk utvecklare och specialpedagog. På förskolan finns plats för ca 3... Visa mer
-Ett jobb med plats för kreativitet och utveckling
Till Förskolan Larven i centrala Krokom söker vi nu en förskollärare med empatisk förmåga och som genom sin förmåga att lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana barnen vill få dem att utvecklas vidare.
En dag på Förskolan Larven
Förskolan ligger i centrala Krokom, och drivs tillsammans med Dvärsätts förskolor av samma förskolechef, pedagogisk utvecklare och specialpedagog. På förskolan finns plats för ca 34 barn fördelat på två åldersblandade avdelningar.
Vi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger. Den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Uteaktiviteter blandas med inomhusaktiviteter, med så få avbrott som möjligt. Miljön är ständigt föränderlig, den anpassas efter barnens intressen och behov eftersom det skapar förutsättningar för det livslånga lärandet. Utemiljön är varierad för utmana motoriskt och väcka upptäckarglädje och lek hos barnen.
Lunchen serveras som buffé på de båda avdelningarna. Avdelningarna och köket har ett nära samarbete och daglig dialog. Vi strävar efter att erbjuda en lugn, lustfylld och lärande matsituation som inbjuder till pedagogiska samtal. Efter lunch erbjuds avslappning för de barn som inte sover.
Att utforska närmiljön utanför förskolan tillhör vårt arbete. Vi vill att barnen ska befinna sig i miljöer som är stimulerande där de känner att de kan vara med och påverka. Vi är medforskare med barnen och använder olika digitala verktyg för att bland annat söka information men även till pedagogisk dokumentation. Dokumentationen är en viktig del i våra dagliga reflektioner och även i det systematiska kvalitetsarbetet som tar verksamheten framåt och synliggör lärandet.
Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare och har en empatisk förmåga att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare.
Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att ta ansvar och kan leda både mindre och större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar.
God samarbetsförmåga och en öppen attityd är även viktigt för att ett gott samarbete med kollegor, föräldrar och andra samarbetspartners. Erfarenhet av arbete i förskola och pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande.
Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Vänta inte med din ansökan! Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Vi söker en engagerad pedagog till vårat kooperativ

Vi söker vi en barnkär, engagerad och utbildad pedagog till vårat föräldrakooperativ med start enligt överenskommelse. Föräldrakooperativet Galaxen drivs av en ekonomisk förening där alla vårdnadshavare är medlemmar. Förskolan är godkänd av Krokoms kommun som bedriver tillsyn över verksamheten. Ett föräldrakooperativ är något man bygger tillsammans där det är familjerna som genom sin valda styrelse ansvarar för driften av förskolan och som ytterst har ansv... Visa mer
Vi söker vi en barnkär, engagerad och utbildad pedagog till vårat föräldrakooperativ med start enligt överenskommelse.
Föräldrakooperativet Galaxen drivs av en ekonomisk förening där alla vårdnadshavare är medlemmar. Förskolan är godkänd av Krokoms kommun som bedriver tillsyn över verksamheten. Ett föräldrakooperativ är något man bygger tillsammans där det är familjerna som genom sin valda styrelse ansvarar för driften av förskolan och som ytterst har ansvar för verksamheten, barnen och personalen.


Hos oss på Galaxen kommer du vara till stor del i barngruppen men även vara involverad i planering och utveckling för att stimulera och aktivera barngruppen som i dagsläget är på 17 barn med varierande åldrar.
Vi trivs och spenderar en stor del av dagarna utomhus där vi går ut på gården och leker varje dag, minst en gång men oftast två. När möjligheten ges gör vi utflykter till skogen med tillhörande vindskydd eller går ner till sjön. Vi tycker även om målning, sångsamling, rörelseövningar och dylikt där vi gärna lyssnar på vad barnen önskar och deras behov är.
Den befintliga personalen har arbetat tillsammans under längre tid och består av en förskolechef, en kock och tre barnskötare. Vi är alla involverade i barngruppen och de aktiviteter som utförs där vi har ett flexibelt förhållningssätt och planerar verksamheten tillsammans. Därmed är delaktighet och eget ansvar av stor vikt. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Ipfö rev.18) och skollagen där vi förväntar oss att du är förtrogen med dessa dokument.


Vi vill gärna att du som söker
? Har erfarenhet och trivs med att arbeta på förskola
? Är engagerad och gärna kommer med idéer
? Trivs med mindre barngrupper där större delen av gruppen är mellan 3-5 år


Det här kan vi på Galaxen erbjuda dig
? En liten förskola med stort engagemang
? Engagerad personal, intresserade vårdnadshavare och trevlig gemenskap
? Mycket utevistelse med egen skridskobana vintertid, närhet till skog och sjö
? Fantastisk mat, lagad från grunden i eget kök
? Hemtrevliga lokaler
? Ett medvetet arbete för att hålla nere ljudnivån
? Stor insyn i och möjlighet att påverka verksamheten
? En verksamhet som bygger på demokrati, öppenhet, gemenskap och delaktighet
? Vi har öppet från 06:00 till 17:30 med varierande arbetstider


Övrigt
Lön enligt avtal
Vi tillämpar provanställning som första anställningsform med möjlighet till tillsvidareanställning, 100%.
Ansökningstid
Ansökan senast 2021-02-26 men uppmärksammar sökande om att intervjuer kan genomföras löpande under ansökningsprocessen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Förskollärare till flera förskolor i Krokom

- Ett jobb med plats för utveckling Är du förskollärare och brinner för att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Då ska du läsa vidare! Till förskolorna Hovgläntan och Sånghusvallen i Ås, Droppen i Ytterån, Bygdegården i Trångsviken, Bjäkerdalen i Föllinge samt Faxgärdet i Nälden söker vi nu flera förskollärare. En dag som förskollärare Arbetet som förskollärare sker i barngrupp... Visa mer
- Ett jobb med plats för utveckling
Är du förskollärare och brinner för att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Då ska du läsa vidare! Till förskolorna Hovgläntan och Sånghusvallen i Ås, Droppen i Ytterån, Bygdegården i Trångsviken, Bjäkerdalen i Föllinge samt Faxgärdet i Nälden söker vi nu flera förskollärare.
En dag som förskollärare
Arbetet som förskollärare sker i barngrupp 1- 5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, specialpedagog, pedagogisk utvecklare och rektor för förskolan aktivt bidrar till utveckling av den pedagogiska verksamheten och undervisningen i enlighet med gällande styrdokument.
I din roll som förskollärare har du ansvar för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.
Du samverkar i hög grad med hela förskolan och övriga förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten. I arbetet som förskollärare i vårt område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsfokuserad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och tillgänglighet som bärande idéer.
Din kompetens
Vi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren och innehar legitimation. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet, har du praktisk erfarenhet från pedagogiskt arbete är det meriterande.
Du är utåtriktad, idérik och tycker om att ta egna initiativ. Du kan skapa struktur, har ett öga för detaljer och brinner för arbete med människor, såväl vuxna som barn i en mångkulturell miljö. Du har goda språkliga kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi ser också att du har en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet och har en grundläggande IKT-kompetens.
Vi sätter alltid det kompetenta och nyfikna barnet i fokus, samt strävar hela tiden efter förbättringar och utveckling av vår verksamhet på alla plan.
Övrigt
Tillsvidareanställningar på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Ange i ansökan vilken/vilka förskolor du är intresserad av.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till förskolan Hovgläntan i Ås

Krokoms kommun, mitt i Jämtlands län, är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Kommunen har vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till länets bästa skolkommun. Till förskolan Hovgläntan i Ås söker vi ... Visa mer
Krokoms kommun, mitt i Jämtlands län, är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Kommunen har vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till länets bästa skolkommun.
Till förskolan Hovgläntan i Ås söker vi förskollärare som vill vara en del i den gemensamma visionen ”Vi gör plats för växtkraft”. Tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass, då är det dig vi söker!


Arbetsuppgifter
Arbetet sker i barngrupp 1- 5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, specialpedagog, pedagogisk utvecklare och rektor för förskolan aktivt bidrar till utveckling av den pedagogiska verksamheten och undervisningen i enlighet med gällande styrdokument.
I din roll som förskollärare har du ansvar för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.
Du samverkar i hög grad med hela förskolan och övriga förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten. I arbetet som förskollärare i vårt mångkulturella område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsfokuserad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och språkutveckling som bärande idéer.


Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren och innehar legitimation. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet, har du praktisk erfarenhet från pedagogiskt arbete är det meriterande.
Du är utåtriktad, idérik och tycker om att ta egna initiativ. Du kan skapa struktur, har ett öga för detaljer och brinner för arbete med människor, såväl vuxna som barn i en mångkulturell miljö. Du har goda språkliga kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi ser också att du har en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet och har en grundläggande IKT-kompetens.
Vi sätter alltid det kompetenta och nyfikna barnet i fokus, samt strävar hela tiden efter förbättringar och utveckling av vår verksamhet på alla plan.


Övrigt
Tillsvidareanställningar på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm men du har möjlighet att arbeta deltid.
Sista ansökningsdatum är 20201130
Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Fackliga kontaktpersoner nås genom kommunens växel
0640 161 00 Visa mindre

Vill du vara med och starta upp Krokoms nya förskola Larven?

Förskolan ligger i centrala Krokom, och drivs tillsammans med Dvärsätts förskolor av samma förskolechef, pedagogisk utvecklare och specialpedagog. På förskolan finns plats för ca 34 barn fördelat på två åldersblandade avdelningar. Så här arbetar vi Vi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger. Den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Uteaktiviteter blandas med inomhusaktiviteter, med så få avbrott som möj... Visa mer
Förskolan ligger i centrala Krokom, och drivs tillsammans med Dvärsätts förskolor av samma förskolechef, pedagogisk utvecklare och specialpedagog.
På förskolan finns plats för ca 34 barn fördelat på två åldersblandade avdelningar.
Så här arbetar vi
Vi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger. Den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Uteaktiviteter blandas med inomhusaktiviteter, med så få avbrott som möjligt.
Miljön är ständigt föränderlig, den anpassas efter barnens intressen och behov eftersom det skapar förutsättningar för det livslånga lärandet. Utemiljön är varierad för utmana motoriskt och väcka upptäckarglädje och lek hos barnen.
Lunchen serveras som buffé på de båda avdelningarna. Avdelningarna och köket har ett nära samarbete och daglig dialog. Vi strävar efter att erbjuda en lugn, lustfylld och lärande matsituation som inbjuder till pedagogiska samtal. Efter lunch erbjuds avslappning för de barn som inte sover.
Att utforska närmiljön utanför förskolan tillhör vårt arbete. Vi vill att barnen ska befinna sig i miljöer som är stimulerande där de känner att de kan vara med och påverka. Vi är medforskare med barnen och använder olika digitala verktyg för att bland annat söka information men även till pedagogisk dokumentation. Dokumentationen är en viktig del i våra dagliga reflektioner och även i det systematiska kvalitetsarbetet som tar verksamheten framåt och synliggör lärandet.
Övrigt
Till uppdraget söker vi en legitimerad förskollärare som kommer att erbjudas tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetstiden är förlagd till vardagar 8-17
Rekrytering kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till Offerdalsområdet

Barn- och utbildningsförvaltningen söker: Förskollärare till Offerdalsområdet Krokoms kommun, mitt i Jämtlands län, är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Kommunen har vid flertalet tillfällen blivit... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen söker:
Förskollärare till Offerdalsområdet
Krokoms kommun, mitt i Jämtlands län, är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Kommunen har vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till länets bästa skolkommun.
Till den vackra Offerdalsbygden nordväst om Krokom söker vi Förskollärare. Bygden domineras av stora jordbruksbygder, vidsträckta myrar, åar, älvar och sjöar. På den största delen växer skog och längst i norr mot Norge och i väster mot Åre kommun finns fjällen. Här finns också två av kommunens samebyar.
Till förskolan i Änge söker vi Förskollärare som vill vara en del i den gemensamma visionen ”Vi gör plats för växtkraft”. Tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass, då är det dig vi söker!
Arbetsuppgifter
Arbetet sker i barngrupp 1- 5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, specialpedagog, pedagogisk utvecklare och rektor för förskolan aktivt bidrar till utveckling av den pedagogiska verksamheten och undervisningen i enlighet med gällande styrdokument.
I din roll som förskollärare har du ansvar för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.
Du samverkar i hög grad med hela förskolan och övriga förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten. I arbetet som förskollärare i vårt mångkulturella område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsfokuserad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och språkutveckling som bärande idéer.
Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren och innehar legitimation. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet, har du praktisk erfarenhet från pedagogiskt arbete är det meriterande.
Du är utåtriktad, idérik och tycker om att ta egna initiativ. Du kan skapa struktur, har ett öga för detaljer och brinner för arbete med människor, såväl vuxna som barn i en mångkulturell miljö. Du har goda språkliga kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi ser också att du har en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet och har en grundläggande IKT-kompetens.
Vi sätter alltid det kompetenta och nyfikna barnet i fokus, samt strävar hela tiden efter förbättringar och utveckling av vår verksamhet på alla plan.

Övrigt
Tillsvidareanställningar på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm men du har möjlighet att arbeta deltid. Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Eftersom det råder brist på förskollärare så kan det bli aktuellt att anställa personer med annan utbildning, kompetens och erfarenhet, ex vis barnskötare, dock utan möjlighet till tillsvidareanställning. Visa mindre

Förskollärare till Aspens förskola, Aspås

Aspens förskola är belägen i den vackra byn Aspås med vidunderlig utsikt över Oviksfjällen, Anarisfjällen och Åreskutan. Aspås ligger strax utanför Krokom med bekvämt pendlingsavstånd från Östersund. Förskolan har tre avdelningar; Stjärnan och Månen där de yngre barnen går och Solen, där de äldre barnen går. Förskolan har en stor och välutrustad gård och vi har gångavstånd till skogen, pulkabacke, elljusspår och andra grönområden. Vårt arbetssättAspen har ... Visa mer
Aspens förskola är belägen i den vackra byn Aspås med vidunderlig utsikt över Oviksfjällen, Anarisfjällen och Åreskutan. Aspås ligger strax utanför Krokom med bekvämt pendlingsavstånd från Östersund. Förskolan har tre avdelningar; Stjärnan och Månen där de yngre barnen går och Solen, där de äldre barnen går. Förskolan har en stor och välutrustad gård och vi har gångavstånd till skogen, pulkabacke, elljusspår och andra grönområden. Vårt arbetssättAspen har ett tematiskt och projektinriktat arbetssätt och under detta läsår arbetar vi med inspiration av äventyrspedagogik. De äldre barnen arbetar i projektet ”Uppdrag Rädda Julen” och de yngre ”Babblarnas äventyr”. Förskolan arbetar med ett gemensamt årshjul där året är indelat i tre faser; inventeringsfasen, genomförandefasen och utvärderingsfasen. Under året som gått har vi även lagt extra fokus på att utveckla våra lärmiljöer med hållbart material som främjar kreativitet. Du som pedagog kommer du att arbeta tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare där tanken är att vi arbetar som ”ett hus”. Förskollärarna träffas en gång i veckan för att reflektera tillsammans i huset, samt att avdelningens personal har möjlighet att reflektera en gång i veckan. Du kommer även ha kontinuerliga träffar med vår specialpedagog som kan stötta dig både i det förebyggande och åtgärdande arbetet på avdelningen och förskolan. Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi arbetar! ArbetsuppgifterSom förskollärare ansvarar du för förskolans undervisning. Med läroplanen som utgångspunkt arbetar du med barnen och ger de möjlighet att utveckla sina förmågor. På Aspen står kreativitet, nyfikenhet och lekfullt lärande i fokus.Arbetet innebär att du - tillsammans med dina kollegor- planerar lärprocesserna och genomför, följer upp och utvärderar undervisningen med förankring i läroplanen. I egenskap av förskollärare har du ansvar för att leda dessa processer i ditt arbetslag. KvalifikationskravVi söker dig som är utbildad förskollärare eller har en annan pedagogisk utbildning på universitetsnivå som kan passa för åldersgruppen. För att trivas på vår förskola tror vi att du är en ambitiös och driven pedagog. Du är positiv och bemöter andra med respekt och du ser barnet som kompetent och medskapande. Eftersom att arbetet i arbetslaget och på förskolan kommer att ske tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare ser vi också gärna nyexaminerade förskollärare som sökande.ÖvrigtTillsvidareanställning på heltid med tillträde 7 januari 2020. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.Intervjuer kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till Bjäkerdalens förskola i Föllinge

Krokom är en av Sveriges största kommuner till ytan med ett omväxlande och spännande landskap. Var femte invånare yngre än 12 år och för dessa har vi har 16 grundskolor och 22 förskolor spridda över hela kommunen. Kommunens vision är ”Vi gör plats för växtkraft”, som Förskollärare i kommunen blir du en viktig del i detta gemensamma arbete. Förskolan består av två åldersblandade avdelningar och är belägen centralt i Föllinge. Arbetsuppgifter Som förskollär... Visa mer
Krokom är en av Sveriges största kommuner till ytan med ett omväxlande och spännande landskap. Var femte invånare yngre än 12 år och för dessa har vi har 16 grundskolor och 22 förskolor spridda över hela kommunen.
Kommunens vision är ”Vi gör plats för växtkraft”, som Förskollärare i kommunen blir du en viktig del i detta gemensamma arbete. Förskolan består av två åldersblandade avdelningar och är belägen centralt i Föllinge.
Arbetsuppgifter
Som förskollärare arbetar du pedagogiskt tillsammans i ett arbetslag med att utmana barnens lärande och utveckling under de tidiga betydelsefulla åren.
Med läroplanen som utgångspunkt arbetar du med barnen både individuellt och i grupp och ger dem möjlighet att uppleva och skapa nya erfarenheter och reflektera över dessa. I våra förskolor står nyfikenhet, fantasi och lekfullt lärande i fokus.
Du arbetar även löpande med pedagogisk dokumentation och vårdnadshavarkontakter.
Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:
Välkomnande – Här är alla välkomna!
Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.
Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning. Vi vill även att du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare.
Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att leda både små och lite större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar är fulla med utmaningar.
Engagemang, inlevelseförmåga och förståelse för andra människor tycker vi är viktiga egenskaper för en förskollärare. Då du kommer ingå i ett arbetslag har du lätt för att samarbeta med andra vilket även är viktigt för att kunna ha ett gott samarbete med föräldrar och övriga.
Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat så vänta inte med din ansökan!
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till Grönängens förskola i Dvärsätt

Har du tråkigt på jobbet? Kom och jobba med oss då, vi behöver fler kollegor! Vi ingår i en organisation med 10 avdelningar som med hjälp av vår pedagogiska utvecklare driver och jobbar med gemensamma frågor. Krokoms kommun är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Som Förskollärare är du en viktig del i arbetet för att nå vår gemensamma vision ”Vi gör plats för växtkraft”. Arbetsuppgifter Utifrån barngruppens intresse ... Visa mer
Har du tråkigt på jobbet? Kom och jobba med oss då, vi behöver fler kollegor!
Vi ingår i en organisation med 10 avdelningar som med hjälp av vår pedagogiska utvecklare driver och jobbar med gemensamma frågor.
Krokoms kommun är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Som Förskollärare är du en viktig del i arbetet för att nå vår gemensamma vision ”Vi gör plats för växtkraft”.
Arbetsuppgifter
Utifrån barngruppens intresse och behov ser vi att du är med och bygger upp och utvecklar lärmiljöer som inspirerar och lockar till utforskande och lek.
Drivs du av att se barn växa upp och utveckla personligheter och karaktärer, tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första stegen och orden fram tills dess att de börjar skolan, då är det dig vi söker!
Kvalifikationer
Vi söker dig som är färdig med din Förskollärarutbildning och har en empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare.
Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att ta ansvar och kan leda både mindre och större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar.
God samarbetsförmåga och en öppen attityd är även viktigt för att ett gott samarbete med kollegor, föräldrar och andra samarbetspartners. Erfarenhet av arbete i förskola och pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande.
Övrigt
Till uppdraget söker vi en legitimerad förskollärare som kommer att erbjudas tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetstiden är förlagd till vardagar 8-17
Rekrytering kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare / Barnskötare

Vi söker dig som vill arbeta på vår förskola. Vi på Hjärtat gillar när det händer saker, vi vill göra olika aktiviteter tillsammans med barnen. Vi har många traditioner. En blandning mellan styrda och fria aktiviteter präglar vår vardag. Vi är ute mycket, tar med oss lärandet ut. Vi har nära till skogen och när det går äter vi gärna ute. Vi har en tält-kåta på gården där vi läser sagor, grillar, äter mellis mm. Barnen är med och bestämmer över sin vardag.... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta på vår förskola. Vi på Hjärtat gillar när det händer saker, vi vill göra olika aktiviteter tillsammans med barnen. Vi har många traditioner. En blandning mellan styrda och fria aktiviteter präglar vår vardag. Vi är ute mycket, tar med oss lärandet ut. Vi har nära till skogen och när det går äter vi gärna ute. Vi har en tält-kåta på gården där vi läser sagor, grillar, äter mellis mm. Barnen är med och bestämmer över sin vardag. Här har du möjlighet att kunna vara med och bestämma hur verksamheten bedrivs. Vi söker nu dig som har en drivkraft och en vilja att ge barnen goda möjligheter i sitt lärande. Du är bra på att dokumentera och följa upp arbetet. Din barnsyn överrensstämmer med läroplanens intentioner och du är dessutom nyfiken, lyhörd och har humor. Du ska kunna arbeta både självständigt samt i arbetslag och ha en god samarbetsförmåga med övriga arbetslag. Du är en inspirationskälla i arbetet med barnen och en drivkraft i förskolans utveckling. Du ska ha förmåga att med engagemang och nyfikenhet utveckla arbetssätt och metoder tillsammans med dina medarbetare. Ditt förhållningssätt och bemötande är ett viktigt instrument i det pedagogiska arbetet.Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Tjänsten är heltid                             Krävs Förskollärarutbildning el Barnskötarutbildning.Månadslön enligt avtal.Tillträde 2019-11-04                                                        Personligt brev med referenser, CV och foto skickas med brev senast  2019-07-26Förskolan Hjärtat Röstavägen 11836 94 Ås                                                                                                            072-5588332   [email protected] är en privat förskolan och vi är två stycken som driver förskolan som ligger i natursköna Ås. Hjärtats Pedagogisk grundsyn.Vi på förskolan Hjärtat vill lägga grunden för det livslånga lärandet. Eftersom varje barn är unik med individuella personligheter, erfarenheter samt kompetenser arbetar vi utifrån barns inflytande. Vi arbetar med att varje barn skall känna sig sedd och betydelsefull i alla aktiviteter och sammanhang. Vi stärker barns självkänsla och självförtroende genom att lyssna, uppmuntra och ge feedback. Vi skapar möjligheter för barn att utforska fantasi, lek och lärande, för lek och lärande går hand i hand. Genom detta skapar vi trygghet, glädje och lust som är grunden för vår verksamhet. Därför har vi pedagoger anpassat Hjärtats miljö så att barn ska kunna utföra olika lekar och aktiviteter. Vi på Hjärtat arbetar utifrån att varje barn ska ha förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av kön, social eller etnisk bakgrund samt utveckla respekt för allt levande och visa omsorg för sin närmiljö. Visa mindre

Förskollärare till Krokom

Krokoms kommun är en barnkommun där framtidstron växer och befolkningen ökar. Naturen med närhet till fjäll och friluftsliv samt en femte årstid lockar allt fler. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen och här kan livskvalitet bli verklighet.Till området i centrala Krokom söker vi nu dig, som med din kunskap och erfarenhet vill göra plats för växtkraft med barnen och leken i fokus!Förskolan ska vara trygg rolig och lärorik! Är du en förskollä... Visa mer
Krokoms kommun är en barnkommun där framtidstron växer och befolkningen ökar. Naturen med närhet till fjäll och friluftsliv samt en femte årstid lockar allt fler. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen och här kan livskvalitet bli verklighet.Till området i centrala Krokom söker vi nu dig, som med din kunskap och erfarenhet vill göra plats för växtkraft med barnen och leken i fokus!Förskolan ska vara trygg rolig och lärorik! Är du en förskollärare med ett positivt engagemang som är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att bidra till en hållbar kultur med arbetsglädje, så är det dig vi söker!OrganisationOmrådet består av åtta avdelningar fördelade på fyra enheter, alla i centrala Krokom i anslutning till grundskola, från förskoleklass till årskurs 9. Pedagogerna är organiserade i inspiratörsgrupper som verkar för att säkerställa att läroplanens alla målområden ingår i undervisningen. Det systematiska kvalitetsarbetet består av ett självförbättrande flöde med nätverksträffar för reflektion och uppföljning där alla är delaktiga.Pedagogerna trivs, arbetslagen är stabila och behörigheten är hög. Rektors ledningsgrupp består av pedagogisk utvecklare, specialpedagog och skoladministratör. Du kommer att ha din tjänst på en av de fyra enheterna och ha ett tätt samarbete med övriga förskollärare i området.UndervisningArbetsglädje och en stark känsla av sammanhang, KASAM, genomsyras i pedagogernas ledarskap för att skapa en god kvalitet och ökad måluppfyllelse. Inspiration är ett centralt begrepp som symboliserar pedagogernas positiva bemötande och förhållningssätt, god barnsyn och förmåga att anpassa undervisningen utifrån barnens intressen och behov.Lärmiljöerna är föränderliga, för att stimulera och utmana barnens nyfikenhet och kreativitet. IKT ingår i det vardagliga arbetet och digital pedagogisk dokumentation är en del av arbetssättet.KvalifikationerVi söker dig som är utbildad förskollärare. Du ska bidra till en god arbetsmiljö och vara en positiv och trygg ledare som bemöter andra med respekt och delar med dig av din positiva energi. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vad gäller förhållningssätt och bemötande.Har du erfarenhet av att arbeta med äventyrspedagogik eller estetiska lärprocesser i förskolan är det en merit. Spelar du gitarr. Sök!Har du humor och är ambitiös på samma gång. Är du professionell i din yrkesroll och fokuserar på uppdraget – då är det dig vi söker.Vi värdesätter din förmåga att kommunicera, reflektera, ta ansvar, samarbeta och att du genom din kreativitet är öppen för nya möjligheter.Vill du samverka med andra inspirerande pedagoger för att barnen i området ska få en likvärdig utbildning och ingå i en kultur av hållbarhet och arbetsglädje - Välkommen med din ansökan!ÖvrigtTillsvidareanställning på heltid eller deltid, utifrån önskad sysselsättningsgrad, med tillträde enligt överenskommelse.Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Förskollärare till centrala Krokom

Vill du vara med och starta upp Krokoms nya förskola Larven? Förskolan ligger i centrala Krokom, och drivs tillsammans med Dvärsätts förskolor av samma förskolechef, pedagogisk utvecklare och specialpedagog. På förskolan finns plats för ca 34 barn fördelat på två åldersblandade avdelningar.Så här arbetar viVi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger. Den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Uteaktivitete... Visa mer
Vill du vara med och starta upp Krokoms nya förskola Larven? Förskolan ligger i centrala Krokom, och drivs tillsammans med Dvärsätts förskolor av samma förskolechef, pedagogisk utvecklare och specialpedagog. På förskolan finns plats för ca 34 barn fördelat på två åldersblandade avdelningar.Så här arbetar viVi arbetar för att minimera stress både för barn och för pedagoger. Den kreativa leken får ta plats och sträcker ofta sig över hela dagen. Uteaktiviteter blandas med inomhusaktiviteter, med så få avbrott som möjligt.Miljön är ständigt föränderlig, den anpassas efter barnens intressen och behov eftersom det skapar förutsättningar för det livslånga lärandet. Utemiljön är varierad för utmana motoriskt och väcka upptäckarglädje och lek hos barnen.Lunchen serveras som buffé på de båda avdelningarna. Avdelningarna och köket har ett nära samarbete och daglig dialog. Vi strävar efter att erbjuda en lugn, lustfylld och lärande matsituation som inbjuder till pedagogiska samtal. Efter lunch erbjuds avslappning för de barn som inte sover. Att utforska närmiljön utanför förskolan tillhör vårt arbete. Vi vill att barnen ska befinna sig i miljöer som är stimulerande där de känner att de kan vara med och påverka. Vi är medforskare med barnen och använder olika digitala verktyg för att bland annat söka information men även till pedagogisk dokumentation. Dokumentationen är en viktig del i våra dagliga reflektioner och även i det systematiska kvalitetsarbetet som tar verksamheten framåt och synliggör lärandet.ÖvrigtTill uppdraget söker vi två legitimerade förskollärare som kommer att erbjudas tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Tre Förskollärare till Dvärsätt och Rödön

Har du tråkigt på jobbet? Kom och jobba med oss då, vi behöver fler kollegor i vårt område om tre förskolor i Dvärsätt och på Rödön! Tillsammans utgör vi en organisation med 8 avdelningar som med hjälp av vår pedagogiska utvecklare driver och jobbar med gemensamma frågor.Vi söker nu tre förskollärare, en till varje enhet; Prästkragen, Dungen och Grönängens förskola. Ange i din ansökan vilken/vilka enheter du är intresserad av. Krokoms kommun är tillräcklig... Visa mer
Har du tråkigt på jobbet? Kom och jobba med oss då, vi behöver fler kollegor i vårt område om tre förskolor i Dvärsätt och på Rödön! Tillsammans utgör vi en organisation med 8 avdelningar som med hjälp av vår pedagogiska utvecklare driver och jobbar med gemensamma frågor.Vi söker nu tre förskollärare, en till varje enhet; Prästkragen, Dungen och Grönängens förskola. Ange i din ansökan vilken/vilka enheter du är intresserad av. Krokoms kommun är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Som Förskollärare är du en viktig del i arbetet för att nå vår gemensamma vision ”Vi gör plats för växtkraft”.ArbetsuppgifterUtifrån barngruppens intresse och behov ser vi att du är med och bygger upp och utvecklar lärmiljöer som inspirerar och lockar till utforskande och lek. Drivs du av att se barn växa upp och utveckla personligheter och karaktärer, tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första stegen och orden fram tills dess att de börjar skolan, då är det dig vi söker! KvalifikationerVi söker dig som är färdig med din Förskollärarutbildning och har en empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare. Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att ta ansvar och kan leda både mindre och större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar. God samarbetsförmåga och en öppen attityd är även viktigt för att ett gott samarbete med kollegor, föräldrar och andra samarbetspartners. Erfarenhet av arbete i förskola och pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande. ÖvrigtTre tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.Rekrytering kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Lärare i förskoleklass till Cederbergskolan i Föllinge

Krokoms kommun är full av livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokom är en friluftskommun som är attraktiv både för sommar- och vinterturism. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag som vill växa. Krokoms kommun växer eftersom människor både flyttar hit och stannar kvar.Cederbergskolan är en förhållandevis liten F-9 skola i Föllinge med ca 130 elever. D... Visa mer
Krokoms kommun är full av livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokom är en friluftskommun som är attraktiv både för sommar- och vinterturism. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag som vill växa. Krokoms kommun växer eftersom människor både flyttar hit och stannar kvar.Cederbergskolan är en förhållandevis liten F-9 skola i Föllinge med ca 130 elever. Det är en skola med ett starkt driv där det finns ett väldigt aktivt utvecklingsarbete som bland annat har fokuserat på fysisk aktivitet och pedagogisk utveckling.Undervisningen är i stor utsträckning förlagd till en elevgrupp där det även ingår mentorskap. Arbetet sker i nära samarbete i vardagen med lärarteamet i F-3 samt i utvecklingsarbete där hela F-9 arbetar tillsammans i skolutvecklingsfrågor och kompetensutveckling.ArbetsuppgifterAtt undervisa och stimulera eleverna utifrån de kommunala och nationella målen är huvuduppgiften i arbetet. Att inspirera, motivera och väcka nyfikenhet hos eleverna att själva söka den kunskap de behöver är en annan viktig del i arbetet, liksom att stödja eleverna i deras personliga utveckling så att de fungerar socialt i samhället.Att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål och att bidra till skolans utveckling är andra viktiga arbetsuppgifter i läraryrket. Det finns stora möjligheter för dig att använda dina kunskaper och erfarenheter för att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla verksamhetens arbetsformer. Du kommer vara en viktig del i arbetslaget och skapar tillsammans med elever och kollegor förutsättningar för lärande och kunskapsförmedlande.Inlärning kan ske på många sätt och alla elever är olika och har olika behov. Du kommer hela tiden få omedelbar feedback på din insats i form av nyfikna frågor, ögonbryn som höjs, skratt och diskussioner som uppstår.KvalifikationerVi söker dig som är förskollärare med behörighet att undervisa i förskoleklass alternativt att du är lärare i F-3 med behörighet att undervisa i svenska.Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dem i det dagliga arbetet.Du är engagerad och har ett genuint intresse för barn och ungdomars utveckling och lärande. Vi ser även att du bidrar aktivt i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan.Arbete i arbetslag är en viktig del i arbetet och en förutsättning för att skapa helhet för eleverna. Detta tillsammans med ett bra värdegrundsarbete skapar goda förutsättningar för elevers resultat och måluppfyllelse.Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.ÖvrigtTillsvidareanställning på 75% med tillträde inför hösten 2019.Rekryteringen kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Tre Förskollärare till Ytterån , Nälden och Trångsviken

Krokoms kommun är full av livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi har storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för både människor och företag. Krokoms kommun växer för varje år eftersom människor både flyttar hit och stannar kvar. Vi söker dig som med din kunskap och erfarenhet vill bli en viktig del i det gemensamma arbetet mot kommunens vision: ’’Vi gör plats för växtkraft’’.Nu söker vi f... Visa mer
Krokoms kommun är full av livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi har storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för både människor och företag. Krokoms kommun växer för varje år eftersom människor både flyttar hit och stannar kvar. Vi söker dig som med din kunskap och erfarenhet vill bli en viktig del i det gemensamma arbetet mot kommunens vision: ’’Vi gör plats för växtkraft’’.Nu söker vi förskollärare till Droppens förskola i Ytterån, Bygdegårdens förskola i Trångsviken och Faxgärdets förskola i Nälden. Ange i din ansökan vilken/vilka av tjänsterna du är intresserad av.ArbetsuppgifterDrivs du av att se barn växa upp och utveckla personligheter och karaktärer, tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första stegen och orden fram tills dess att de börjar skolan, då är det dig vi söker! Pedagogiskt arbete utifrån kommunala och nationella mål i barngrupp med 1-5-åringar. En viktig del i arbetet är att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål. Arbetet innebär att du, tillsammans med dina kollegor, tar ansvar för planering och genomförande av en bra pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolans läroplan och kommunala mål är styrdokument som ska följas. Det är viktigt att se varje barns särskilda behov och utifrån det planera verksamheten tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget.KvalifikationskravVi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning.Du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare. Engagemang, inlevelseförmåga och förståelse för andra människor tycker vi är viktiga egenskaper hos en förskollärare.Det är viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att leda både små och lite större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar. Då du kommer ingå i ett arbetslag har du lätt för att samarbeta.Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk. Upplysningar Tre tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 2019 08 12. I Krokoms kommun är heltid norm med deltid som möjlighet.Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Samisktalande Förskollärare till Naestie i Änge

I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.Ungefär 3 mil nordväst om Krokom ligger Änge i den vackra Offerdalsbygden. Här finns många unga familjer och gemenskapen är stor. Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett ... Visa mer
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.Ungefär 3 mil nordväst om Krokom ligger Änge i den vackra Offerdalsbygden. Här finns många unga familjer och gemenskapen är stor. Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kultur.Förskolan i Änge har tre avdelningar, två åldersindelade och den samiska avdelningen Naestie. Förskolan ligger i ett lugnt och fint område med nära tillgång till skog och natur. Här finns även en egen kokerska som gör god hemlagad mat. Till Naestie söker vi nu dig som med din kunskap och erfarenhet vill bli en viktig del i det samiska revitaliseringsarbetet.------Krokomen tjïeltesne jaahkoem båetije biejjide sjïdteminie jïh almetjidie jeananieh, gosk almetjh diekie juhtien jïh daesnie baetsien. Sjïdtemefaamoe jïh entreprenöörebarkoe lægan biehkieh tjïeltese gusnie akte vïjhtehts biehkiem almetjijstie leah 12 jaepien båeries jallh nuerebe.Medtie 3 mïjlh noerhtejalledh Krokomistie, Änge gællesje, dunnie tjaebpies Offerdaelievoenesne. Daesnie gellieh noere fuelhkieh gååvnese jïh ektievoetem stoerre lea. Krokomen tjïelte akte saemien reeremedajvem, juktie gaajhkide skuvlh jïh aarhskuvlh aktem sjïere barkoem utnieh saemien gïelide jïh kultuvrem vuesiehtidh.Aarhskuvlem Ängesne golme goevtesh åtna, göökte jaepie-juekeme goevtesh jïh dam saemien goevtesem, Naestie. Aarhskuvlem raeffies dajvesne gusnie skåajjen jïh eatnemen lïhke gællesje. Daesnie aaj jïjtse doeltehtæjjam gååvnese mij beapmoeh jurjehte. Naastan daelie datnem ohtsedibie mij dov daajroejgujmie jïh dååjrehtsigujmie sæjhta aktem vihkeles biehkiem saemien revitaliseringebarkosne sjïdtedh.ArbetsuppgifterTycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass, då är det dig vi söker!Arbetet sker i barngrupp 1- 6 år och i innebär att du, tillsammans med dina kollegor, tar ansvar för planering och genomförande av en bra pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Tonvikten i tjänsten är att synliggöra, undervisa och utveckla en grupp barn i de samiska språken och kulturen.Förskolans läroplan och kommunala mål är styrdokument som ska följas ur ett samiskt perspektiv. Det är viktigt att se varje barns särskilda behov och utifrån det planera verksamheten tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget.Vi arbetar i grupper med målsättning att stärka och utveckla varje individ både enskilt och i grupp.------Datne lyjhkh smaave maanaj lïeremem jïh övtiedimmiem skreejrehtidh, voestes baakojste gosk voestes klaassese aelkien, dellie datnem ohtsedibie!Barkoem 1- 6 jaepien maanadåehkesne darjoen numhtie ahte, datne dov barkoevoelpigujmie dïedtem soejkesjæmman jïh darjomem vaeltien buerie pedagogihke darjomistie, gusnie hokse, eeleme jïh lïerehtimmie akten gievlesne lea. Barkosne edtjh datne aaj vuesiehtidh, ööhpehtidh jïh övtiedidh aktem maanadåehkiem saemien gielesne jïh kultuvresne.Aarhskuvlen learoeplaane jïh tjïelten vuepsie lea stuvrijedokumenth mah edtjieh saemien perspektijveste dåeriedidh. Vihkeles fïerhtene maanaj sjïere daerpiesvoeth vuejnedh jïh destie darjoem soejkesjidh dej jeatjah barkoevoelpigujmie, barkoedåehkesne.Mijjieh dåehkine barkeminie jïh vuepsiem lea fïerhtene indivijdem nænnoestidh jïh övtiedidh, oktegh jïh dåehkesne.KvalifikationerVi vill att du är utbildad Förskollärare eller har en annan pedagogisk utbildning eller erfarenhet som kan passa för åldersgruppen. Viktigare än formell utbildning är din kunskap och kompetens om den samiska kulturen och språket.Du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare. Engagemang, inlevelseförmåga och förståelse för andra människor tycker vi är viktiga egenskaper för en förskollärare.Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att leda både små och lite större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar.Då du kommer ingå i ett arbetslag har du lätt för att samarbeta. Att du talar och skriver nord- eller sydsamiska är ett krav då all undervisning sker på samiska. Du behöver även vara väl förtrogen med den samiska kulturen.------Mijjieh sïjhtebe datne Aarhskuvlelohkehtæjjaööhpehtimmiem åtnah jallh jeatjah pedagogihke ööhpehtimmiem jallh dååjrehtsem mij maahta jaepiedåahkan sjïehtedh. Vihkielåbpoe ööhpehtimmeste lea dov daajroe jïh maahtoe saemienkultuvren jïh gïelen bïjre.Datne empatije maahtoem åtnah ihke buektedh maanaj daerpiesvoeth guarkedh jïh dejtie gaavnedidh gusnie dah leah jïh aaj buektiehtidh goltelidh, madtjeldehtedh, stimuleeredh jïh jïjtje lïeredh jåerhkedh övtiedidh. Eadtjohke, damteme jïh guarkemem jeatjah almetjidie mijjieh tuhtjebe vihkeles maahtoem akten aarhskuvle lohkehtæjjese.Vihkeles lea aaj ahte datne buerie pedagogihke åejvie leah mij lyjhkh smaave jïh stuerebe maanajdåehkieh lijrehtidh. Datne tjoerh ussjedimmesne jïh gïetedimmesne fleksijbele årrodh gåessie aarhskuvlen biejjieh eah naan vijjieh dåeredh guktie edtjieh sjïdtedh.Gåessie datne akten barkoedåehkesne edtjh meatan årrodh, datne aelhkieslaakan ektiebarkojne leah. Barkoe kreava datne noerhte- jallh åarjelsaemien gïelem tjaalah jïh soptsesth gosse abpe lohkehtimmiem saemiengïelesne lea. Datne tjoerh aaj saemien kultuvrine åehpies årrodh.ÖvrigtTillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.Rekryteringen kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat så vänta inte med din ansökan. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre