Lediga jobb som Specialpedagog i Krokom

Se lediga jobb som Specialpedagog i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Specialpedagog vid Aspås och Rödöns skolor

Ansök    Jul 1    Krokoms kommun    Specialpedagog
Ett jobb med plats för växtkraft, utveckling och glädje Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? Till Aspås och Rödöns skolor i Krokoms kommun behöver vi nu en specialpedagog. Sök till oss och gör skillnad på riktigt! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft, utveckling och glädje
Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas?
Till Aspås och Rödöns skolor i Krokoms kommun behöver vi nu en specialpedagog. Sök till oss och gör skillnad på riktigt!


Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun är en av de barnrikaste kommunerna i norr. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem, förskola, barn- och elevhälsa, biblioteksverksamhet samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Aspås och Rödöns skolor är två skolor med klasser från F-6. På varje skola har vi ca 100 elever. Vi arbetar i nära samarbete för att skapa helhetslösningar för eleverna. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen.


En dag som specialpedagog på Rödön och Aspås skolor
Som specialpedagog hos oss är du en viktig del i skolans elevhälsoarbete. Tillsammans med skolans elevhälsoteam och rektor jobbar du så väl främjande och förebyggande som åtgärdande för att höja resultat för elever och för skolan.
I det dagliga arbetet sker ett tätt samarbete med rektor och lärare på båda skolorna.

Din kompetens
För tjänsten som specialpedagog krävs att du har:
Utbildning som specialpedagog, speciallärare eller motsvarande kompetens
Meriterande kompetenser/erfarenheter/egenskaper:
Utöver din formella behörighet lägger vi stor vikt vi din förmåga att samarbeta med elever, pedagoger och vårdnadshavare. Kort sagt en trygg och stabil person som kan skapa förtroende.
Vi sätter också stort värde vid ditt engagemang och din pedagogiska kompetens.
Erfarenhet av att arbeta med pedagogiskt utvecklingsarbete på ämnesnivå och skolnivå.


Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde höstterminen 2024.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Sista ansökningsdag är 2024-08-04
Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter, 0640–161 00
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Specialpedagog till centrala barn- och elevhälsan

Ansök    Jun 3    Krokoms kommun    Specialpedagog
Ett jobb med plats för växtkraft. Du som brinner för att underlätta inlärningen för barn och elever. Du som är intresserad av att bedriva pedagogisk utveckling på grupp- och organisationsnivå. Du som är utbildad specialpedagog och trivs i skolans värld. Vi behöver dig! En dag som specialpedagog på centrala barn- och elevhälsan Dina arbetsuppgifter kommer att variera utifrån de behov som finns på våra skolor. Du kommer att arbeta i tvärprofessionella te... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft.
Du som brinner för att underlätta inlärningen för barn och elever. Du som är intresserad av att bedriva pedagogisk utveckling på grupp- och organisationsnivå. Du som är utbildad specialpedagog och trivs i skolans värld. Vi behöver dig!

En dag som specialpedagog på centrala barn- och elevhälsan
Dina arbetsuppgifter kommer att variera utifrån de behov som finns på våra skolor. Du kommer att arbeta i tvärprofessionella team tillsammans med dina kollegor vid elevhälsan.
Vi vill att du tillsammans med rektorerna driver pedagogisk utveckling på grupp- och organisationsnivå i syfte att alla elever når så långt som möjligt i relation till målen i våra läroplaner. Fokus är på det främjande och förebyggande arbetet.
Du hjälper till att underlätta inlärningen för våra elever som har behov av särskilt stöd. Vi värdesätter tidiga insatser i skolans tidigare år och arbetar därför systematiskt med att utveckla vårt arbete för att nå dit. Du kommer att vara ett pedagogiskt stöd för våra lärare där handledning ofta kan vara en av arbetsuppgifterna.

Din kompetens
Du är utbildad specialpedagog med kompetens och erfarenhet från skolans verksamheter.
Du värdesätter hög delaktighet för personal, elever och även vårdnadshavare i ditt arbete som specialpedagog och har ett förhållningssätt där handledning är ett naturligt arbetssätt.
Det är meriterande om du har kompetenshöjande utbildningar inom matematikutveckling.
B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Övrigt
Tillsvidareanställning på 100% med tillträde till skolstarten hösten 2024.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundcenter 0640-161 00
Sista ansökningsdag 24-06-20


Välkommen till Krokoms kommun!
I Krokoms kommun finns en central elevhälsa som stöd till skolornas elevhälsoarbete. I den centrala barn- och elevhälsan ingår, förutom specialpedagoger även en verksamhetschef, kuratorer, skolsköterskor, skolpsykolog, skolläkare och studie- och yrkesvägledare.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem och förskola. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år.
Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats. Kommunen ingår i samiskt för­valtningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande. Visa mindre

Specialpedagog till Jämtlands Gymnasium Wången

Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund. Jämtlands Gymnasium Wången ligger i Alsen, ungefär två mil väster om Krokom. På Wången älskar vi hästar och erbjuder hästnära upplevelser för alla. Vi utbildar talangfulla och elitsatsande akti... Visa mer
Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.


Jämtlands Gymnasium Wången ligger i Alsen, ungefär två mil väster om Krokom. På Wången älskar vi hästar och erbjuder hästnära upplevelser för alla. Vi utbildar talangfulla och elitsatsande aktiva inom hästsporten på flera nivåer. Wången är en av Hästnäringens Riksanläggningar och tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.Välkommen att söka jobb hos oss – Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!Beskrivning
Vi söker en specialpedagog till Naturbruksprogrammet på Wången.

Tjänsten är på 50 % och är en tillsvidareanställning med start höstterminen 2024.Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som specialpedagog på Naturbruksprogrammet kommer du att arbeta förebyggande med att handleda och coacha lärarna i både praktisk och teoretisk undervisning. Du kommer också att arbeta åtgärdande med specifika elever. Som medlem i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp samarbetar du med rektor, vår förstelärare och vår elevhandledare. Försteläraren handleder kollegor i språkutvecklande arbetssätt med fokus på yrkesspråk, medan elevhandledaren stöttar eleverna på både grupp- och individnivå.

Eleverna väljer mellan profilerna trav och islandshäst och kommer från hela Sverige och Norden, med cirka 15 % som har norska, danska eller finska som modersmål. Du kommer också att bemanna vår studiegård tillsammans med kollegor varje vecka för att stötta elevernas lärande. För mer information om vår organisering av studier, besök http://www.wangen.se.

Du blir en del av arbetslaget på Wången och deltar i kollegialt lärande och utvecklingsarbete. Vi fokuserar på relationellt förhållningssätt med tillgänglig och differentierad undervisning.

Vem är du?
Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med både kollegor och elever. Du är specialpedagog med gärna erfarenhet av SvA-undervisning samt läs- och skrivinlärning. Vi ser att du tycker om att arbeta med ungdomar och stötta dem i deras utmaningar. Eftersom Wången även erbjuder boende för eleverna, värdesätter vi att du är en god lyssnare som kan guida dem till rätt stöd och hjälp.

För oss är det viktigt att du har en god förmåga att samverka med elever, föräldrar, kollegor och skolledning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du sätter eleven i fokus för att uppnå goda studieresultat. Du ska vara nyfiken och villig att prova olika metoder för att hjälpa eleverna att lyckas i sina studier.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats. Du kommer att ingå i ett arbetslag som stöttar varandra och uppmuntrar till kollegialt lärande. Precis som alla våra anställda har du tillgång till olika personalförmåner, inklusive friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Möt våra medarbetare
Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan (eller kopiera den och klistra in i din webbläsare). Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet. 

https://jgy.se/om-oss/jobba-hos-oss-2/mot-vara-medarbetare/

Sök redan idag, då urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.


Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. 


Inför rekryteringsarbetet har Jämtlands Gymnasieförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare och rekryterare. Visa mindre

Specialpedagog, Ås skola

Ansök    Apr 4    Krokoms kommun    Specialpedagog
Ett jobb med plats för växtkraft, utveckling och glädje Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? Till Ås skola F-9 i Krokoms kommun behöver vi nu en specialpedagog. Välkommen till oss och bli del av gemenskapen bland 60 nya kollegor och 465 elever. Sök till oss och gör skillnad på riktigt! Krokom, komm... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft, utveckling och glädje
Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas?
Till Ås skola F-9 i Krokoms kommun behöver vi nu en specialpedagog. Välkommen till oss och bli del av gemenskapen bland 60 nya kollegor och 465 elever. Sök till oss och gör skillnad på riktigt!


Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun är en av de barnrikaste kommunerna i norr. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem och förskola, barn- och elevhälsa samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Ås skola har klasser från F-9 och totalt ca 450 elever. Vi arbetar i nära samarbete för att skapa helhetslösningar för eleverna. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen. Vi har hög andel behöriga lärare och jobbar med att bygga ihop alla stadier på skolan från förskoleklass till åk.9.


En dag som specialpedagog på Ås skola
Som specialpedagog hos oss är du en viktig del i skolans elevhälsoarbete. Tillsammans med skolans elevhälsoteam och rektor jobbar du så väl främjande och förebyggande som åtgärdande för att höja resultat för elever och för skolan.
I det dagliga arbetet sker ett tätt samarbete med rektor, ytterligare specialpedagog på skolan samt speciallärare.

Din kompetens
Utbildning som specialpedagog, speciallärare eller motsvarande kompetens
Utöver din formella behörighet lägger vi stor vikt vi din förmåga att samarbeta med elever, pedagoger och vårdnadshavare. Kort sagt en trygg och stabil person som kan skapa förtroende.
Vi sätter också stort värde vid ditt engagemang och din pedagogiska kompentens
Erfarenhet av att arbeta med pedagogiskt utvecklingsarbete på ämnesnivå och skolnivå är också meriterande.


Hälsning från din blivande chef
Välkommen till en nyfiken skola med blicken i framtiden och fötterna på jorden. Jag som rektor vill att både elever och lärare ska utvecklas och ha ett livslångt lärande framför ögonen. Vi jobbar med ett lagom antal mål inför varje läsår och just nu är det vår lärmiljö som är i fokus. Vi har valt att lyfta detta ur tre aspekter, socialt, pedagogiskt och fysiskt. Detta leds av våra förstelärare och elevhälsoteamet.


Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 - 100%, i dialog utifrån sökandes önskemål, med tillträde 2024-08-14.
Sista ansökningsdag är 2024-04-17
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter, 0640–161 00
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Specialpedagog till Änge skola!

Ansök    Apr 27    Krokoms kommun    Specialpedagog
Ett jobb med plats för växtkraft Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsm... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft

Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.
Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. . Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Änge skola är en F-9 skola med ca 270 elever. Vi arbetar i nära samarbete för att skapa helhetslösning för eleverna. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen.


En dag som specialpedagog
Huvuduppgiften i arbetet är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap. Hålla koll på aktuell forskning inom skolans område och inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder. Genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar. Andra viktiga uppdrag är att vara en kugge i skolans elevhälsoteam samt tillsammans med pedagogerna jobba aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
Vi arbetar aktivt med kollegialt lärande och utvecklar tre målområden tillsammans, kunskap och lärande, trygghet och studiero samt ledning och styrning. Skolutveckling är en stor del av skolans gemensamma arbete för att nå bättre kunskapsresultat.


Din kompetens
Vi söker dig som har specialpedagogutbildning.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand. Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2023-05-28
Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Änge och Kaxås skola F-9

Ansök    Feb 23    Krokoms kommun    Specialpedagog
Ett jobb med plats för engagemang, gemenskap, glädje och utveckling. Vill du tillsammans med oss arbeta för att bli Jämtlands bästa skola? Då ska du fortsätta läsa denna annons! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för... Visa mer
Ett jobb med plats för engagemang, gemenskap, glädje och utveckling.

Vill du tillsammans med oss arbeta för att bli Jämtlands bästa skola? Då ska du fortsätta läsa denna annons!


Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Änge skola är en F-9 skola med ca 250 elever och Kaxås är en F-6 skola med ca 50 elever.

En dag som specialpedagog på Änge och Kaxås skola
Vi arbetar dagligen med relationer, trygghet, glädje och motivation. Skolutveckling är en stor del av vårt gemensamma arbete för att nå de uppsatta mål som skolan har.
Du kommer att arbeta som specialpedagog på Änge och Kaxås skola med ansvar för det specialpedagogiska uppdraget. Du kommer att ingå som en viktig del i vårt elevhälsoteam som består av kurator, pedagogcoach, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, skolpsykolog och rektorer.


Din kompetens
Vi söker dig som har en specialpedagogexamen.
Du har stort engagemang, glädje och vilja att ge barn en meningsfull skoldag där de får lyckas.
Du bör även ha god kunskap om elever i behov av särskilt stöd och säkerställa skolans rutiner gällande dokumentation och uppföljning när det gäller detta.
Du är ansvarstagande, självständig, tar egna initiativ och har god samarbetsförmåga.
Du är drivande i det hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbetet.
Du kan även arbeta med enskilda elever eller mindre grupper av elever och göra kartläggningar. Du kommer ha ett nära samarbete med pedagogisk personal.

Övrig information
Tillsvidareanställning: 100%
Sista ansökningsdag: 24-03-24
Vi har en löpande rekrytering, så vänta inte med din ansökan, eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden tar slut.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Fackliga representanter nås genom kommunens kundcenter, 0640-161 00

”Hälsning från din blivande chef”
Med mig som närmsta chef kan du förvänta dig ett tillitsfullt ledarskap. Jag försöker att ta tillvara på varje medarbetares kompetenser och erfarenheter. Jag söker dig med engagemang, hjärtat på rätta stället och som är modig att testa nya vägar. Av mig får du förutsättningarna att våga vara modig.
Välkommen till oss! Visa mindre

Specialpedagog till Änge skola!

Ansök    Mar 14    Krokoms kommun    Specialpedagog
Ett jobb med plats för växtkraft Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsm... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft

Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.
Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. . Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Änge skola är en F-9 skola med ca 270 elever. Vi arbetar i nära samarbete för att skapa helhetslösning för eleverna. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen.
En dag som specialpedagog
Huvuduppgiften i arbetet är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap. Hålla koll på aktuell forskning inom skolans område och inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder. Genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar. Andra viktiga uppdrag är att vara en kugge i skolans elevhälsoteam samt tillsammans med pedagogerna jobba aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
Vi arbetar aktivt med kollegialt lärande och utvecklar tre målområden tillsammans, kunskap och lärande, trygghet och studiero samt ledning och styrning. Skolutveckling är en stor del av skolans gemensamma arbete för att nå bättre kunskapsresultat.
Din kompetens
Specialpedagogutbildning.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand. Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2023-04-09
Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Aug 26    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för växtkraft Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som specialpedagog på Änge skola! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtland... Visa mer
-Ett jobb med plats för växtkraft
Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.
Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som specialpedagog på Änge skola!
Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. . Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
En dag som specialpedagog
Huvuduppgiften i arbetet är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap.
I rollen förväntas du att hålla koll på aktuell forskning inom skolans område och inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder. Genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar.
Andra viktiga uppdrag är att vara en kugge i skolans elevhälsoteam samt tillsammans med pedagogerna jobba aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
På Änge skola arbetar aktivt med kollegialt lärande och utvecklar tre målområden tillsammans, kunskap och lärande, trygghet och studiero samt ledning och styrning. Skolutveckling är en stor del av skolans gemensamma arbete för att nå bättre kunskapsresultat.
Din kompetens
Ett krav för tjänsten är att du har specialpedagogutbildning.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand.
Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.
Övrig information
Tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2022-10-15
Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Sånghusvallens och Ås skola

Ansök    Aug 15    Krokoms kommun    Specialpedagog
Barn- och utbildningsförvaltningen söker: Specialpedagog till Sånghusvallen och Ås skola -Ett jobb med plats för glädje och utveckling Sånghusvallen är en F-6 skola med tillhörande fritidshem och ca 210 elever. Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Skolområdet har en hög andel behörig personal. Vi har stora fina skolgårdar och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring tryggh... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen söker:
Specialpedagog till Sånghusvallen och Ås skola
-Ett jobb med plats för glädje och utveckling
Sånghusvallen är en F-6 skola med tillhörande fritidshem och ca 210 elever. Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Skolområdet har en hög andel behörig personal. Vi har stora fina skolgårdar och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel.
En dag på skolan
Din roll är att ge specialpedagogiskt stöd, handledning till enskilda pedagoger och till arbetslag och genomföra kartläggningar. Arbetet innebär att tillsammans med olika professioner inom skolan komma fram till goda pedagogiska strategier för att kunna ge eleverna rätt stöd för att utvecklas och utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov, erbjuda kompetensutveckling, konsultation och handledning.
Du ingår i elevhälsoarbetet, där det huvudsakliga syftet är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. I arbetet ingår samarbete med bland annat vårdnadshavare, SPSM, centrala elevhälsan i kommunen, Barn- och ungdomshabiliteringen samt Barn- och ungdomspsykiatrin. Inom Ås skolområde så arbetar två specialpedagoger. Denna tjänst innefattar Sånghusvallen F-6 och Ås skola F-3.
Som specialpedagog i Krokoms kommun är du en viktig del i det gemensamma utvecklingsarbetet inom skolans arbetsområde. Det innebär att du, förutom arbetet på skolan också är en del av det kommungemensamma förbättringsarbetet kring till exempel rutiner, ökad måluppfyllelse genom att vara behjälplig med nyheter från Skolverket och med aktuell forskning.
I de fall behov av särskilt stöd finns är det du som utifrån en helhetssyn tillsammans med rektorn samordnar de resurser vi har och tillsammans med pedagogerna analyserar/utformar/förändrar stödet.
Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogexamen. Du har dokumenterad erfarenhet kring skolans sociala-, pedagogiska- och fysiska miljö samt god vana att observera, kartlägga och analysera elevers situation på skolan.
Du har en god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningssätt samt kunskap kring samspelets och kommunikationens betydelse för elevers utveckling.
Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och är van att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god vana att dokumentera ditt arbete och en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Jämtlands Gymnasium Torsta

Jämtlands Gymnasieförbund är ett kommunalförbund med ansvar för medlemskommunernas gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen. Organisationen har sju skolor, med ca 600 anställda och cirka 4 000 studerande, spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund. Alla våra skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer. Beskrivning Vi söker en specialpedagog till Jämtlands Gymnasium Torsta. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 20%... Visa mer
Jämtlands Gymnasieförbund är ett kommunalförbund med ansvar för medlemskommunernas gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen. Organisationen har sju skolor, med ca 600 anställda och cirka 4 000 studerande, spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund. Alla våra skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer.
Beskrivning
Vi söker en specialpedagog till Jämtlands Gymnasium Torsta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 20% med tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande så sök redan idag!

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog är du en viktig del i elevhälsoarbetet. I samverkan med elevhälsoteam och pedagoger är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet och bidrar till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du arbetar nära arbetslag, rektorer, lärare, elever och föräldrar. Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå.  

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller liknande kompetens. Du har stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med både kollegor och elever. Du kan arbeta såväl självständigt som i team, är flexibel och har en förmåga att anpassa dig till nya förutsättningar. IT använder du som en naturlig del i arbetet.  

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats. Du får en roll i ett arbetslag som ställer upp för varandra och uppmuntrar till kollegialt lärande. Precis som alla våra anställda har du tillgång till en mängd olika personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Jämtlands Gymnasium Torsta ligger i Ås, ungefär en mil väster om Östersund. Skolan hette tidigare Åsbygdens Naturbruksgymnasium men från och med 1 juli 2012 övergick gymnasieskolan till Jämtlands Gymnasieförbund. På Jämtlands Gymnasium Torsta varvar vi praktik och teori med naturen som klassrum. På skolan har vi en egen gårdsrestaurang där all mat lagas från grunden, ofta från egna råvaror.

Sök redan idag, då urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.


Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. 


Inför rekryteringsarbetet har Jämtlands Gymnasieförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare och rekryterare. Visa mindre

Specialpedagog till Föllinge skolområde

Ansök    Apr 27    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för växtkraft och utveckling Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt! Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen väx... Visa mer
-Ett jobb med plats för växtkraft och utveckling
Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt! Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. . Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Välkommen till Föllinge skolområde! Här finns totalt tre landsbygds-/byskolor med ca 160 elever från 6-16 år i ett och samma rektorsområde. Vi är ett område med ett stort utvecklingsdriv och ett pågående och framgångsrikt utvecklingsarbete där vi samarbetar med nationellt framstående kompetenser inom bl.a. didaktik, betyg och bedömning och kollegial skolutveckling.
En dag som specialpedagog
Cederbergsskolan beskrivs kanske bäst som något så unikt som en byskola i F-9 format. Genom att arbeta på en skola med totalt 120 elever från F-9 skapas unika möjligheter att möta och skapa en relation med alla elever och vuxna. Just relationer och skolans kultur är hög prioritet i vårt arbete. Alla pedagoger i F-9 jobbar tillsammans i utvecklingsarbete och vardag, vilket gör att vi har hela skolan som perspektiv och kan tänka långsiktigt för både elev och organisation.
Huvuduppgiften i uppdraget är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap.
I rollen förväntas du att hålla koll på aktuell forskning inom skolans område och inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder. Genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar.
Andra viktiga uppdrag är att vara en kugge i skolans elevhälsoteam samt tillsammans med pedagogerna jobba aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
Inlärning kan ske på många sätt och alla elever är olika och har olika behov. Du kommer hela tiden få omedelbar feedback på din insats i form av nyfikna frågor, ögonbryn som höjs, skratt och samtal som uppstår.
Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogexamen.
Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet kring skolans sociala-, pedagogiska- och fysiska miljö samt god vana att observera, kartlägga och analysera elevers situation på skolan.
Du har en god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningssätt samt kunskap kring samspelets och kommunikationens betydelse för elevers utveckling.
Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och är van att uttrycka dig i tal och skrift. Vidare har du god vana att dokumentera ditt arbete och en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet.
Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.
Övrig information
Tillsvidareanställning på 50-100%
Tillträde inför höstterminen 2022
Sista ansökningsdatum 2022-05-29.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Sånghusvallens och Ås skola

Ansök    Jun 30    Krokoms kommun    Specialpedagog
Barn- och utbildningsförvaltningen söker: Specialpedagog till Sånghusvallen och Ås skola -Ett jobb med plats för glädje och utveckling Sånghusvallen är en F-6 skola med tillhörande fritidshem och ca 210 elever. Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Skolområdet har en hög andel behörig personal. Vi har stora fina skolgårdar och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring try... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen söker:
Specialpedagog till Sånghusvallen och Ås skola
-Ett jobb med plats för glädje och utveckling

Sånghusvallen är en F-6 skola med tillhörande fritidshem och ca 210 elever. Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Skolområdet har en hög andel behörig personal. Vi har stora fina skolgårdar och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel.


En dag på skolan
Din roll är att ge specialpedagogiskt stöd, handledning till enskilda pedagoger och till arbetslag och genomföra kartläggningar. Arbetet innebär att tillsammans med olika professioner inom skolan komma fram till goda pedagogiska strategier för att kunna ge eleverna rätt stöd för att utvecklas och utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov, erbjuda kompetensutveckling, konsultation och handledning.
Du ingår i elevhälsoarbetet, där det huvudsakliga syftet är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. I arbetet ingår samarbete med bland annat vårdnadshavare, SPSM, centrala elevhälsan i kommunen, Barn- och ungdomshabiliteringen samt Barn- och ungdomspsykiatrin. Inom Ås skolområde så arbetar två specialpedagoger. Denna tjänst innefattar Sånghusvallen F-6 och Ås skola F-3.
Som specialpedagog i Krokoms kommun är du en viktig del i det gemensamma utvecklingsarbetet inom skolans arbetsområde. Det innebär att du, förutom arbetet på skolan också är en del av det kommungemensamma förbättringsarbetet kring till exempel rutiner, ökad måluppfyllelse genom att vara behjälplig med nyheter från Skolverket och med aktuell forskning.
I de fall behov av särskilt stöd finns är det du som utifrån en helhetssyn tillsammans med rektorn samordnar de resurser vi har och tillsammans med pedagogerna analyserar/utformar/förändrar stödet.

Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogexamen. Du har dokumenterad erfarenhet kring skolans sociala-, pedagogiska- och fysiska miljö samt god vana att observera, kartlägga och analysera elevers situation på skolan.
Du har en god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningssätt samt kunskap kring samspelets och kommunikationens betydelse för elevers utveckling.
Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och är van att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god vana att dokumentera ditt arbete och en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.


Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.

Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde 17/8 eller enligt överenskommelse.
Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till förskolan i Krokoms kommun

Ansök    Feb 3    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för engagemang och utveckling! Är du specialpedagog och intresserad av att vara med och utveckla våra barn i förskolan i Krokoms kommun? Välkommen med din ansökan! Krokom är en kommun med ca 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 21 för... Visa mer
-Ett jobb med plats för engagemang och utveckling!
Är du specialpedagog och intresserad av att vara med och utveckla våra barn i förskolan i Krokoms kommun? Välkommen med din ansökan!
Krokom är en kommun med ca 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 21 förskolor spridda över hela kommunen. Nu söker vi en specialpedagog!
En dag som specialpedagog i förskolans verksamhet
Huvuduppgiften i arbetet som specialpedagog är att vägleda, handleda och inspirera förskolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra barns utbildning.
I rollen förväntas du att hålla dig uppdaterad på aktuell forskning inom förskolans område, inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder.
Du kommer att genomföra pedagogiska kartläggningar, samt vara en del av förskolornas barnhälsoarbete. Du jobbar nära verksamheterna, rektorer och övriga specialpedagoger.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog och som har en erfarenhet av flerårigt arbete inom förskolans verksamhet.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att driva och delta i systematiskt kvalitetsarbete och har god förmåga till samarbete. Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl barn som pedagoger och att du har en djupt förankrad relationell barnsyn.
Vi begär utdrag ur belastningsregistret.
Övrigt
Tillsvidareanställning 100%
Körkort erfordras.
Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Nälden och Hovs skolor

Ansök    Mar 10    Krokoms kommun    Specialpedagog
Barn- och utbildningsförvaltningen söker Specialpedagog på Nälden och Hovs skolor -Ett jobb med plats för utveckling och glädje Är du utbildad specialpedagog som vill arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. ... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen söker
Specialpedagog på Nälden och Hovs skolor
-Ett jobb med plats för utveckling och glädje
Är du utbildad specialpedagog som vill arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.


Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med ca 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
Barn- och Utbildningsförvaltningen sysselsätter drygt 800 medarbetare, däribland 18 rektorer i skola och förskola.
Näldenskolan är en F-6 skola med ca 180 elever. Hovs skola är en F-6 skola med ca 35 elever.
Här finns ett högt medarbetarengagemang och det är dessutom hög behörighet bland personalen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel där värdegrundsarbete är högt prioriterat. Arbetsmiljön på skolorna präglas av ett arbetsklimat där vi värnar om varandra.
I Nälden är det planer att bygga en helt ny skola för 250 elever, så det finns ett engagemang kring en utvecklande bygd.


En dag som specialpedagog
Näldens skola är en så kallad ”Pep-skola”, som är ett samarbete med Generation Pep (ideell organisation initierad av Kronprinsparet), där vi värnar om barns rörelse och ett aktivt och hälsosamt liv. Omgivningarna vid skolan innebär tillgång till sporthall, skidspår och ishall och vi har fjällen, skogarna och vidderna nära oss.
Näldens skola arbetar även med ”PAX i skolan” som bygger på att värna om studiero och trygghet i klassrummet, vilket sker i samverkan med Elevhälsan.
Du kommer att arbeta tillsammans med ett elevhälsoteam bestående av rektor, specialpedagog, skolkurator, skolsköterska och skolpsykolog.


Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Tidigare erfarenhet är meriterande.
För att trivas i uppdraget ser du arbetslaget som en resurs och det är självklart för dig att på ett positivt sätt bidra till att lösa gemensamma uppgifter. Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete.
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dem i det dagliga arbetet.


Övrig information
Tillsvidareanställning på 50 % med eventuell möjlighet till 100%.
Tillträde 2022-08-17
Sista ansökningsdatum 2022-04-03
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Änge skola

Ansök    Mar 10    Krokoms kommun    Specialpedagog
Barn- och utbildningsförvaltningen söker Specialpedagog till Änge skola -Ett jobb med plats för växtkraft Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt. Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun me... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen söker
Specialpedagog till Änge skola
-Ett jobb med plats för växtkraft
Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.
Vill du arbeta för att alla elever ska få en möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt lära för livet? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!

Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. . Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.

En dag som specialpedagog
Huvuduppgiften i arbetet är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap.
I rollen förväntas du att hålla koll på aktuell forskning inom skolans område och inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder. Genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar.
Andra viktiga uppdrag är att vara en kugge i skolans elevhälsoteam samt tillsammans med pedagogerna jobba aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
På Änge skola arbetar vi aktivt med kollegialt lärande och utvecklar tre målområden tillsammans; kunskap och lärande, trygghet och studiero samt ledning och styrning. Skolutveckling är en stor del av skolans gemensamma arbete för att nå bättre kunskapsresultat.


Din kompetens
Ett krav för tjänsten är att du har specialpedagogutbildning.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand.
Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.


Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2022-04-24
Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Ås skola åk F-9

Ansök    Jan 20    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för glädje och utveckling Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Ås skola är en skola med hög måluppfyllelse och har en hög andel behörig personal. Vi har en stor fin skolgård och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel där värdegrundsarbete är högt prioriterat. En dag på Ås skola Din roll är att ge specialpedagogiskt stöd, handledni... Visa mer
-Ett jobb med plats för glädje och utveckling
Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Ås skola är en skola med hög måluppfyllelse och har en hög andel behörig personal. Vi har en stor fin skolgård och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel där värdegrundsarbete är högt prioriterat.
En dag på Ås skola
Din roll är att ge specialpedagogiskt stöd, handledning till enskilda pedagoger och till arbetslag och genomföra kartläggningar. Arbetet innebär att tillsammans med olika professioner inom skolan komma fram till goda pedagogiska strategier för att kunna ge eleverna rätt stöd för att utvecklas och utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov, erbjuda kompetensutveckling, konsultation och handledning.
Du ingår i elevhälsoarbetet, där det huvudsakliga syftet är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. I arbetet ingår samarbete med bland annat vårdnadshavare, SPSM, centrala elevhälsan i kommunen, Barn- och ungdomshabiliteringen samt Barn- och ungdomspsykiatrin.
Som specialpedagog i Krokoms kommun är du en viktig del i det gemensamma utvecklingsarbetet inom skolans arbetsområde. Det innebär att du, förutom arbetet på skolan också är en del av det kommungemensamma förbättringsarbetet kring till exempel rutiner, ökad måluppfyllelse genom att vara behjälplig med nyheter från Skolverket och med aktuell forskning.
I de fall behov av särskilt stöd finns är det du som utifrån en helhetssyn tillsammans med rektorn samordnar de resurser vi har och tillsammans med pedagogerna analyserar/utformar/förändrar stödet.
Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogexamen. Du har dokumenterad erfarenhet kring skolans sociala-, pedagogiska- och fysiska miljö samt god vana att observera, kartlägga och analysera elevers situation på skolan.
Du har en god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningssätt samt kunskap kring samspelets och kommunikationens betydelse för elevers utveckling.
Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och är van att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god vana att dokumentera ditt arbete och en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm men du har möjlighet att arbeta deltid.
Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Ås skola åk F-9

Ansök    Dec 13    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för glädje och utveckling Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Ås skola är en skola med hög måluppfyllelse och har en hög andel behörig personal. Vi har en stor fin skolgård och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel där värdegrundsarbete är högt prioriterat. En dag på Ås skola Din roll är att ge specialpedagogiskt stöd, handledni... Visa mer
-Ett jobb med plats för glädje och utveckling
Ås skola är en F-9 skola i tre stadier; F-3, 4-6 och 7-9 med cirka 500 elever med tillhörande fritidshem. Ås skola är en skola med hög måluppfyllelse och har en hög andel behörig personal. Vi har en stor fin skolgård och nära till naturen. Vi lägger stor vikt vid arbetet kring trygghet och trivsel där värdegrundsarbete är högt prioriterat.
En dag på Ås skola
Din roll är att ge specialpedagogiskt stöd, handledning till enskilda pedagoger och till arbetslag och genomföra kartläggningar. Arbetet innebär att tillsammans med olika professioner inom skolan komma fram till goda pedagogiska strategier för att kunna ge eleverna rätt stöd för att utvecklas och utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov, erbjuda kompetensutveckling, konsultation och handledning.
Du ingår i elevhälsoarbetet, där det huvudsakliga syftet är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. I arbetet ingår samarbete med bland annat vårdnadshavare, SPSM, centrala elevhälsan i kommunen, Barn- och ungdomshabiliteringen samt Barn- och ungdomspsykiatrin.
Som specialpedagog i Krokoms kommun är du en viktig del i det gemensamma utvecklingsarbetet inom skolans arbetsområde. Det innebär att du, förutom arbetet på skolan också är en del av det kommungemensamma förbättringsarbetet kring till exempel rutiner, ökad måluppfyllelse genom att vara behjälplig med nyheter från Skolverket och med aktuell forskning.
I de fall behov av särskilt stöd finns är det du som utifrån en helhetssyn tillsammans med rektorn samordnar de resurser vi har och tillsammans med pedagogerna analyserar/utformar/förändrar stödet.
Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogexamen. Du har dokumenterad erfarenhet kring skolans sociala-, pedagogiska- och fysiska miljö samt god vana att observera, kartlägga och analysera elevers situation på skolan.
Du har en god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningssätt samt kunskap kring samspelets och kommunikationens betydelse för elevers utveckling.
Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och är van att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god vana att dokumentera ditt arbete och en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm men du har möjlighet att arbeta deltid.
Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till grundskolan i Krokoms kommun

Ansök    Dec 14    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för engagemang och utveckling! Är du en utbildad specialpedagog som inspireras av att se andra människor växa, och vill vara en del i det gemensamma arbetet mot kommunens vision, ”Vi gör plats för växtkraft?” Då ska du läsa vidare! Krokom är en kommun med ca 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Var ... Visa mer
-Ett jobb med plats för engagemang och utveckling!
Är du en utbildad specialpedagog som inspireras av att se andra människor växa, och vill vara en del i det gemensamma arbetet mot kommunens vision, ”Vi gör plats för växtkraft?” Då ska du läsa vidare!
Krokom är en kommun med ca 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.
En dag som specialpedagog
Huvuduppgiften i arbetet som specialpedagog är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap.
I rollen förväntas du att hålla dig uppdaterad på aktuell forskning inom skolans område, inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder.
Du kommer att genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar. Andra viktiga arbetsuppgifter är att vara en kugge i skolans ElevHälsoTeam samt att, tillsammans med pedagogerna, arbeta aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand. Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.
Vi har redan pedagoger i vår verksamhet som har delar av de kompetenser vi efterfrågar vilket gör att dina personliga egenskaper och erfarenheter har stor betydelse.
Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.
Placering: 50% på Änge skola och övriga procent på annan skola i kommunen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Pedagog till Stöd och Service

Ansök    Maj 24    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för utveckling Är du pedagog och intresserad av att vara med och utveckla vår verksamhet och våra brukares lärandemiljöer inom Stöd och Service? Välkommen med din ansökan! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om ... Visa mer
-Ett jobb med plats för utveckling
Är du pedagog och intresserad av att vara med och utveckla vår verksamhet och våra brukares lärandemiljöer inom Stöd och Service? Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
Socialförvaltningens Stöd och Service (SoS) arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service, LSS, samt boendestöd enligt SoL. Stöd och service har ansvar för grupp-/servicebostäder, daglig verksamhet, korttidsboende för barn samt personlig assistans m.m.
En dag som pedagog på stöd och service
I din roll ingår att vara enhetschefers samarbetspartner i det pedagogiska utvecklingsarbetet, samt vara behjälplig med nyheter från relevant aktuell forskning.
Du har en tilltro till människors förmågor och kommer tillsammans med kurator, arbetskonsulent och, till viss del, arbetsterapeut vara delaktig i att utveckla brukarnas lärandemiljö och förmedla ett specialpedagogiskt synsätt.
Du kommer i ett nära samarbete med enhetschefer och verksamhetens resursteam att säkra upp utredning och kartläggning inför upprättande och revidering av brukares genomförandeplaner. I det arbetet behöver du också, med din specialpedagogiska kompetens, stötta och handleda boendehandledare i metoder och arbetssätt.
Du bör vara väl förtrogen med olika former av strukturellt stöd på individnivå, det kan vara såväl digitala som analoga beprövade lösningar, allt som kan underlätta individens självständighet. Du kommer även att vara en del av vår ledningsgrupp.
Våra brukare saknar i hög utsträckning tillgång till alternativ kommunikation för att på ett bättre sätt kunna förmedla känslor, åsikter och tankar och där ser vi att du har ett stort att ansvar att tillgodose verksamhetens behov.
Du kommer att ha din arbetsplats i centrala Krokom och våra brukare finns i huvudsak samlade i Krokom och Nälden där våra boenden finns. Vi ser att du ägnar stor del av tiden i den ”faktiska” verksamheten tillsammans med brukare och boendehandledare.
Du kommer att ha ett fritt arbete med stor variation vilket kräver god förmåga att organisera och strukturera de egna arbetsdagarna. Då du kommer att bli vår första pedagog så du måste ha ett genuint intresse och driv för att utarbeta arbetssätt och metoder för det specialpedagogiska områdets plats i vår verksamhet.
Din kompetens
Vi söker dig som har en pedagogisk examen med påbyggnad inom det special- eller socialpedagogiska fältet och har ett intresse för att delta i, och leda, utvecklingsarbete.
Pedagogisk erfarenhet från skolans lägre årskurser och praktiskt arbete med tecken som stöd är meriterande samt om du har förankring i samisk kultur och talar något samiskt språk.
Att du delar vår värdegrund och människosyn är en förutsättning.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort för personbil är ett krav.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde i augusti 2021.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Stöd och Service

Ansök    Mar 19    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för utveckling Är du pedagog och intresserad av att vara med och utveckla vår verksamhet och våra brukares lärandemiljöer inom Stöd och Service? Välkommen med din ansökan! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om u... Visa mer
-Ett jobb med plats för utveckling
Är du pedagog och intresserad av att vara med och utveckla vår verksamhet och våra brukares lärandemiljöer inom Stöd och Service? Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
Socialförvaltningens Stöd och Service (SoS) arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service, LSS, samt boendestöd enligt SoL. Stöd och service har ansvar för grupp-/servicebostäder, daglig verksamhet, korttidsboende för barn samt personlig assistans m.m.
Arbetsuppgifter
Då du kommer att bli vår första specialpedagog så måste du ha ett genuint intresse och driv för att utarbeta arbetssätt och metoder för det specialpedagogiska områdets plats i vår verksamhet.
I din roll ingår att vara enhetschefers samarbetspartner i det pedagogiska utvecklingsarbetet, samt vara behjälplig med nyheter från relevant aktuell forskning.
Du har en tilltro till människors förmågor och kommer tillsammans med kurator, arbetskonsulent och, till viss del, arbetsterapeut vara delaktig i att utveckla brukarnas lärandemiljö och förmedla ett specialpedagogiskt synsätt.
Du kommer i ett nära samarbete med enhetschefer och verksamhetens resursteam att säkra upp utredning och kartläggning inför upprättande och revidering av brukares genomförandeplaner. I det arbetet behöver du också, med din specialpedagogiska kompetens, stötta och handleda boendehandledare i metoder och arbetssätt. Du kommer även att vara en del av vår ledningsgrupp.
Våra brukare saknar i hög utsträckning tillgång till alternativ kommunikation för att på ett bättre sätt kunna förmedla känslor, åsikter och tankar och där ser vi att du har ett stort att ansvar att tillgodose verksamhetens behov.
Du kommer att ha din arbetsplats i centrala Krokom och våra brukare finns i huvudsak samlade i Krokom och Nälden där våra boenden finns. Det innebär en del resande ut till våra boenden och stor del av arbetstiden ser vi att du befinner dig i den ”faktiska” verksamheten tillsammans med brukare och boendehandledare. Du kommer att ha ett fritt arbete med stor variation vilket kräver god förmåga att organisera och strukturera de egna arbetsdagarna.
Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en pedagogisk examen med påbyggnad inom det specialpedagogiska fältet och har ett intresse för att delta i, och leda, utvecklingsarbete.
Pedagogisk erfarenhet från skolans lägre årskurser samt praktiskt arbete med tecken som stöd är meriterande samt om du har förankring i samisk kultur och talar något samiskt språk.
Att du delar vår värdegrund och människosyn är en förutsättning.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort för personbil är ett krav.
Övrigt
Placeringsort, Centrala Krokom
Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde i augusti 2021.
Sista ansökningsdatum är 2021-04-18
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Hissmo- och Kvarnbackskolan

Ansök    Jul 9    Krokoms kommun    Specialpedagog
-Ett jobb med plats för engagemang. Är du en utbildad specialpedagog som inspireras av att se andra människor växa, och vill vara en del i det gemensamma arbetet mot kommunens vision, ”Vi gör plats för växtkraft?” Då ska du läsa vidare! I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Ti... Visa mer
-Ett jobb med plats för engagemang.
Är du en utbildad specialpedagog som inspireras av att se andra människor växa, och vill vara en del i det gemensamma arbetet mot kommunens vision, ”Vi gör plats för växtkraft?” Då ska du läsa vidare!
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Till våra skolor i centrala Krokom, Hissmo- och Kvarnbackskolan söker vi nu en specialpedagog.
En dag som specialpedagog
Hissmoskolan är en F-3 skola med ca 120 elever och Kvarnbackskolan är en 4-6 skola med 120 elever i centrala Krokom. Skolorna har tillgång till stor idrottshall samt närhet till skog och mark. Vi har hög behörighet och ett gott arbetsklimat där vi stöttar och hjälper varandra. Vi har samarbete med fritidshemmet under dagarna och kunskap är i fokus.
Huvuduppgiften i arbetet som specialpedagog är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap.
I rollen förväntas du att hålla dig uppdaterad på aktuell forskning inom skolans område, inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder.
Du kommer att genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar. Andra viktiga arbetsuppgifter är att vara en kugge i skolans ElevHälsoTeam samt att, tillsammans med pedagogerna, arbeta aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog.
Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand. Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.
Vi har redan pedagoger i vår verksamhet som har delar av de kompetenser vi efterfrågar vilket gör att dina personliga egenskaper och erfarenheter har stor betydelse.
Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde inför höstterminen 2021 eller enligt överenskommelse.
Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Föllinge skolområde

Ansök    Maj 20    Krokoms kommun    Specialpedagog
- Ett jobb med plats för utveckling Är du specialpedagog och intresserad av att vara med och utveckla skolan och våra elevers lärandemiljöer i Föllinge skolområde? Välkommen med din ansökan! En dag som specialpedagog I din roll ingår att vara rektors samarbetspartner i skolans pedagogiska utvecklingsarbete, samt vara behjälplig med nyheter från skolverket och relevant aktuell forskning. Du har en tilltro till elevers förmågor och kommer tillsammans med d... Visa mer
- Ett jobb med plats för utveckling

Är du specialpedagog och intresserad av att vara med och utveckla skolan och våra elevers lärandemiljöer i Föllinge skolområde? Välkommen med din ansökan!
En dag som specialpedagog
I din roll ingår att vara rektors samarbetspartner i skolans pedagogiska utvecklingsarbete, samt vara behjälplig med nyheter från skolverket och relevant aktuell forskning.
Du har en tilltro till elevers förmågor och kommer tillsammans med dina kollegor vara delaktig i att utveckla elevernas lärandemiljö bland annat genom att förmedla ett specialpedagogiskt synsätt.
Du kommer i ett nära samarbete med rektor och skolornas elevhälsoteam att säkra upp skyndsam utredning/kartläggning enligt Skollagen inför eventuella åtgärdsprogram. I det arbetet behöver du också med din specialpedagogiska kompetens stötta och handleda pedagogerna i utformningen av kartläggning, behov och åtgärdsprogram.
I de fall behov av särskilt stöd finns är det du som utifrån en helhetssyn samordnar de resurser vi har och tillsammans med pedagogerna analyserar/utformar/förändrar innehållet i stödet samt utreder vem som lämpar sig bäst att ge det stödet.
Din kompetens
Vi söker dig som är specialpedagog och har ett intresse för att delta i och leda utvecklingsarbete. Du har en god förmåga att samarbeta med andra då arbetet innehåller både interna och externa kontakter.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.
Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspirera till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.
Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.
Krokom som skolkommun
Krokoms kommun är den mest barnrika kommunen norr om Hammarö. Här finns 16 grundskolor och 22 förskoleavdelningar. Elever i Krokom har tillgång till en lärarbehörighet vars nivå ligger strax över rikssnittet och andelen elever med behörighet till gymnasiet är högre än rikets.
Tjänsten täcker Föllinge skolområde, som inrymmer tre skolor. Laxsjö och Valsjöbyns skolor som har elever F-6 och har mellan 15 och 25 elever per skola samt Cederbergskolan i Föllinge som är en F-9 skola med ca 120 elever.
Vi är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och kulturen.
Övrig information
Tillsvidareanställning på 50 % med tillträde enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog alt. speciallärare till Kvarnback- och Hissmoskolan

Ansök    Sep 11    KROKOMS KOMMUN    Specialpedagog
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Till Kvarnback- och Hissmoskolan söker vi nu dig som är specialpedagog alternativt speciallärare. Hissmoskolan är en F-2 skola med cirka 125 elever och Kvarnbackskolan är en 3-6 skola med 126 elever. Vi har samarbete med fritidshemmet under... Visa mer
I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre. Till Kvarnback- och Hissmoskolan söker vi nu dig som är specialpedagog alternativt speciallärare. Hissmoskolan är en F-2 skola med cirka 125 elever och Kvarnbackskolan är en 3-6 skola med 126 elever. Vi har samarbete med fritidshemmet under dagarna och kunskap är i fokus.ArbetsuppgifterHuvuduppgiften i arbetet är att vägleda, handleda och inspirera skolans pedagoger till vidareutveckling av arbetet med våra elevers måluppfyllelse i såväl ämneskunskaper som livskunskap. Hålla koll på aktuell forskning inom skolans område och inspirera och lotsa våra pedagoger till att hitta framgångsrika metoder. Genomföra pedagogiska kartläggningar, läs- och skrivutredningar samt matematikutredningar. Andra viktiga uppdrag är att vara en kugge i skolans ElevHälsoTeam samt, tillsammans med pedagogerna, jobba aktivt med grupp- och klassrumsklimat för elevers trygghet och studiero. KvalifikationskravVi söker dig som är utbildad specialpedagog alternativt speciallärare. Har du annan relevant utbildning med arbetslivserfarenhet inom handledning och coachning kan det vara aktuellt dock utan möjlighet till tillsvidareanställning.Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete och din förmåga till samarbete men ser även att du har mod och förmåga att agera självständigt och vågar fatta erforderliga beslut på egen hand. Vi utgår från att du har naturlig ledarförmåga och inspireras av att se andra människor växa, såväl yngre som äldre.Vi har redan pedagoger i vår verksamhet som har delar av de kompetenser vi efterfrågar vilket gör att dina personliga egenskaper och erfarenheter har stor betydelse. Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.ÖvrigtTillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Specialpedagog till Wången

Ansök    Feb 27    Wången AB    Specialpedagog
Vi söker en specialpedagog med erfarenhet från skolans tidigare år. Fokus i tjänsten ligger på att tillsammans med lärarkollegiet utveckla undervisningen mot en högre grad av helhet och sammanhang i syfte att stötta eleverna att utgå från sin egen motivation och målsättningar. Tjänsten omfattar 25 % och du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam samt att tillsammans med rektor utveckla undervisningens kvalitet. Vi söker dig som: är specialpedagog med lärar... Visa mer
Vi söker en specialpedagog med erfarenhet från skolans tidigare år. Fokus i tjänsten ligger på att tillsammans med lärarkollegiet utveckla undervisningen mot en högre grad av helhet och sammanhang i syfte att stötta eleverna att utgå från sin egen motivation och målsättningar. Tjänsten omfattar 25 % och du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam samt att tillsammans med rektor utveckla undervisningens kvalitet.
Vi söker dig som:
är specialpedagog med lärarlegitimation i förskolan och/eller grundskolans tidigare år
har erfarenhet av att arbeta med läs- och skrivutredningar samt att arbeta med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
har ett öppet förhållningssätt och vill prova olika pedagogiska förhållningssätt för att eleven ska lyckas

Meriterande är:
erfarenhet av att arbeta med ungdomar
erfarenhet av elevhälsoarbete

Om tjänsten:
Du anställs på viss tid under läsåret 21–22 med möjlighet till tillsvidareanställning för kommande läsår
Tjänsten är en semesteranställning
Vi lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi välkomnar mångfald och en jämn könsfördelning. Vi ser gärna att du har perspektiv och erfarenheter som tillför nya dimensioner!

Vi har kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker fortlöpande. Visa mindre

Specialpedagog till Elevhälsan

Ansök    Maj 27    KROKOMS KOMMUN    Specialpedagog
Krokom är en kommun med drygt 14 500 invånare, mitt i Jämtlands län. Var femte invånare är yngre än 12 år. Barn- och Utbildningsförvaltningen sysselsätter ungefär 550 medarbetare fördelade på 16 grundskolor och 22 förskolor som är spridda över hela kommunen. Vi är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och kulturen. I Krokoms kommun finns en central Ele... Visa mer
Krokom är en kommun med drygt 14 500 invånare, mitt i Jämtlands län. Var femte invånare är yngre än 12 år. Barn- och Utbildningsförvaltningen sysselsätter ungefär 550 medarbetare fördelade på 16 grundskolor och 22 förskolor som är spridda över hela kommunen. Vi är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och kulturen. I Krokoms kommun finns en central Elevhälsa som stöd till skolornas elevhälsoarbete. I den centrala Elevhälsan ingår, förutom specialpedagoger även en verksamhetschef, kuratorer, skolsköterskor, skolpsykolog, skolläkare och studie- och yrkesvägledare.Till centrala Elevhälsan söker vi nu en Specialpedagog.ArbetsuppgifterDin anställning kommer att vara vid den centrala Elevhälsan i kommunen. Dina arbetsuppgifter kommer att variera utifrån de behov som finns på våra skolor. Du kommer att handleda pedagoger i förskola, grundskola, särskola och fritids. Vi vill att du tillsammans med rektorerna driver pedagogisk utveckling på grupp- och organisationsnivå i syfte att alla elever når så långt som möjligt i relation till målen i våra läroplaner. Fokus är på det främjande och förebyggande arbetet.Du hjälper till att underlätta inlärningen för våra elever som har behov av särskilt stöd. Vi värdesätter tidiga insatser i förskola och skolans tidigare år och arbetar därför systematiskt med att utveckla vårt arbete för att nå dit. Du kommer att vara ett pedagogiskt stöd för våra lärare.KvalifikationskravDu är utbildad Specialpedagog med kompetens och erfarenhet från skolans verksamheter. Du värdesätter hög delaktighet för personal, elever och även vårdnadshavare i ditt arbete som specialpedagog och har ett förhållningssätt där handledning är ett naturligt arbetssätt.Det är meriterande om du har kompetenshöjande utbildningar inom matematikutveckling. ÖvrigtTillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre