Lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Krokom

Se lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetschef till Hemtjänsten & Bemanningspoolen

Ett jobb med plats för växtkraft Vår nuvarande verksamhetschef går vidare till ett nytt uppdrag inom kommunen. Vi erbjuder därför ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Här finns också en uttalad vilja att vara en attraktiv arbetsgivare. Välkommen med din ansökan! Till Socialförvaltningen rekryterar vi nu en verksamhetschef till Hemtjänst/ Bemanningspool som genom att... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft

Vår nuvarande verksamhetschef går vidare till ett nytt uppdrag inom kommunen. Vi erbjuder därför ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Här finns också en uttalad vilja att vara en attraktiv arbetsgivare. Välkommen med din ansökan!
Till Socialförvaltningen rekryterar vi nu en verksamhetschef till Hemtjänst/ Bemanningspool som genom att vara kreativ, inspirera, engagera och i samverkan vilja leda och utveckla en professionell verksamhet utifrån vårt uppdrag.
Hemtjänsten utför beviljade insatser från biståndsenheten som syftar till att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv vilket regleras i socialtjänstlagen. Bemanningspoolen är en vikariepool som tillgodoser behovet av korttidsvikarier inom vård och omsorg, förskola, fritidshem och anpassad grundskola. Bemanningspoolen är en service- och stödfunktion vilket innebär ett tätt samarbete med berörda verksamheter.
Inom verksamheten arbetar idag ca 100 tillsvidareanställda och vi har även ca 350 timanställda vikarier som tillgodoser alla verksamheters behov av kortidsbemanning.
En dag som verksamhetschef
Du kommer att leda en egen ledningsgrupp bestående enhetschefer, samarbeta med interna och externa stödfunktioner och vidareutveckla den redan nu goda samverkan som finns med de fackliga organisationerna. Som verksamhetschef för Hemtjänsten/Bemanningspoolen blir du närmaste chef för 5–6 enhetschefer, 6 planerare, rekryterare samt administratör.
Du kommer att ansvara för en verksamhet som tar hand om våra äldre medborgare i deras hem och bidrar till att de får en så bra livskvalitet som möjligt. Verksamhetens mål är att vara en hållbar, effektiv och utvecklingsinriktad hemtjänst utifrån dagens och morgondagens utmaningar. Tillsammans med dina medarbetare ska hemtjänsten ge service, stöd och vård åt de som behöver det.
Bemanningspoolen präglas av ständig utveckling och omvärldsbevakning för att kunna möta verksamheternas behov av kompetenta vikarier.
I rollen som verksamhetschef så har du har det övergripande ansvaret för verksamheten, dess utveckling, ekonomi, personal och arbetsmiljöarbete. Ibland behöver du även lyfta blicken och se till hela socialförvaltningens och kommunens bästa. Genom omvärldsbevakning och att vara uppdaterad kring ny forskning och nya rön inom området utvecklar du verksamheten tillsammans med medarbetarna.
Din kompetens
För rollen krävs:
Relevant akademisk utbildning
Flerårig chefs- och ledarerfarenhet

Har du erfarenheter och kunskaper inom äldreomsorg och bemanning är det meriterande men inget krav. Vi ser det även som meriterande om du är van att leda genom andra chefer samt har en god administrativ förmåga.
Du har ett synligt ledarskap som präglas av tydlighet, öppenhet, närhet, mod och pålitlighet. Du är strukturerad, kan fatta och följa upp beslut och har erfarenhet och kunskap kring utvecklingsarbete och gruppdynamik. Samverkan och dialog är viktiga verktyg i ditt ledarskap.
Som person är du utåtriktad och engagerad i ditt arbete och du har förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare i förändring. Du behöver kunna skapa goda relationer med den enskilde och anhöriga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.
Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Hälsning från din blivande chef
”Socialförvaltningens ledningsgrupp är navet i en av kommunens största förvaltningar. Nu söker jag en ny medlem i ledningsgruppen tillika chef som är trygg och stabil i sin roll och sitt uppdrag. Du ska gilla att bygga långsiktigt hållbara relationer som gynnar samarbete och samverkan. Utöver det behövs energin och viljan att ta sig ann de utmaningar som finns i verksamheten, framför allt kopplat till kompetens- och personalförsörjning samt den nationella omställningen till Nära vård och personcentrerat förhållningssätt. ”


Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats. Kommunen ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande. Visa mindre

VD/Verksamhetschef till prisad hälsocentral

VD/Verksamhetschef till prisad hälsocentral Vill du jobba för Sveriges bästa hälsocentral och kooperativ, nu söker vi dig som vill axla rollen som VD/Verksamhetschef till Hälsorum – vårt kooperativ för ett friskare samhälle Om oss Hälsorum är ett kooperativ som driver både Hälsocentral och Företagshälsovård. Här är medlemmarnas engagemang viktigare än vinst och engagemanget märks på välbesökta årsmöten och arbetskvällar. Hälsocentralen ligger i Änge som ... Visa mer
VD/Verksamhetschef till prisad hälsocentral


Vill du jobba för Sveriges bästa hälsocentral och kooperativ, nu söker vi dig som vill axla rollen som VD/Verksamhetschef till Hälsorum – vårt kooperativ för ett friskare samhälle
Om oss
Hälsorum är ett kooperativ som driver både Hälsocentral och Företagshälsovård. Här är medlemmarnas engagemang viktigare än vinst och engagemanget märks på välbesökta årsmöten och arbetskvällar.
Hälsocentralen ligger i Änge som är en del av vackra Offerdalsbygden som under senare år haft stor inflyttning, bygden andas positivism och framåtanda. Möjligheterna till ett rikt natur- och friluftsliv är enorma.
Företagshälsovården har sina lokaler i Krokom med kunder i hela kommunen.
Vår vision "Tillsammans skapar vi ett friskare samhälle" ligger till grund för allt vårt arbete. Vi arbetar med en helhetssyn på hälsa och har spetskompetens inom medicin, beteendevetenskap och ergonomi.
Kort om tjänsten
Som VD och verksamhetschef är du vårt kooperativs ansikte utåt och arbetar för att upprätthålla goda relationer med regionen, kommunen, kunder, närstående, myndigheter och uppdragsgivare. Rollen innebär ett helhetsansvar för verksamheten, säkerställande att kvalitetsledningssystemet följs och levererar god kvalitet inom vård och behandling. I rollen ingår budget- och personalansvar.
Du flexibel och van att växla mellan långsiktiga strategier och operativa åtgärder.
Du ansvarar för cirka 20 anställda och underkonsulter och rapporterar direkt till styrelsen, styrelseordförande är din närmaste chef.
Tjänstgöringsgrad är 80% med möjlighet till 100% och det finns stora möjligheter att själv utforma tjänsten, tillträde och tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.
Vem är du?
Vi söker dig med stort engagemang och dokumenterad erfarenhet från ledande befattning med personal och budgetansvar. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi förväntar oss att du är lyhörd, engagerad, du drivs av att utveckla och förbättra. Du uppskattar samarbete och har en stor vilja att interagera, coacha och utveckla samt att få medarbetarna att växa i sina respektive roller. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du behöver ha god förståelse för företagsekonomi.
Du har en förmåga att arbeta strukturerat och innovativt med företagsutveckling och vill göra skillnad inom Jämtländsk hälsovård och skapa goda förutsättningar för vår bygd.
Meriterande
Erfarenhet av ledande befattning inom hälso- och sjukvård underlättar uppstarten, kunskap och erfarenhet av digitala tjänster i vården är meriterande liksom erfarenhet av kooperativ verksamhet.
Placering
Änge och Krokom.
Om rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdag är den 26 maj. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Sök tjänsten via mail: [email protected]
Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om vårt kooperativ på www.halsorumz.se
För frågor om tjänsten, kontakta:
Nuvarande Verksamhetschef, Eric Lalander
E-post: [email protected]
Tel: 073 025 14 23


Styrelseordförande, Henrik Ling
E-post: [email protected]
Tel: 070 377 46 96
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Välkommen till Hälsorum – vårt kooperativ för ett friskare samhälle Visa mindre

Verksamhetschef till unikt kooperativ

Verksamhetschef till unikt kooperativ Om oss Hälsorum är ett kooperativ som driver både en Hälsocentral och en Företagshälsovård, något som är mycket ovanligt i Sverige. Här är medlemmarnas engagemang viktigare än vinst och engagemanget märks på välbesökta årsmöten och arbetskvällar. Hälsocentralen ligger i Änge. I byn finns matbutik, apotek, tandläkare, skola, konditori, gym, bibliotek, bygghandel och däckhotell. Hus är billiga att köpa och det är nära ti... Visa mer
Verksamhetschef till unikt kooperativ
Om oss
Hälsorum är ett kooperativ som driver både en Hälsocentral och en Företagshälsovård, något som är mycket ovanligt i Sverige. Här är medlemmarnas engagemang viktigare än vinst och engagemanget märks på välbesökta årsmöten och arbetskvällar.
Hälsocentralen ligger i Änge. I byn finns matbutik, apotek, tandläkare, skola, konditori, gym, bibliotek, bygghandel och däckhotell. Hus är billiga att köpa och det är nära till skidspår och orörd natur. Änge är en del av Offerdalsbygden som under senare år haft stor inflyttning.
Företagshälsovården har sina lokaler i Krokom och kunder i hela regionen.
Vår vision "Tillsammans skapar vi ett friskare samhälle" ligger till grund för all vårt arbete. Vi arbetar med en helhetssyn på hälsa och har spetskompetens inom medicin, beteendevetenskap och ergonomi. Verksamheten består av cirka 20 anställda och ett antal underkonsulter.
Genom beprövad erfarenhet och högt engagemang skapar vi livskvalitet för individen och friska arbetsplatser. Vi strävar ständigt efter att hitta nya och bättre lösningar för att erbjuda våra kunder bästa möjliga vård och service.
Kort om tjänsten
Som verksamhetschef är du vårt kooperativs ansikte utåt och arbetar för att upprätthålla goda relationer med regionen, kommun, myndigheter och uppdragsgivare. Rollen innebär ett helhetsansvar för verksamheten, säkerställande att kvalitetsledningssystemet följs och levererar god kvalitet inom vård och behandling. I rollen ingår även budget- och personalansvar.
Eftersom vi är en liten organisation behöver du vara flexibel och van att växla mellan långsiktiga strategier och operativa åtgärder. Du rapporterar direkt till styrelsen och styrelseordförande är din närmaste chef.
Tjänstgöringsgrad är 80% och det finns stora möjligheter att själv utforma tjänsten, tillträde och tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.
Krav
Vi söker dig med stort engagemang som har dokumenterad erfarenhet från ledande befattning med personal och budgetansvar. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Du behöver ha god förståelse för företagsekonomi.
Du har en förmåga att arbeta strukturerat och innovativt med företagsutveckling och vill göra skillnad inom Jämtländsk hälsovård och skapa goda förutsättningar för vår landsbygd.
Meriterande
Erfarenhet av ledande befattning inom hälso- och sjukvård underlättar uppstarten, men är inget krav. Kunskap och erfarenhet av digitala tjänster i vården är också meriterande liksom erfarenhet av kooperativ verksamhet.
Placering
Änge och Krokom. Uppdelning däremellan kan anpassas efter önskemål men för ett nära ledarskap krävs i regel ett par dagar i Änge varje vecka.
Om rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdag är den 30 augusti. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Varmt välkommen med din ansökan!
Mer om vårt kooperativ finns på halsorumz.se
För frågor om tjänsten, kontakta:
Tf Verksamhetschef Ulrica Hellström E-post: [email protected]
Mobil: 072 -236 32 00
Välkommen till Hälsorum – vårt kooperativ för ett friskare samhälle Visa mindre

Verksamhetschef bistånd, hälsa och sjukvård

- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Nu erbjuder vi ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Vill du ta ansvar för en betydelsefull verksamhet där du samtidigt ingår i en kunnig, kreativ och ambitiös ledningsgrupp där ingenting är omöjligt? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtid... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Nu erbjuder vi ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer.
Vill du ta ansvar för en betydelsefull verksamhet där du samtidigt ingår i en kunnig, kreativ och ambitiös ledningsgrupp där ingenting är omöjligt? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och väljer att stanna kvar. Vi värnar om alla invånare och därför arbetar vi kvalitets- och målinriktat för att ge bra service och omsorg genom livets alla skeden.
Till Socialförvaltningen rekryterar vi nu en verksamhetschef till verksamhetsområde Bistånd, hälsa och sjukvård. Verksamheten består av biståndsenheten som tar emot, utreder och bedömer ärenden samt beviljar insatser i enlighet med socialtjänstlagen och lagen om stöd och service. Dessutom finns här all legitimerad personal inom socialförvaltningen. Den gruppen innefattar sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeut samt distriktssköterskor.
Krokoms kommun är en relativt liten arbetsgivare vilket ger möjlighet att vara kreativ för att hitta nya lösningar och möjligheter. Inom vårt verksamhetsområde har vi en historia av att tänka innovativt, inte minst när det gäller hur vi arbetar med att rekrytera nya medarbetare. Här finns också en uttalad vilja att vara en attraktiv arbetsgivare för både socionomer och legitimerad personal.
Som verksamhetschef för bistånd, hälsa och sjukvård blir du närmaste chef för tre enhetschefer. Tillsammans med kommunens MAS bildar ni verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer att samarbeta med interna- och externa stödfunktioner och vidareutveckla den redan nu goda samverkan som finns med de fackliga organisationerna. Din närmaste chef är förvaltningschefen, och du ingår självklart i hennes ledningsgrupp.
Just nu står vi inför en spännande resa där vi har påbörjat införandet av IBIC (individens behov i centrum) samtidigt som vi kommit längst i länet när det gäller arbetet med god och nära vård. Allt för att kunna leverera hög kvalitet på kommunens vård och omsorg till våra medborgare.
En dag som verksamhetschef
Du kommer att ansvara för en verksamhet med målet att bedriva en rättssäker myndighetsutövning samt att kommunens hälsa och sjukvårdsverksamhet ger våra kommuninvånare en god vård och omsorg med en hög patientsäkerhet.
Tillsammans med ett gäng kompetenta medarbetare som tar ett stort ansvar för kommuninvånarna kommer du att arbeta för att de som behöver det ska få service, stöd och vård. Detta ska göras utifrån aktuell lagstiftning, individuella behov, mål och förutsättningar med bästa möjliga kvalitet utifrån tilldelade medel. Det finns en gemensam riktning, mål och goda samarbetsformer med de inblandade aktörerna.
Du inspirerar, motiverar och skapar engagemang genom hela verksamheten och stödjer enhetscheferna i det dagliga arbetet. Du har ett helhetsansvar för att leda, styra, samordna och följa upp verksamheten, ett väldigt spännande och omfattande arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens utveckling, ekonomi, personal och arbetsmiljöarbete. Ibland behöver du även lyfta blicken och se till hela socialförvaltningens och kommunens bästa.
Genom omvärldsbevakning och att vara uppdaterad kring ny forskning och nya rön inom området utvecklar du verksamheten tillsammans med medarbetarna. Arbetet innebär en mängd kontaktytor både internt i kommunen, externt med myndigheter, framför allt regionen samt de som behöver insatser, anhöriga och kontaktpersoner. Du arbetar aktivt med att upprätthålla och utveckla denna samverkan.
Din kompetens
Vi söker dig som är Socionom eller har annan relevant akademisk utbildning inom vård och omsorg. Du har flerårig ledarerfarenhet och ett brinnande engagemang för äldreomsorg, hemsjukvård, funktionsvariationsområdet och hälsa & sjukvård. Har du erfarenheter av myndighetsutövning så är det meriterande.
Du har ett synligt ledarskap som präglas av tydlighet, öppenhet, närhet, mod och pålitlighet. Du är strukturerad, kan fatta och följa upp beslut och har erfarenhet och kunskap kring utvecklingsarbete och gruppdynamik. Samverkan och dialog är viktiga verktyg i ditt ledarskap.
Vi ser det som meriterande om du är van att leda genom andra chefer samt har en god administrativ förmåga.
Som person är du utåtriktad och engagerad i ditt arbete och du har förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare i förändring. Du behöver kunna skapa goda relationer med den enskilde och anhöriga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2022-06-05
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Är du vår nya Verksamhetschef?

Är du vår nya Verksamhetschef? Om oss Hälsorum är ett kooperativ som driver både en Hälsocentral i Änge och en Företagshälsovård. Företagshälsovården har sina lokaler i Krokom men arbetar med kunder i hela regionen. Verksamheten består av cirka 21 anställda och ett antal underkonsulter. Vår vision "Tillsammans skapar vi ett friskare samhälle" ligger till grund för all vårt arbete. Vi arbetar med en helhetssyn på hälsa och har spetskompetens inom medicin, ... Visa mer
Är du vår nya Verksamhetschef?
Om oss
Hälsorum är ett kooperativ som driver både en Hälsocentral i Änge och en Företagshälsovård. Företagshälsovården har sina lokaler i Krokom men arbetar med kunder i hela regionen. Verksamheten består av cirka 21 anställda och ett antal underkonsulter.
Vår vision "Tillsammans skapar vi ett friskare samhälle" ligger till grund för all vårt arbete. Vi arbetar med en helhetssyn på hälsa och har spetskompetens inom medicin, fysioterapi och beteendevetenskap.
Genom beprövad erfarenhet och högt engagemang skapar vi livskvalitet för individen och friska arbetsplatser. Vi strävar ständigt efter att hitta nya och bättre lösningar för att erbjuda våra kunder bästa möjliga vård och service.
Kort om tjänsten
Som verksamhetschef är du vårt kooperativs ansikte utåt och arbetar för att upprätthålla goda relationer med kunder, närstående, myndigheter och uppdragsgivare. Rollen innebär ett helhetsansvar för verksamheten, säkerställande att kvalitetsledningssystemet följs och levererar god kvalitet inom vård och behandling. I rollen ingår även budget- och personalansvar.
Eftersom vi är en liten organisation behöver du vara flexibel och van att växla mellan långsiktiga strategier och operativa åtgärder. Du rapporterar direkt till styrelsen och styrelseordförande är din närmaste chef.
Krav
Vi söker dig med stort personalengagemang som har dokumenterad erfarenhet från ledande befattning. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Du ska ha erfarenhet av budgetansvar och bör ha god förståelse i företagsekonomi. Vi lägger stor vikt vid att du är resultatorienterad och att du drivs av ständig förbättring.
Vi behöver någon som arbetar strukturerat med företagets utveckling, kan effektivisera verksamheten och utveckla digitaliseringsprocesser.
Ett krav är goda kunskaper i Officepaketet. Du kommer dessutom att behöva lära dig relevanta system för tjänsten såsom: Vårdgivarregistret, Centuri, IVO, Obstetrix m.fl.
· Du hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift.
· Dokumenterad erfarenhet från ledande befattning och personalansvar
· God förståelse i företagsekonomi
· Relevant högskoleutbildning
Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av marknadsföring och försäljning, då vi vill växla upp vår Företagshälsovård och behöver bearbeta marknaden.
Erfarenhet av ledande befattning inom hälso-och sjukvård är meriterande och underlättar uppstarten. Kunskap och erfarenhet av digitala tjänster i vården är också meriterande men inget krav.
Du vill göra skillnad inom Jämtländsk hälsovård och skapa goda förutsättningar för vår landsbygd.
Placering
Änge och Krokom, uppdelning däremellan kan anpassas efter önskemål men för att möjliggöra ett nära ledarskap krävs minst tre dagar i veckan i Änge.
Om rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdag är den 18 november. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!
För frågor om tjänsten, kontakta:
Styrelseordförande Per-Olof Wallberg Persson
E-post: [email protected]
Mobil: 070-210 15 80
eller tf Verksamhetschef Ulrica Hellström
E-post: [email protected]
Mobil: 070-240 95 66
Välkommen till Hälsorum – vårt kooperativ för ett friskare samhälle Visa mindre

Verksamhetschef Hemtjänst och Bemanningspool

Nu erbjuder vi ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Här finns också en uttalad vilja att vara en attraktiv arbetsgivare. Vill du ta ansvar för en betydelsefull och omfattande verksamhet där du samtidigt ingår i Socialförvaltningens kunniga, kreativa och ambitiösa ledningsgrupp där ingenting är omöjligt? Då ska du läsa vidare och söka jobbet! Krokoms kommun är en attr... Visa mer
Nu erbjuder vi ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Här finns också en uttalad vilja att vara en attraktiv arbetsgivare.
Vill du ta ansvar för en betydelsefull och omfattande verksamhet där du samtidigt ingår i Socialförvaltningens kunniga, kreativa och ambitiösa ledningsgrupp där ingenting är omöjligt? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och väljer att stanna kvar. Vi värnar om alla invånare och därför arbetar vi kvalitets- och målinriktat för att ge bra service och omsorg genom livets alla skeden.
Till Socialförvaltningen rekryterar vi nu en verksamhetschef till verksamhetsområdet Hemtjänst/Bemanningspool. Hemtjänsten utför beviljade insatser från biståndsenheten som syftar till att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv vilket regleras i socialtjänstlagen. Bemanningspoolen är en vikariepool som tillgodoser behovet av korttidsvikarier inom vård och omsorg, förskola, fritidshem och särskola. Bemanningspoolen är en service- och stödfunktion vilket innebär ett tätt samarbete med berörda verksamhet.
Du kommer att introduceras och få överlämning från en verksamhetschef med lång erfarenhet i Krokoms kommun. Du kommer att leda en egen ledningsgrupp med motiverade och ambitiösa enhetschefer, samarbeta med interna och externa stödfunktioner och vidareutveckla den redan nu goda samverkan som finns med de fackliga organisationerna.
Som verksamhetschef för Hemtjänsten/Bemanningspoolen blir du närmaste chef för 5-6 enhetschefer, 6 planerare, en rekryterare och administratör.
Inom verksamheten arbetar idag ca 100 tillsvidareanställda och vi har även ca 350 timanställda vikarier som tillgodoser alla verksamheters behov av kortidsbemanning.
Just nu står vi inför en spännande resa där vi har påbörjat införandet av IBIC (individens behov i centrum) samtidigt som vi kommit längst i länet när det gäller arbetet med god och nära vård. Vi har även en ambition att skapa förutsättningar för en friskare äldre befolkning och i detta arbete har hemtjänsten en viktig roll.
En dag som verksamhetschef
Du kommer att ansvara för en verksamhet som tar hand om våra äldre medborgare i deras hem och bidrar till att de får en så bra livskvalitet som möjligt. Verksamhetens mål är att vara en hållbar, effektiv och utvecklingsinriktad hemtjänst utifrån dagens och morgondagens utmaningar.
Tillsammans med dina medarbetare ska hemtjänsten ge service, stöd och vård åt de som behöver det. Detta ska göras utifrån individuella behov, mål och förutsättningar med bästa möjliga kvalitet utifrån tilldelade medel. Det finns en gemensam riktning, mål och goda samarbetsformer med legitimerad personal, biståndshandläggare samt våra stödfunktioner.
Bemanningspoolen präglas av ständig utveckling och omvärldsbevakning för att kunna möta verksamheternas behov av kompetenta vikarier.
Du inspirerar, motiverar och skapar engagemang genom hela verksamheten och stödjer enhetscheferna i det dagliga arbetet. Du har ett helhetsansvar för att leda, styra, samordna och följa upp verksamheten, ett väldigt spännande och omfattande arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Du har det övergripande ansvaret för verksamheten, dess utveckling, ekonomi, personal och arbetsmiljöarbete. Ibland behöver du även lyfta blicken och se till hela socialförvaltningens och kommunens bästa.
Genom omvärldsbevakning och att vara uppdaterad kring ny forskning och nya rön inom området utvecklar du verksamheten tillsammans med medarbetarna. Arbetet innebär en mängd kontaktytor både internt i kommunen såväl som externt med myndigheter och näringsliv samt de som behöver insatser, anhöriga och kontaktpersoner. Du arbetar aktivt med att upprätthålla och utveckla denna samverkan.
Din kompetens
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, flerårig ledarerfarenhet och ett brinnande intresse för att utveckla kommunens välfärdstjänster. Har du erfarenheter och kunskaper inom äldreomsorg och bemanning är det meriterande men inget krav.
Du har ett synligt ledarskap som präglas av tydlighet, öppenhet, närhet, mod och pålitlighet. Du är strukturerad, kan fatta och följa upp beslut och har erfarenhet och kunskap kring utvecklingsarbete och gruppdynamik. Samverkan och dialog är viktiga verktyg i ditt ledarskap.
Vi ser det som meriterande om du är van att leda genom andra chefer samt har en god administrativ förmåga.
Som person är du utåtriktad och engagerad i ditt arbete och du har förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare i förändring. Du behöver kunna skapa goda relationer med den enskilde och anhöriga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.
Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2022-11-27.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre