Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Krokom

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Arbetshandledare till Arbetsmarknadsenheten

Ett jobb med plats för växtkraft Är du en praktisk person med kunskap om att stödja personer till utveckling och förändring? Vi söker nu en arbetshandledare till ett vikariat på vår arbetsträningsarena Bilservice då vår nuvarande arbetshandledare ska vara tjänstledig för andra arbetsuppgifter inom kommunen. En dag som arbetshandledare Som arbetshandledare tillvaratar du personers förmågor genom handledning och stöd i arbetet, i syfte att pröva och utveck... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft
Är du en praktisk person med kunskap om att stödja personer till utveckling och förändring? Vi söker nu en arbetshandledare till ett vikariat på vår arbetsträningsarena Bilservice då vår nuvarande arbetshandledare ska vara tjänstledig för andra arbetsuppgifter inom kommunen.


En dag som arbetshandledare
Som arbetshandledare tillvaratar du personers förmågor genom handledning och stöd i arbetet, i syfte att pröva och utveckla arbetsförmågan. Arbetshandledningen sker genom dialog och praktiskt arbete sida vid sida med deltagare. Behovet av arbetsträning kan exempelvis bero på olika typer av funktionsvariationer, sociala problem eller språksvårigheter. Därför har du som arbetshandledare en viktig roll att stötta och anpassa utifrån deltagarnas behov.
Du ansvarar för att de tjänster som verksamheten levererar utförs genom planering, ledning och anpassning av arbetsuppgifterna. Du samarbetar med arbetshandledarkollegor och samordnaren för arbetsträningsarenorna. Tillsammans planerar ni arbetsfördelning, och bistår varandra i de olika arbetslagen. Viss administration såsom dokumentation, enklare fakturering och redovisning ingår i tjänsten.
Inom Arbetsmarknadsenheten arbetar vi hela tiden för att bli bättre på att få människor till arbete och egen försörjning. Vi erbjuder bland annat tidsbegränsade anställningar, arbetsträning, praktik, vägledning och coachning, jobbsökaraktiviteter och jobbmatchning. De flesta personer som kommer till oss gör det via Arbetsförmedlingen eller Försörjningsstödsenheten. På våra arbetsträningsarenor bedriver vi bland annat återbruk, vaktmästeri, café och bilservice. Din huvudsakliga placering kommer att bli på Bilservice, som har i uppdrag att se till att kommunens ca 100 bilar kommer till service, besiktning, reparationer och tvätt. Vi utför själva invändig städning av bilarna.
Socialförvaltningen består av 600 medarbetare där bredden på uppdraget är omfattande. Förvaltningen är indelad i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvaras för att ge vård och omsorg, stöd och service samt hälsa och sjukvård till kommunens medborgare som har behov av det, i alla skeden av livet.


Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom pedagogik, socialt arbete eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
Det är meriterande om du tidigare arbetat som arbetshandledare/arbetsledare eller om du har arbetat med personer som befunnit sig långt från arbetsmarknaden.
Du har ett genuint intresse för att möta människor och en pedagogisk förmåga att leda och informera andra. Du är en praktisk, lösningsinriktad person som gillar att samarbeta med andra.
Då våra arbetshandledare på de olika träningsarenorna ibland måste täcka upp för varandra så behöver du vara flexibel och beredd att prova på det mesta. Du har ett professionellt bemötande, personlig mognad och en förmåga att skapa förtroendefulla relationer.
Verksamheten utvärderas och ställer om kontinuerligt, vilket ställer stora krav på flexibilitet och att samtidigt kunna behålla strukturen. Arbetet kräver både självständighet och en väl utvecklad samarbetsförmåga samt god organisations- och planeringsförmåga.
B-körkort är ett krav för tjänsten.


Övrig information
Vikariat på 100% i 8 månader med möjlighet till eventuell förlängning.
Start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Sista ansökningsdag är 20 juni.
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundcenter 0640-161 00
Välkommen med din ansökan!


Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.
Kommunen ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen Visa mindre

Sommarvikarier

Annons: Sommarvikarier (4) på Ranågårdens Korttids- och stödboende i Dvärsätt Önskvärt: B körkort Om jobbet: Ranågårdens korttids- och stödboende är ett familjeägt vårdföretag som startades 2019 och är beläget i Dvärsätt, 15 km utanför Östersund. Ranågården erbjuder korttidsboende, stödboende (SoL) och bostad med särskild service (BMSS) för vuxna med psykisk ohälsa i åldrarna 21-74 och tar emot placeringar från hela Sverige. Korttids- och stödboendet kan v... Visa mer
Annons: Sommarvikarier (4) på Ranågårdens Korttids- och stödboende i Dvärsätt
Önskvärt: B körkort
Om jobbet: Ranågårdens korttids- och stödboende är ett familjeägt vårdföretag som startades 2019 och är beläget i Dvärsätt, 15 km utanför Östersund.
Ranågården erbjuder korttidsboende, stödboende (SoL) och bostad med särskild service (BMSS) för vuxna med psykisk ohälsa i åldrarna 21-74 och tar emot placeringar från hela Sverige. Korttids- och stödboendet kan vara ett alternativ för den som är i behov av en kortare alternativt längre tids vistelse, med närvarande personal dygnet runt. Behoven kan grunda sig i ett försämrat psykiskt mående och att den enskilde för tillfället inte orkar eller klarar av att bo i sitt eget boende, utan behöver få stöttning i sin vardag av trygg, erfaren och kompetent personal.
Vi erbjuder ett klientnära arbete med stort handlingsutrymme för att skapa en stimulerande, trygg och individanpassad vardag. Söker du efter ett vardagligt men varierande arbete med möjligheter till att bidra till en bättre vardag för våra medborgare, är Ranågården arbetsplatsen för dig.
Företaget kommer att driva ett vandrarhem från sommaren i avgränsade lokaler. Det förekommer arbetsuppgifter i vandrarhemmets verksamhet samt loppis och sommarcafé.
Ranågården har många varierande uppgifter och aktiviteter som ingår i dina arbetsuppgifter. Vi erbjuder ett spännande arbete med stort utrymme för delaktighet i verksamhetsutvecklingen.
På arbetsplatsen arbetar socionomer, behandlingspedagoger, psykiatrisjuksköterska, undersköterskor, boendestödjare, vårdbiträden och vaktmästare/lokalvårdare. Vi är ett sammansvetsat arbetslag som tar hjälp av varandra. Vi är anslutna till vårdföretagarnas kollektivavtal. Vi har kontinuerlig extern ärendehandledning/personalprocess och personalmöten.
Nu söker vi dig som är flexibel och kreativ, är lösningsorienterad och pålitlig, att du har förmågan att kunna arbeta självständigt men även har en god samarbetsförmåga. Som person är du framåtsträvande och bidrar till ett gott arbetsklimat, har ett positivt förhållningssätt och att du är säker och trygg i din roll och i mötet med våra medborgare.
Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra.
Du ger stöd och hjälp som möjliggör de boendes val att delta i olika sysslor, aktiviteter och sociala aktiviteter utifrån deras önskemål och möjligheter.
Meriterande är erfarenhet av psykiatri men stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Vi efterfrågar referenser.
Anställningen omfattar 75 -100 % i våra semesterperioder, eventuellt finns det möjlighet till lägre tjänstgöring efter överenskommelse. Vi arbetar efter 6-veckors ”tvättstugeschema” där arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, natt och helg.
Arbetsuppgift: Utifrån medborgarens genomförandeplan, aktivt arbeta för att stötta den utifrån hens förutsättningar och önskemål för att utveckla och bibehålla sina färdigheter. Arbetet omfattar praktiska sysslor som finns i boendet och på arbetsplatsen som t.ex. stöttning i ADL, färdighetsträning, läkemedelshantering, omvårdnad och följa med på fritidsaktiviteter m.m. Det förekommer även arbetsuppgifter i vandrarhemmets verksamhet.
Lön: Månadslön
Anställning: Tidsbegränsad anställning med eventuell möjlighet till förlängning.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Arbetshandledare till daglig verksamhet

– Ett jobb med plats för engagemang och ansvarstagande Vi söker nu dig som vill arbeta med och bidra till meningsfulla och utvecklande dagar för personer med funktionsvariationer inom daglig verksamhet i Krokom. Arbetsplatsen Socialförvaltningen är en stor förvaltning både sett till antal medarbetare och till bredden på uppdrag. Vi är indelade i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvarar vi för att ge vård och omsorg, stöd och servic... Visa mer
– Ett jobb med plats för engagemang och ansvarstagande
Vi söker nu dig som vill arbeta med och bidra till meningsfulla och utvecklande dagar för personer med funktionsvariationer inom daglig verksamhet i Krokom.

Arbetsplatsen
Socialförvaltningen är en stor förvaltning både sett till antal medarbetare och till bredden på uppdrag. Vi är indelade i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvarar vi för att ge vård och omsorg, stöd och service samt hälsa och sjukvård till våra medborgare som har behov av det, i alla skeden av livet. Här gör vi skillnad, på riktigt!
Daglig verksamhet är en del av Stöd och service som består av ett flertal olika enheter. Målet med verksamheten är att främja individernas personliga utveckling och därigenom stärka deras möjlighet till större delaktighet i samhället. Detta gör vi genom att erbjuda meningsfull sysselsättning, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål. Allt detta med utgångspunkt i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).
Amigo är en av sex enheter inom daglig verksamhet och är belägen i centrala Krokom, i de lokaler som brukar benämnas som Smedjan. Lokalerna är stora och möjligheterna är många i att anpassa utifrån individers och gruppens behov. På Amigo är det ett antal olika individer som har sin dagliga verksamhet och dessa har olika funktionsvariationer, psykiska såväl som fysiska.


En dag som Arbetshandledare
Vi söker en vikarierande arbetshandledare till Amigo med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning. Individerna inom daglig verksamhet har olika förutsättningar och står inför olika utmaningar, svårigheter och möjligheter. Som arbetshandledare är din uppgift att stödja individerna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Arbetet på Amigo består både av motiverande och strukturerande arbete samt av en hel del omvårdnadsarbete. På arbetsplatsen arbetar totalt sex arbetshandledare och det är av stor vikt att kunna samarbeta och tillsammans lägga upp arbetet på ett effektivt och hälsosamt sätt.
I arbetet skapar vi bland annat individuella scheman, checklistor och genomförandeplaner för att stödja personens egna förmågor och för att arbeta med bibehållande och utveckling av färdigheter.
Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt.
En stor del av arbetet består även i att hitta och utveckla lämpliga arbetsuppgifter till individerna och då daglig verksamhet är föränderlig behöver du ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att grupp och uppdrag förändras utifrån de individer som kommer till oss. Det dagliga arbetet kan bestå av olika former av aktiviteter. Bland annat musik, rörelse, hantverk, sorteringsarbete, omvårdnad, social färdighetsträning samt samarbete med externa företag.

Din kompetens
För att lyckas i rollen behöver du ha utbildning motsvarande undersköterska och erfarenhet med inriktning mot funktionsnedsättning.
Erfarenhet och kunskap av att arbeta med tydliggörande pedagogik, problemskapande beteende, alternativ kommunikation (AKK) till exempel tecken som stöd, bildstöd samt sociala berättelser ses som meriterande.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet om personer med varaktiga psykiska funktionsvariationer, åldrande och funktionsvariationer, demenssjukdomar, lågaffektivt bemötande, tankestödsmodeller/tydliggörande pedagogik, intresse för digitala lösningar, hjälpmedel och andra sorters anpassningar.
Kommunikation och dokumentation är centrala och viktiga delar i verksamheten så en förutsättning är goda kunskaper i det svenska språket, både verbalt och i skrift.
Datorvana och B-körkort är ett krav.


Övrig information
Anställningen är ett vikariat på 100% under minst ett år. Efter detta kan det finnas möjlighet till förlängning eller att anställningen övergår i en tillsvidareanställning.
Sista ansökningsdag: 2024-06-23
Vi har en löpande rekrytering, så vänta inte med din ansökan, eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden tar slut.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

”Hälsning från din blivande chef”
Jag söker dig som kan bidra med engagemang, kunskap och struktur till ett såväl utmanande som roligt och utvecklande arbete. Jag och dina framtida kollegor ser fram emot att skapa en känsla av samhörighet och arbetsglädje för att på så sätt möta målgruppen på bästa möjliga sätt samt att skapa en hälsosam arbetsmiljö. Visa mindre

Boendehandledare till gruppbostad i Nälden

Ett jobb med plats för omtanke och engagemang Till en av våra gruppbostäder i Nälden söker vi nu boendehandledare som delar vår målsättning; att erbjuda ett gott liv med goda levnadsvillkor i gemenskap. Krokom, kommunen mitt i Jämtland Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kva... Visa mer
Ett jobb med plats för omtanke och engagemang

Till en av våra gruppbostäder i Nälden söker vi nu boendehandledare som delar vår målsättning; att erbjuda ett gott liv med goda levnadsvillkor i gemenskap.
Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
En dag som Boendehandledare
Stöd och service är ett verksamhetsområde som arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Verksamhetens mål är att med kunskap, intresse och respekt för självbestämmande och integritet skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för personer med funktionsvariationer. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.
Just denna gruppbostad ligger i Nälden, har sex lägenheter plus en satellitlägenhet och riktar sig till personer med funktionsvariationer i varierande åldrar med både vård- och omsorgsbehov.
Arbetet som boendehandledare handlar om att ge de boende ett individuellt anpassat stöd och service i vardagen. Med målet att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt och få en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån de egna förmågorna.
Arbetet omfattar personlig omvårdnad, stöd i tillvaron och övriga sysslor i hemmet som de boenden behöver hjälp med, du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Då arbetet innefattar dokumentation är datorvana ett krav.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Vidare har du en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, du har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete på arbetsplatsen. Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal.
För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du tycker om att samarbeta och har ett genuint intresse av att arbeta med människor.
Körkort är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
På arbetsplatsen tillämpas behovsschema.
Sista ansökningsdag är 2023-11-10
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Vänta inte med att skicka in ansökan då tjänsten kan tillsättas innan ansökningsdatum går ut.

Fackliga representanter nås genom kommunens kundcenter, 0640-161 00 Visa mindre

Boendehandledare till Servicebostad

Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Vill du vara med och, tillsammans med en befintlig arbetsgrupp, utveckla ett av våra serviceboenden för individer med funktionsvariationer? Är du en engagerad och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt, som söker ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad? då har vi en fin matchning! Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuni... Visa mer
Ett jobb med plats för engagemang och utveckling

Vill du vara med och, tillsammans med en befintlig arbetsgrupp, utveckla ett av våra serviceboenden för individer med funktionsvariationer? Är du en engagerad och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt, som söker ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad? då har vi en fin matchning!
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har olika funktionsvariationer. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Som boendehandledare arbetar du utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål. Arbetet kan omfatta stöd i socialt samspel, i att förstå och hantera känslor eller i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer. Arbetet kan även omfatta praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med. Med målet att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt och få en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån de egna förmågorna.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsnedsättningar, samt med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom, flexibilitet, pålitlighet och samarbetsförmåga. Vi står just nu i startgroparna att sammanföra två stycken serviceboenden till ett.
Din kompetens
Du är utbildad, stödpedagog, socialpedagog, undersköterska, socionom eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet från områden som psykiatri, autism eller utmanande/problemskapande beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, vidare har du mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-vana för exempelvis dokumentation och schemaläggning i Timecare.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag 2023-11-15
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Facklig kontaktperson nås via kommunens kundcenter 0640-16100 Visa mindre

Integrationshandledare/språkstöd till ESF-projektet Care For Ukraine 2.0

Socialförvaltningen söker: Integrationshandledare/språkstödjare Integrationsenheten är en enhet inom Individ- och familjeomsorgen. Vi har nu behov av en språkstödjare/ integrationshandledare som tycker om att arbeta med integration och arbetsmarknad och som trivs med att vara ett stöd för både individer och arbetsgivare. Du kommer att arbeta i ett arbetslag som gillar att tänka nytt, hitta lösningar på problem och som är vana att arbeta inom olika projek... Visa mer
Socialförvaltningen söker:
Integrationshandledare/språkstödjare
Integrationsenheten är en enhet inom Individ- och familjeomsorgen. Vi har nu behov av en språkstödjare/ integrationshandledare som tycker om att arbeta med integration och arbetsmarknad och som trivs med att vara ett stöd för både individer och arbetsgivare.
Du kommer att arbeta i ett arbetslag som gillar att tänka nytt, hitta lösningar på problem och som är vana att arbeta inom olika projekt.

Beskrivning
Projektet Care for Ukraine 2.0 målgrupp är skyddsbehövande från Ukraina.
Projektet målsättning är att stötta skyddsbehövande från Ukraina som är bosatta i Krokoms kommun till egen försörjning. Projektet erbjuder deltagarna en start och språngbräda in i samhälle och yrkesliv. Målet med projektet är att deltagarna integreras och blir en del av samhällsutvecklingen i Krokoms kommun.
För att stötta målgruppen i den ovan beskrivna integrationsprocessen har vi av erfarenhet från tidigare Care projekt förstått vikten av att ha en integrationshandledare/ språkstödjare på plats. Det skapar både trygghet och enkelhet i kommunikationen med deltagarna och bidrar i stort till att de kan tillgodose sig den information och utbildning som erbjuds.


Arbetsbeskrivning
Enheten söker därför en ukrainsk- eller rysktalande språkstödjare/ Integrationshandledare. Arbetet består av att förbereda, motivera och coacha individer mot arbete och självförsörjning.
Som språkstöd/ integrationshandledare kommer du bland annat att:
- Ha regelbundna möten och uppföljningar med deltagare i projektet
- Ha kontinuerlig dialog med arbetsplatserna där deltagare utför praktik/ arbete
- Ha kontinuerlig dialog med andra berörda verksamheter
- Utföra arbetsuppgifterna i nära samarbete med enhetens medarbetare
- Vara språkstöd under SO-undervisning
- Dokumentera uppföljningar och redovisa deras tid i projektet-

Kvalifikationer
Flytande Ukrainska eller ryska, muntligt och skriftligt
Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt
Utbildning eller erfarenhet inom integrations-eller arbetsmarknadsarbete
Utbildning eller erfarenhet inom administrativt arbete

Meriterande
Akademisk utbildning med inriktning beteendevetenskap eller samhällsvetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Kunskap om samtalsmetoder
Erfarenhet av att arbeta med arbetsgivarkontakter
Erfarenhet av att arbeta i projekt

För denna tjänst söker vi dig som är:
Mål- och resultatorienterad
Självgående
Strukturerad
Initiativtagande
Samarbetsvillig
Relationsskapande
Empatisk

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten innebär uppsökande verksamhet därför är B-körkort ett krav.


Övrigt
Projektanställning t o m 240331 med goda möjligheter till förlängning. Heltid men med möjlighet till deltid. Tillträde så snart som möjligt.


Sista ansökningsdag 2023-10-27. Vi har en löpande rekrytering, så vänta inte med din ansökan, eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden tar slut.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Fackliga representanter nås genom kommunens kundcenter, 0640-161 00
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Boendehandledare till korttidsboende för barn i Krokom

- Ett jobb med plats för engagemang och glädje Till vårt korttidsboende Smedjebo som ligger i centrala Krokom söker vi nu en engagerad boendehandledare. Målgruppen på boendet är barn och unga där din uppgift som boendehandledare är att stötta dem i sin vardag. Välkommen med din ansökan! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här väx... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och glädje
Till vårt korttidsboende Smedjebo som ligger i centrala Krokom söker vi nu en engagerad boendehandledare. Målgruppen på boendet är barn och unga där din uppgift som boendehandledare är att stötta dem i sin vardag. Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och väljer att stanna kvar. Vi värnar om alla invånare och därför arbetar vi kvalitets- och målinriktat för att ge bra service och omsorg genom livets alla skeden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Barnen som är på Smedjebo är i varierande åldrar och har olika funktionsvariationer, det kan vara fysiska, intellektuella, psykiska eller en kombination av flera.
Som boendehandledare ska du bidra till att ge barnen en trygg och meningsfull tillvaro, med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga och intresse.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna utvecklas till att leva ett så självständigt liv som möjligt.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, god självkännedom, flexibilitet, pålitlighet samt samarbetsförmåga.
Din kompetens
Vi ser att du har en pedagogisk utbildning exempelvis stödpedagog, förskollärare, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
Ett krav är att du har erfarenhet från liknande verksamhet eller att du har arbetat med denna målgrupp, barn med olika funktonsvariationer, exempelvis inom autismspektrum.
En merit är om du har arbetat med tecken som stöd eller annan alternativ kommunikationsmetod.
Vidare ser vi att du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Som person är du positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation krävs för tjänsten.
Övrig information
Vikariat på heltid, med tillträde enligt överenskommelse
Arbetstiden är fördelad på dag-, kväll- och nattpass (jour). Även helgtjänstgöring ingår i arbetsschemat.
Sista ansökningsdag: 2023-04-23
Rekrytering kan komma att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendestödjare

– Ett jobb med plats för engagemang Vill du arbeta nära och göra skillnad för människor som av olika anledningar är i behov av extra stöd i vardagen? Är du en motiverande och trygg person med ett pedagogiskt förhållningssätt som har förmågan att skapa bärande respektfulla relationer? Då har vi ett spännande arbete som passar dig! Att få boendestöd innebär att kunna få hjälp med att få ordning och struktur i vardagen. Målet med Boendestöd är att personerna ... Visa mer
– Ett jobb med plats för engagemang
Vill du arbeta nära och göra skillnad för människor som av olika anledningar är i behov av extra stöd i vardagen? Är du en motiverande och trygg person med ett pedagogiskt förhållningssätt som har förmågan att skapa bärande respektfulla relationer? Då har vi ett spännande arbete som passar dig!
Att få boendestöd innebär att kunna få hjälp med att få ordning och struktur i vardagen. Målet med Boendestöd är att personerna som beviljats insats, enligt socialtjänstlagen, för att få hjälp att utveckla och tillvarata de egna resurserna på bästa sätt och på så sätt kunna förbättra sin livskvalitet. Insatsen utformas individuellt utifrån den enskildes behov.
Nu utökar vi vårt Boendestöd med ytterligare en boendestödjare. Tjänsten är placerad inom verksamheten Stöd och service och utgår från centrala Krokom.
En dag som Boendestödjare
Boendestöd ges som regel dagtid vardagar och är främst en praktisk stödinsats som syftar till att stärka den enskildes förmåga att hantera sitt vardagsliv både inom och utanför det egna hemmet.
Arbetet som boendestödjare innebär att motivera och stödja personer med funktionsnedsättningar. Du hjälper personer som till exempel kan ha svårigheter med att få vardagslivet att fungera och kan behöva stöttning för att bryta ensamhet och isolering.
Som boendestödjare har du hela kommunen som arbetsfält. Du kommer att tillhöra ett mindre arbetslag som arbetar med målgruppen psykiska- och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i vuxen ålder. Vi erbjuder ett självständigt arbete, samtidigt som du kommer att samarbeta med ett flertal andra professioner. Arbetsuppgifterna är komplexa och varierande samtidigt som det finns stora möjligheter att utforma den relativt nya verksamheten och att utvecklas som person.
Har du ett genuint människointresse och drivs av att förstå var en individ befinner sig och på vilket sätt du bäst kan stödja individen till självständighet? Då kommer du inte bara att trivas med detta jobb, du kommer också märka att du gör skillnad, på riktigt!
Din kompetens
Vi söker dig som har relevant utbildning inom området så som; undersköterska med psykiatrikompetens, socionom, behandlingspedagog, socialpedagog, beteendevetare, arbetsterapeut eller annan utbildning som bedöms relevant av arbetsgivaren.
Vi strävar efter att ha en tvärprofessionell arbetsgrupp där vi har en gemensam bas men också kunskaper som kompletterar varandra. Detta för att kunna möta de mångfacetterade utmaningar som finns i arbetet som boendestödjare.
Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med målgruppen och har erfarenhet av metoder för att skapa en strukturerad miljö. Meriterande är utbildning i, och erfarenhet av, samtalsmetodik såsom motiverande samtal.
Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och ansvarstagande samt har förmåga att skapa goda relationer med såväl klienter, kollegor och andra professioner. Du är trygg i dig själv och är bekväm med att arbeta med personer i behov av kontinuitet och struktur och kunna möta klienter i olika sociala sammanhang.
I arbetet samarbetar och möter du många olika professioner och det är viktigt att du har kunskap om hur samhällets skyddsnät är uppbyggt och gällande lagstiftning inom flera områden. Du behöver ha datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav i arbetet.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2023-07-27.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare. Visa mindre

Arbetshandledare till Arbetsmarknadsenheten

Är du en praktisk person som har erfarenhet av att stödja andra personer till utveckling och förändring? Vi söker en arbetshandledare till våra arbetsträningsarenor och hoppas att du kan vara rätt person! Inom Arbetsmarknadsenheten i Krokoms kommun arbetar vi för att utveckla och stötta människor till arbete och egen försörjning. Vi erbjuder bland annat, tidsbegränsade anställningar, arbetsträning, praktik, vägledning och coachning samt jobbsökaraktivitet... Visa mer
Är du en praktisk person som har erfarenhet av att stödja andra personer till utveckling och förändring? Vi söker en arbetshandledare till våra arbetsträningsarenor och hoppas att du kan vara rätt person!
Inom Arbetsmarknadsenheten i Krokoms kommun arbetar vi för att utveckla och stötta människor till arbete och egen försörjning.
Vi erbjuder bland annat, tidsbegränsade anställningar, arbetsträning, praktik, vägledning och coachning samt jobbsökaraktiviteter och jobbmatchning. De flesta personer som kommer till oss gör det via Arbetsförmedlingen eller Individ- och familjeomsorgen.
På våra arbetsträningsarenor bedriver vi bland annat återbruk, vaktmästeri, café och bilservice.
En dag som arbetshandledare
Som arbetshandledare tillvaratar du personers förmågor genom handledning och stöd i arbetet i syfte att pröva och utveckla arbetsförmågan. Arbetshandledningen sker genom dialog och praktiskt arbete sida vid sida med deltagare. Behovet av arbetsträning kan exempelvis bero på olika typer av funktionsvariationer, sociala problem eller språksvårigheter. Därför har du som arbetshandledare en viktig roll att stötta och anpassa utifrån deltagarnas behov.
Arbetet innebär att du ansvarar för att de tjänster som verksamheten levererar utförs. Detta genom planering, ledning och anpassning av arbetsuppgifterna.
Du samarbetar med arbetshandledarkollegor och samordnaren för arbetsträningsarenorna. Tillsammans planerar ni arbetsfördelning, och bistår varandra i de olika arbetslagen.
Viss administration såsom dokumentation, enklare fakturering och redovisning ingår i tjänsten.
Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom pedagogik, socialt arbete eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är meriterande om du tidigare arbetat som arbetshandledare på en arbetsträningsarena, med handledning eller om du har arbetat med personer som befunnit sig långt från arbetsmarknaden.
Verksamheten utvärderas och ställer om kontinuerligt, vilket ställer stora krav på att du kan arbeta självständigt och lösningsorienterat, att du innehar god samarbetsförmåga samt ett engagemang, vilja och en öppenhet för att arbeta med utveckling av verksamheten. Du har ett respektfullt bemötande och förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagaren. Som person söker vi dig som är lugn, trygg och stabil. Att vara arbetshandledare innebär till stor del att fungera som förebild i arbetssituationen, därför kommer du att delta aktivt i alla förekommande arbetsuppgifter. Vidare kan du samtidigt handleda många personer med olika bakgrunder. Arbetet kräver både självständighet samt god organisations- och planeringsförmåga.
B-körkort är ett krav för tjänsten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrig information
Tillsvidareanställning på 100%.
Sista ansökningsdag är 16 april.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till Gruppbostad/Servicebostad

- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Till en servicebostad med inriktning mot psykiatri i centrala Krokom söker vi en engagerad boendehandledare på heltid. Är du en driven och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt som söker ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad, då har vi en fin matchning! Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har oli... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Till en servicebostad med inriktning mot psykiatri i centrala Krokom söker vi en engagerad boendehandledare på heltid. Är du en driven och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt som söker ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad, då har vi en fin matchning!
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har olika funktionsvariationer. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd och service till individer med psykiatriska problem och problemskapande beteenden.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsnedsättningar, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål. Arbetet kan omfatta stöd i socialt samspel, i att förstå och hantera känslor eller i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer. Arbetet kan även omfatta praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med. Personerna vi jobbar med kan ha svårigheter med insikten i sina problem och självdestruktiva, tvångsmässiga och ibland utåtagerande beteenden kan förekomma.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom, flexibilitet, pålitlighet och samarbetsförmåga.
Din kompetens
Du är utbildad behandlingspedagog, stödpedagog, socialpedagog, undersköterska, beteendevetare eller socionom.
Du har gärna erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-vana för exempelvis dokumentation.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse
Vänta inte med att skicka in ansökan då tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut.
Sista ansökningsdag 2023-04-20
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Facklig kontakt
Lohla Persson, Kommunal
[email protected], 0640 168 86 Visa mindre

Sommarvikarier

Annons: Sommarvikarier (3) på Ranågårdens Korttids- och stödboende i Dvärsätt Önskvärt: B körkort Om jobbet: Ranågårdens korttids- och stödboende är ett familjeägt vårdföretag som startades 2019 och är beläget i Dvärsätt, 15 km utanför Östersund. Ranågården erbjuder korttidsboende och stödboende (SoL) för vuxna med psykisk ohälsa i åldrarna 21-74 och tar emot placeringar från hela Sverige. Korttids- och stödboendet kan vara ett alternativ för den som är i ... Visa mer
Annons: Sommarvikarier (3) på Ranågårdens Korttids- och stödboende i Dvärsätt
Önskvärt: B körkort
Om jobbet: Ranågårdens korttids- och stödboende är ett familjeägt vårdföretag som startades 2019 och är beläget i Dvärsätt, 15 km utanför Östersund.
Ranågården erbjuder korttidsboende och stödboende (SoL) för vuxna med psykisk ohälsa i åldrarna 21-74 och tar emot placeringar från hela Sverige. Korttids- och stödboendet kan vara ett alternativ för den som är i behov av en kortare alternativt längre tids vistelse, med närvarande personal dygnet runt. Behoven kan grunda sig i ett försämrat psykiskt mående och att den enskilde för tillfället inte orkar eller klarar av att bo i sitt eget boende, utan behöver få stöttning i sin vardag av trygg, erfaren och kompetent personal.
Vi erbjuder ett klientnära arbete med stort handlingsutrymme för att skapa en stimulerande, trygg och individanpassad vardag. Söker du efter ett vardagligt men varierande arbete med möjligheter till att bidra till en bättre vardag för våra medborgare, är Ranågården arbetsplatsen för dig.
Ranågården har många varierande uppgifter och aktiviteter som ingår i dina arbetsuppgifter. Vi erbjuder ett spännande arbete med stort utrymme för delaktighet i verksamhetsutvecklingen.
På arbetsplatsen arbetar socionomer, behandlingspedagoger, distriktssjuksköterska, undersköterskor, boendestödjare, vårdbiträden och vaktmästare/lokalvårdare. Vi är ett sammansvetsat arbetslag som tar hjälp av varandra. Vi är anslutna till vårdföretagarnas kollektivavtal. Vi har kontinuerlig extern ärendehandledning/personalprocess och personalmöten.
Nu söker vi dig som är flexibel och kreativ, är lösningsorienterad och pålitlig, att du har förmågan att kunna arbeta självständigt men även har en god samarbetsförmåga. Som person är du framåtsträvande och bidrar till ett gott arbetsklimat, har ett positivt förhållningssätt och att du är säker och trygg i din roll och i mötet med våra medborgare.
Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra.
Du ger stöd och hjälp som möjliggör de boendes val att delta i olika sysslor, aktiviteter och sociala aktiviteter utifrån deras önskemål och möjligheter.
Meriterande är erfarenhet av psykiatri men stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Vi efterfrågar referenser.
Anställningen omfattar 100 % men möjlighet finns till lägre tjänstgöring efter överenskommelse. Vi arbetar efter 6-veckors ”tvättstugeschema” där arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, natt och helg.
Arbetsuppgift: Utifrån medborgarens genomförandeplan, aktivt arbeta för att stötta den utifrån hens förutsättningar och önskemål för att utveckla och bibehålla sina färdigheter. Arbetet omfattar praktiska sysslor som finns i boendet och på arbetsplatsen som t.ex. stöttning i ADL, färdighetsträning, läkemedelshantering, omvårdnad och följa med på fritidsaktiviteter m.m.
Lön: Månadslön
Anställning: Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Boendestödjare Heltid

Annons: Boendestödjare på Ranågårdens Korttids- och stödboende i Dvärsätt Önskvärt: B körkort Om jobbet: Ranågårdens korttids- och stödboende är ett familjeägt vårdföretag som startades 2019 och är beläget i Dvärsätt, 15 km utanför Östersund. Ranågården erbjuder korttidsboende och stödboende (SoL) för vuxna med psykisk ohälsa i åldrarna 21-74 och tar emot placeringar från hela Sverige. Korttids- och stödboendet kan vara ett alternativ för den som är i beho... Visa mer
Annons: Boendestödjare på Ranågårdens Korttids- och stödboende i Dvärsätt
Önskvärt: B körkort
Om jobbet: Ranågårdens korttids- och stödboende är ett familjeägt vårdföretag som startades 2019 och är beläget i Dvärsätt, 15 km utanför Östersund.
Ranågården erbjuder korttidsboende och stödboende (SoL) för vuxna med psykisk ohälsa i åldrarna 21-74 och tar emot placeringar från hela Sverige. Korttids- och stödboendet kan vara ett alternativ för den som är i behov av en kortare alternativt längre tids vistelse, med närvarande personal dygnet runt. Behoven kan grunda sig i ett försämrat psykiskt mående och att den enskilde för tillfället inte orkar eller klarar av att bo i sitt eget boende, utan behöver få stöttning i sin vardag av trygg, erfaren och kompetent personal.
Vi erbjuder ett klientnära arbete med stort handlingsutrymme för att skapa en stimulerande, trygg och individanpassad vardag. Söker du efter ett vardagligt men varierande arbete med möjligheter till att bidra till en bättre vardag för våra medborgare, är Ranågården arbetsplatsen för dig.
Ranågården har många varierande uppgifter och aktiviteter som ingår i dina arbetsuppgifter. Vi erbjuder ett spännande arbete med stort utrymme för delaktighet i verksamhetsutvecklingen.
På arbetsplatsen arbetar socionomer, behandlingspedagoger, distriktssjuksköterska, undersköterskor, boendestödjare, vårdbiträden och vaktmästare/lokalvårdare. Vi är ett sammansvetsat arbetslag som tar hjälp av varandra. Vi är anslutna till vårdföretagarnas kollektivavtal. Vi har kontinuerlig extern ärendehandledning/personalprocess och personalmöten.
På grund av utökad verksamhet behöver vi nu mera personal. Nu söker vi dig som är boendestödjare, som är flexibel och kreativ, är lösningsorienterad och pålitlig, att du har förmågan att kunna arbeta självständigt men även har en god samarbetsförmåga. Som person är du framåtsträvande och bidrar till ett gott arbetsklimat, har ett positivt förhållningssätt och att du är säker och trygg i din roll och i mötet med våra medborgare.
Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra.
Du ger stöd och hjälp som möjliggör de boendes val att delta i olika sysslor, aktiviteter och sociala aktiviteter utifrån deras önskemål och möjligheter.
Meriterande är erfarenhet av psykiatri men stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Vi efterfrågar referenser.
Anställningen omfattar 100 % men möjlighet finns till lägre tjänstgöring efter överenskommelse. Vi arbetar efter 6-veckors ”tvättstugeschema” där arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, natt och helg.
Arbetsuppgift: Som boendestödjare arbetar du utifrån medborgarens genomförandeplan och arbetar aktivt att stötta den utifrån hens förutsättningar och önskemål för att utveckla och bibehålla sina färdigheter Arbetet omfattar praktiska sysslor som finns i boendet och på arbetsplatsen som t.ex. stöttning i ADL, färdighetsträning, läkemedelshantering, omvårdnad och följa med på fritidsaktiviteter m.m.
Lön: Månadslön
Förmåner: Baserat på procentuell tjänstgöring ges friskvårdsbidrag.
Anställning: Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Boendehandledare till Servicebostad i Krokom

- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Till en servicebostad i centrala Krokom med inriktning mot psykiatri söker vi nu en engagerade boendehandledare på heltid. Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden. Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvari... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Till en servicebostad i centrala Krokom med inriktning mot psykiatri söker vi nu en engagerade boendehandledare på heltid.
Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Arbetsuppgifterna handlar om att ge stöd och service i vardagen till personer som själva har svårigheter med insikt i sina problem och där saker som självdestruktiva, tvångsmässiga och utagerande beteenden är vanligt förekommande. Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt, och får en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet omfattar även de praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsnedsättningar, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom, flexibilitet, pålitlighet och samarbetsförmåga.
Din kompetens
Du är utbildad behandlingspedagog, stödpedagog, socialpedagog, beteendevetare eller socionom.
Du har erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation.
Övrig information
Vikariat heltid med tillträde 22-06-01 t.o.m. 22-08-30 med eventuell möjlighet till förlängning.
Vänta inte med att skicka in ansökan då tjänsten kan tillsättas innan ansökningsdatum går ut.
Sista ansökningsdag 2022-04-19
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till gruppbostad i Nälden

- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Vi söker nu en engagerad boendehandledare till vår gruppbostad i Nälden. Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden. Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen o... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Vi söker nu en engagerad boendehandledare till vår gruppbostad i Nälden. Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Arbetsuppgifterna handlar om att ge stöd och service i vardagen till personer som själva har svårigheter med insikt i sina problem och där saker som självdestruktiva, tvångsmässiga och utagerande beteenden är vanligt förekommande. Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt, och får en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet omfattar även de praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska- och neuropsykiatriska funktionsvariationer, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom, flexibilitet, pålitlighet och samarbetsförmåga.
Din kompetens
Du har utbildning och/eller erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Du är engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation.
Övrig information
Tillsvidareanställning, heltid med tillträde 2023-01-02 eller enligt överenskommelse.
Vänta inte med att skicka in ansökan då tjänsten kan tillsättas innan ansökningsdatum går ut.
Sista ansökningsdag 2022-10-30
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till korttidsboende för barn i Krokom

- Ett jobb med plats för engagemang och glädje Till vårt korttidsboende Smedjebo som ligger i centrala Krokom söker vi nu en engagerad boendehandledare på heltid. Målgruppen på boendet är barn och unga där din uppgift som boendehandledare är att stötta dem i sin vardag. Välkommen med din ansökan! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökar... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och glädje
Till vårt korttidsboende Smedjebo som ligger i centrala Krokom söker vi nu en engagerad boendehandledare på heltid. Målgruppen på boendet är barn och unga där din uppgift som boendehandledare är att stötta dem i sin vardag. Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och väljer att stanna kvar. Vi värnar om alla invånare och därför arbetar vi kvalitets- och målinriktat för att ge bra service och omsorg genom livets alla skeden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Barnen som är på Smedjebo är i varierande åldrar och har olika funktionsvariationer, det kan vara fysiska, intellektuella, psykiska eller en kombination av flera.
Som boendehandledare ska du bidra till att ge barnen en trygg och meningsfull tillvaro, med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga och intresse.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna utvecklas till att leva ett så självständigt liv som möjligt.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, god självkännedom, flexibilitet, pålitlighet samt samarbetsförmåga.
Din kompetens
Vi ser att du har en pedagogisk utbildning exempelvis stödpedagog, förskollärare, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
Ett krav är att du har erfarenhet från liknande verksamhet eller att du har arbetat med denna målgrupp, barn med olika funktonsvariationer, exempelvis inom autismspektrum.
En merit är om du har arbetat med tecken som stöd eller annan alternativ kommunikationsmetod.
Vidare ser vi att du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Som person är du positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation krävs för tjänsten.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse
Arbetstiden är fördelad på dag-, kväll- och nattpass (jour). Även helgtjänstgöring ingår i arbetsschemat.
Sista ansökningsdag: 2022-05-22
Vi begär utdrag ur belastningsregistret.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Projekthandledare i Krokom

Inspirerande projekthandledare i Krokoms kommun sökes! Medborgarskolan Region Mitt Kort fakta om jobbet Arbetsställe: Inom Krokoms kommun Omfattning: Deltid (ca 80% omfattning) / Enligt överenskommelse Varaktighet: 12 månader Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Lönetyp: Fast månadslön Startdatum:20220101 eller enligt överenskommelse   Om jobbet Vi söker en handledare till vårt projekt Fenix som kommer utföras i Krokom samt en handledare i År... Visa mer
Inspirerande projekthandledare i Krokoms kommun sökes!
Medborgarskolan Region Mitt

Kort fakta om jobbet


Arbetsställe: Inom Krokoms kommun
Omfattning: Deltid (ca 80% omfattning) / Enligt överenskommelse
Varaktighet: 12 månader
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Lönetyp: Fast månadslön
Startdatum:20220101 eller enligt överenskommelse

 


Om jobbet

Vi söker en handledare till vårt projekt Fenix som kommer utföras i Krokom samt en handledare i Åre kommun för målgruppen NEET/UVAS (unga som varken arbetar eller studerar).

Du ska i projektet arbeta med målet att varje individ ska hitta sin egen drivkraft för att utvecklas och närma
sig arbete eller studier. Detta ska göras genom ett varmt och positivt bemötande där individen får stöttning genom tex
motiverande samtal (MI) för att komma vidare. Genom projektet ska det också ges möjlighet för deltagarna att upptäcka
eller utveckla ett nytt fritidsintresse där varje individ får växa utifrån sitt egna engagemang. 

Vi tillsammans i arbetsgruppen inom projektet ska hitta kompletterande verksamheter till de redan befintliga och bygga upp ett
nytänkande arbetssätt för att skapa en grund för individens fortsatta utveckling. Projektet kommer att ha fokus på
att arbeta i en enkel trappstegsmodell där individen succesivt närmar sig någon form av aktivitet i en trygg miljö.
Trappstegsmodellen ser ut enligt följande. 1. Kartläggning, Individuell handlingsplan. 2. Aktiviteter, Övriga insatser.
3.Praktik. 4. Arbete, Studier

 

OM TJÄNSTEN
Du kommer bland annat att jobba med:

-att projektet bedrivs enligt projektbeskrivningen och att resultatmål nås.
-insamling av material
-planera och förbereda aktiviteter och övningar
-bygga digitala moduler som tex mötesplatser
-nätverka och inventera föreningar och samverkanspartners
-värva deltagare till projektet
-konkretisera projektets innehåll
-skapa aktivitetetsplan med deltagarna
-handledning av deltagare
-löpande uppföljning samt utvärdering
-spridning av goda exempel
-inspirera och stötta deltagare
-planera och genomföra fysiska möten, till viss del på kvällar och helger.
-marknadsföring mot potentiella deltagare
-viss löpande projektdokumentation och administration

 

KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

-erfarenhet av att arbeta med målgruppen unga vuxna 18-25år.
-god förmåga att formulera text och budskap på svenska och engelska.
-är lyhörd och kreativ vad gäller att utveckla och tillämpa metoder och arbetssätt.
-förmåga att möta, inspirera, och utveckla människor utifrån ett flexibelt och coachande förhållningssätt.
-är kunnig och bekväm i att arbeta med sociala medier som kontaktyta.
-erfarenhet av att arbeta i en projektstruktur med god vana av planering och administration

Meriterande
-utbildning/erfarenhet inom socialt arbete
-utbildning inom NPF
-erfarenhet av och förståelse för arbete i ideella organisationer samt studieförbund.
-god lokal kännedom och kontaktnät inom föreningar, offentliga- och privata organisationer.

Som person är du driven, självgående, initiativrik och engagerad. Du tvekar inte att ta tag i de arbetsuppgifter som behöver göras, även när de ligger utanför ditt fokusområde. Du tror på individen och dess inneboende resurser. Du har en humanistisk människosyn, demokratiska värderingar och bemöter människor på ett positivt sätt.  Du tycker om att hjälpa andra. Du gillar att jobba efter eget huvud och av att bygga upp nya saker. Du gillar att jobba projektbaserat. Vidare trivs du med att jobba tillsammans med andra och brinner för att stärka ungas egenmakt.

Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 2021-12-31. Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt löneanspråk och skickas till [email protected]

Vi uppskattar att du döper dokumenten med för- och efternamn samt laddar upp dem i PDF-format.

Läs mer om arbetsgivaren på www.medborgarskolan.se


 

Arbetsgivaren
Medborgarskolan Region Mitt
www.medborgarskolan.se


Kontakt 


Joakim Sandström
Projektledare
[email protected] Visa mindre

Boendehandledare till gruppbostad i Krokom

- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Till två av våra gruppbostäder i Nälden söker vi nu engagerade boendehandledare på heltid. Välkommen med din ansökan! Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden. Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation.... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Till två av våra gruppbostäder i Nälden söker vi nu engagerade boendehandledare på heltid. Välkommen med din ansökan!
Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Arbetsuppgifterna handlar om att ge stöd och service i vardagen till personer som själva har svårigheter med insikt i sina problem och där saker som självdestruktiva, tvångsmässiga och utagerande beteenden är vanligt förekommande. Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt, och får en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet omfattar även de praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsnedsättningar, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom, flexibilitet, pålitlighet och samarbetsförmåga.
Din kompetens
Du har en utbildning som behandlingspedagog, stödpedagog, socialpedagog, beteendevetare eller socionom.
För att klara av rollen så har erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Vidare ser vi att du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation krävs för tjänsten.
Övrig information
Tillsvidareanställningar på heltid, med tillträde enligt överenskommelse
Arbetstiden är fördelad på dag-, kvälls- och nattpass (jour).
Sista ansökningsdag 2021-12-27
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till servicebostad i Krokom

- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Till en servicebostad i centrala Krokom med inriktning mot psykiatri söker vi nu en engagerade boendehandledare på heltid. Välkommen med din ansökan! Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden. Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånar... Visa mer
- Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Till en servicebostad i centrala Krokom med inriktning mot psykiatri söker vi nu en engagerade boendehandledare på heltid. Välkommen med din ansökan!
Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Arbetsuppgifterna handlar om att ge stöd och service i vardagen till personer som själva har svårigheter med insikt i sina problem och där saker som självdestruktiva, tvångsmässiga och utagerande beteenden är vanligt förekommande. Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt, och får en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet omfattar även de praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsnedsättningar, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom, flexibilitet, pålitlighet och samarbetsförmåga.
Din kompetens
Du är utbildad behandlingspedagog, stödpedagog, socialpedagog, beteendevetare eller socionom.
Du har erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla och tar egna initiativ.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation.
Övrig information
Visstidsanställning på heltid med tillträde omgående och fram till 15/10, med eventuell möjlighet till förlängning.
Vänta inte med att skicka in ansökan då tjänsten kan tillsättas innan ansökningsdatum går ut.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Arbetskonsulent till Arbete och integration i Krokom

– Ett jobb med plats för samverkan och påverkan Arbete och integration söker en person med stort engagemang, som drivs av att motivera människor till att uppnå sin fulla potential. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, r... Visa mer
– Ett jobb med plats för samverkan och påverkan
Arbete och integration söker en person med stort engagemang, som drivs av att motivera människor till att uppnå sin fulla potential. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun.
Inom enheten Arbete och integration arbetar vi hela tiden för att bli bättre på att få människor ut i arbete eller studier. Vi har nu behov av en arbetskonsulent som tycker det är roligt att motivera människor till att ta sig an utmaningar och uppnå sin fulla potential samt fungera som stöd för både individer, arbetsgivare och utbildningsanordnare i den processen.
En dag som arbetskonsulent
I rollen som arbetskonsulent innebär det att du kartlägger individens förutsättningar inför arbete eller studier samt vägleder, stöttar och motiverar mot arbete eller studier.
Denna tjänst har ett delat uppdrag.
50 % av tjänsten är riktad mot ungdomar som ingår i det kommunala aktivitetsansvaret. Målgruppen är ungdomar 16-20 år utan fullständig gymnasieexamen. Uppdraget är att söka upp dessa och erbjuda insatser som motiverar till studier. Resterande del avser insatser till arbetssökande personer med ohälsa och ett sammansatt stödbehov.
Du arbetar i team med andra arbetskonsulenter och deltar i metod-handledning. Du kommer att ha nära kontakt med arbetsgivare, både privata och offentliga. En stor del av arbetet handlar om samverkan med andra aktörer i individärenden. Som arbetskonsulent dokumenterar du och följer upp individens planering, genomför metod- och utvecklingsarbete samt deltar i olika nätverk.
Arbete och integration i Krokom arbetar utifrån IPS (Individ anpassat stöd till arbete).
Din kompetens
Du har akademisk utbildning inom relevant område som till exempel, socionom, beteendevetare, studie- och yrkesvägledare eller arbetsterapeut. Du har ett stort engagemang för arbetsmarknads- och ungdomsfrågor och är lösningsinriktad och kreativ.
Du har förmåga att arbeta självständighet likväl som en väl utvecklad samarbetsförmåga, samt har god förmåga att dokumentera.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, långtidsarbetslösa och personer med psykisk ohälsa.
Har du erfarenhet av att arbeta med IPS-metoden eller MI (motiverande samtal) är det givetvis också en merit.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Utvecklas med glädje
Du kommer att arbeta i ett arbetslag som gillar att tänka nytt, hitta lösningar på problem och som är vana att arbeta inom olika projekt. Hos oss har du stor möjlighet att vara med och påverka hur arbetet ser ut och kommer att genomföras.
Övrig information
B-körkort är ett krav för denna tjänst.
Föräldravikariat på heltid men med möjlighet till deltid. Vår verksamhet är projektorienterad och goda möjligheter till förlängning finns. Tillträde 1 juli eller enligt överenskommelse.
I Krokom är heltid norm och deltid en möjlighet.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till gruppbostad i Nälden

-Ett jobb med plats för glädje Till gruppbostaden Solsidan i Nälden rekryterar vi nu en Boendehandledare. Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun s... Visa mer
-Ett jobb med plats för glädje
Till gruppbostaden Solsidan i Nälden rekryterar vi nu en Boendehandledare.
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun.
Inom Socialförvaltningen finns verksamheten Stöd och service som arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Stöd och service består av cirka 135 medarbetare.
En dag som boendehandledare
Arbetsuppgifterna innefattar personlig omvårdnad och övriga sysslor i hemmet som boenden behöver hjälp med.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionsvariationer och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende.
Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
På arbetsplatsen tillämpas tvättstugeschema.
Din kompetens
Du har omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet om autism.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet.
Du har en förmåga att arbeta självständigt, har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal.
För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil.
Övrig information
Tidsbegränsad anställning på heltid fram till 2021-09-30, med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Arbetshandledare till Daglig verksamhet

– Ett jobb med plats för engagemang och utveckling Vi söker dig som vill vara med och utveckla daglig verksamhet i Krokom. Daglig verksamhet är en del av stöd och service i Krokoms kommun och består av ett flertal olika verksamheter. Målet med verksamheten är att främja individernas personliga utveckling och därigenom stärka deras möjlighet till större delaktighet i samhället. Detta gör vi genom att erbjuda meningsfull sysselsättning, utveckling och geme... Visa mer
– Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Vi söker dig som vill vara med och utveckla daglig verksamhet i Krokom.
Daglig verksamhet är en del av stöd och service i Krokoms kommun och består av ett flertal olika verksamheter. Målet med verksamheten är att främja individernas personliga utveckling och därigenom stärka deras möjlighet till större delaktighet i samhället. Detta gör vi genom att erbjuda meningsfull sysselsättning, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål, utifrån LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).
I din roll som arbetshandledare
Deltagarna på daglig verksamhet har olika förutsättningar och står inför olika utmaningar, svårigheter och möjligheter.
Som arbetshandledare är din uppgift att stödja individerna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Vi skapar bl.a. individuella scheman, checklistor och genomförandeplaner i arbetet för att stödja personens egna förmågor.
Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt.
En stor del av arbetet består även i att hitta lämpliga arbetsuppgifter till deltagarna och då daglig verksamhet är föränderlig behöver du ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att grupp och uppdrag förändras utifrån de individer som kommer till oss.
Det dagliga arbetet kan bestå av olika former av aktiviteter, såsom musik, rörelse, hantverk, legoarbete, omvårdnad, social färdighetsträning samt samarbete med externa företag där vi har individer placerade tillsammans med en eller flera arbetshandledare.
Arbetet ställer krav på att du har gott bemötande, god samarbetsförmåga, är öppen för förändringar, har ett reflekterande förhållningssätt och att du arbetar efter överenskomna mål. Vi fäster stor vikt vid din förmåga att anpassa arbetsuppgifter och aktiviteter utifrån brukarens egen förmåga.
Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt vilket leder till att du skapar förtroende och ett gott samarbete. I gruppen skapar du engagemang och delaktighet genom att inspirera till arbetsglädje och visa på goda exempel.
Du har en förmåga att arbeta självständigt, har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. Du ska vara intresserad av att skapa struktur både administrativt och i det pedagogiska arbetet. Som person skall du vara tydlig i ditt kroppsspråk.
Utvecklas med glädje
Vi bedriver just nu ett stort förändringsarbete där vi vill att individerna ska hitta den bästa sysselsättningen utifrån deras egen förmåga. Du kommer arbeta nära kollegor, arbetskonsulent, habiliteringsteam och enhetschef i detta arbete.
Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag!
Din kompetens
För att lyckas i rollen behöver du ha en eftergymnasial utbildning och erfarenhet med inriktning mot funktionshinder och inom pedagogisk utbildning t ex förskolelärare, stödpedagog, fritidspedagog eller annan motsvarande utbildning.
Erfarenhet och kunskap av att arbeta med tydliggörande pedagogik, problemskapande beteende, alternativ kommunikation (AKK) t.ex. tecken som stöd, bilder samt sociala berättelser ses som meriterande.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet om personer med funktionsnedsättningar och/eller med varaktiga psykiska funktionsnedsättningar, åldrande och funktionsnedsättningar, demenssjukdomar, lågaffektivt bemötande, tankestödsmodeller/ tydliggörande pedagogik, intresse för digitala lösningar, hjälpmedel och anpassningar. Kommunikation och dokumentation är centrala och viktiga delar i verksamheten förutsätter arbetet goda kunskaper i det svenska språket, både verbalt och i skrift.
Datorvana och B-körkort är ett krav.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Vi arbetar dagtid måndag till fredag.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Arbetskonsulent

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun. Inom verksamheten Arbete och integration arbet... Visa mer
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun.
Inom verksamheten Arbete och integration arbetar vi hela tiden för att bli bättre på att få människor ut i jobb. Vi har nu behov av en arbetskonsulent som tycker det är roligt att motivera människor till att ta sig an utmaningar och uppnå sin fulla potential samt fungera som stöd för både individ och arbetsgivare i den processen.
Arbetsuppgifter
Din roll blir att kartlägga individens förutsättningar inför arbete samt stötta och motivera mot arbete eller studier. Det kan exempelvis vara personer som har försörjningsstöd eller som har en lönebidragsanställning på någon av kommunens arbetsträningsarenor.
Du kommer att jobba i team med andra arbetskonsulenter, arbetshandledare med flera och delta i metodhandledning. Du kommer också ha nära kontakt med arbetsgivare, privata och offentliga. Som arbetskonsulent dokumenterar du och följer upp individens planering, genomför metod- och utvecklingsarbete samt deltar i olika nätverk.
Arbete och integration i Krokom jobbar utifrån IPS (Individual Placement Support), du kommer att erbjudas möjlighet att genomgå utbildningen.
Du kommer att få arbeta i ett arbetslag som gillar att tänka nytt, hitta lösningar på problem och som är vana att arbeta inom olika projekt. Hos oss har du stor möjlighet att vara med och påverka hur arbetet ser ut och kommer att genomföras.
Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning inom relevant område som till exempel arbetsterapeut, socionom, eller beteendevetare. Du har ett stort engagemang för arbetsmarknads- och integrationsfrågor och är lösningsinriktad och kreativ.
Du har förmåga att arbeta självständighet likväl som en väl utvecklad samarbetsförmåga, samt har god förmåga att dokumentera.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen långtidsarbetslösa. Har du erfarenhet av att arbeta med IPS-metoden eller MI (motiverande samtal) är det givetvis också en merit.
B-körkort är ett krav för denna tjänst.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrig information
Tidsbegränsad anställning tom 211231 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 210117.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till Gruppbostad

-Ett jobb med plats för omtanke och engagemang Har du ett genuint intresse av att jobba med människor? Har du dessutom förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt med stor ansvarskänsla? Då kan det här vara ett jobb för dig. Till en av våra nyaste gruppbostäder i centrala Krokom söker vi nu en boendehandledare som delar vår målsättning; att erbjuda ett gott liv med goda levnadsvillkor i gemenskap. En dag som boendehandledare Stöd och service är en ver... Visa mer
-Ett jobb med plats för omtanke och engagemang
Har du ett genuint intresse av att jobba med människor? Har du dessutom förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt med stor ansvarskänsla? Då kan det här vara ett jobb för dig. Till en av våra nyaste gruppbostäder i centrala Krokom söker vi nu en boendehandledare som delar vår målsättning; att erbjuda ett gott liv med goda levnadsvillkor i gemenskap.
En dag som boendehandledare
Stöd och service är en verksamhet som arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Verksamhetens mål är att med kunskap, intresse och respekt för självbestämmande och integritet skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för personer med funktionsvariationer. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.
Gruppbostaden ligger i centrala Krokom, har fem lägenheter och riktar sig till multihandikappade personer i varierande åldrar med både vård- och omsorgsbehov. Du arbetar här tillsammans med nio kollegor.
Arbetet som boendehandledare handlar om att ge de boende ett individuellt anpassat stöd och service i vardagen så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt och få en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån de egna förmågorna. Arbetet omfattar personlig omvårdnad, stöd i tillvaron och övriga sysslor i hemmet som de boenden behöver hjälp med, du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete på arbetsplatsen. Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du tycker om att samarbeta och har ett genuint intresse av att arbeta med människor.
Då arbetet innefattar dokumentation är datorvana ett krav.
Körkort är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
På arbetsplatsen tillämpas tvättstugeschema.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Arbetshandledare till Cafe Delicat

Är du en praktisk person med kunskap om att stödja personer till utveckling och förändring? Vi söker nu en arbetshandledare till vår nya arbetsträningsarena i kommunhusets Café. Arbetsplatsen Inom Arbete och integration arbetar vi hela tiden för att bli bättre på att få människor till arbete, delaktighet i samhället och egen försörjning. Vår arbetsmarknadsverksamhet erbjuder bl.a. tidsbegränsade anställningar, arbetsträning, praktik, vägledning och coachni... Visa mer
Är du en praktisk person med kunskap om att stödja personer till utveckling och förändring? Vi söker nu en arbetshandledare till vår nya arbetsträningsarena i kommunhusets Café.
Arbetsplatsen
Inom Arbete och integration arbetar vi hela tiden för att bli bättre på att få människor till arbete, delaktighet i samhället och egen försörjning. Vår arbetsmarknadsverksamhet erbjuder bl.a. tidsbegränsade anställningar, arbetsträning, praktik, vägledning och coachning, jobbsökaraktiviteter och jobbmatchning. Vi har precis påbörjat att införa IPS som grund för vårt arbete. De flesta personer som kommer till oss gör det via Arbetsförmedlingen eller Individ- och familjeomsorgen. På våra arbetsträningsarenor bedriver vi bland annat återbruk, vaktmästeri och bilservice som tjänster internt i kommunen.
Arbetsuppgifter
Som arbetshandledare tillvaratar du personens förmågor genom handledning och stöd i arbetet, i syfte att pröva och utveckla arbetsförmågan. Arbetshandledningen sker genom dialog och praktiskt arbete sida vid sida med deltagaren. Du är delaktig i individens planering och uppföljning tillsammans med arbetskonsulent. Behovet av arbetsträning kan exempelvis bero på olika typer av funktionsvariationer, sociala problem eller språksvårigheter. Du ansvarar för att de tjänster som verksamheten levererar utförs, genom planering, ledning och anpassning av arbetsuppgifterna. Du samarbetar med arbetshandledarkollegor och samordnaren för arbetsträningsarenorna. Tillsammans planerar ni arbetsfördelning, och bistår varandra i de olika arbetslagen. Viss administration såsom dokumentation, enklare fakturering och redovisning ingår i tjänsten.
Kvalifikationer
Relevant utbildningsbakgrund kan vara arbetsterapeut, lärare, socialpedagog, socionom, fritidsledare eller annan som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Alternativt har du arbetat som arbetshandledare på en arbetsträningsarena tidigare.
Du har ett genuint intresse för att möta människor och en pedagogisk förmåga att leda och informera andra. Du är en praktisk person som är lösningsinriktad och kreativ. Du har förståelse för hur du kan anpassa arbetsuppgifter utifrån individens behov och förutsättningar. Du kommer att vara ansvarig för att starta upp och driva kommunhusets caféverksamhet och därför ha intresse för detta.
Då det finns planer på att kombinera handledaruppdraget med andra träningsarenorna måste du vara flexibel och beredd på att arbeta i andra verksamheter.
Du har ett professionellt bemötande, personlig mognad och en förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Verksamheten utvärderas och ställer om kontinuerligt vilket ställer stora krav på flexibilitet och att samtidigt kunna behålla strukturen. Arbetet kräver både självständighet och en väl utvecklad samarbetsförmåga samt god organisations- och planeringsförmåga.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer långt från arbetsmarknaden.
B-körkort samt datakunskaper är ett krav för tjänsten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övriga upplysningar
Visstidsanställning på 50%-75% tom 211231, med möjlighet till förlängning.
Sista ansökningsdag är 2021-01-10
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till Gruppbostad i Krokom

Till en servicebostad i centrala Krokom med inriktning mot psykiatri söker vi nu två engagerade boendehandledare på heltid samt timvikarier. Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden. Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utif... Visa mer
Till en servicebostad i centrala Krokom med inriktning mot psykiatri söker vi nu två engagerade boendehandledare på heltid samt timvikarier. Du som medarbetare i denna verksamhet kommer att arbeta och ge stöd till en eller flera individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden.
Inom Socialförvaltningen finns Stöd och service (LSS-enheten) som arbetar med kommuninvånare som har en funktionsvariation. Verksamheten arbetar främst utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten handlar om att vuxna, barn och ungdomar med funktionsvariation får stöd och service för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stöd och service består av ungefär 135 medarbetare.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna handlar om att ge stöd och service i vardagen till personer som själva har svårigheter med insikt i sina problem och där saker som självdestruktiva, tvångsmässiga och utagerande beteenden är vanligt förekommande. Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt, och får en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet omfattar även de praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsnedsättningar, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Då målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom och flexibilitet/påhittighet så kommer mycket fokus att ligga på att svetsa samman arbetsgruppen samt att med utbildnings-/fortbildningsinsatser bygga den gemensamma kunskapsbas som är nödvändig.
Din kompetens
Du är utbildad behandlingspedagog, stödpedagog, socialpedagog, beteendevetare eller har annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation.
Övrig information
Tillsvidareanställningar på heltid samt anställning på timlön med tillträde under våren 2019. På arbetsplatsen tillämpas tvättstugeschema.
Arbetsgruppen erbjuds regelbundna utbildnings-/fortbildningsinsatser samt handledning vid behov.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Psykosocial Boendestödjare

Vill du arbeta nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service? Är du en motiverande och trygg person med ett pedagogiskt förhållningssätt som har förmågan att skapa bärande respektfulla relationer? Då har vi ett spännande arbete som passar dig! Nu söker vi en Psykosocial Boendestödjare för personer med psykisk funktionsvariation. Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen och Boendestöd inom Stöd och service. En ... Visa mer
Vill du arbeta nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service? Är du en motiverande och trygg person med ett pedagogiskt förhållningssätt som har förmågan att skapa bärande respektfulla relationer? Då har vi ett spännande arbete som passar dig!
Nu söker vi en Psykosocial Boendestödjare för personer med psykisk funktionsvariation. Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen och Boendestöd inom Stöd och service.
En dag som Boendestödjare
Boendestöd är en central insats för att människor med psykiska funktionsvariationer ska kunna klara av och bo i ett eget boende.
Att arbeta som boendestödjare innebär att motivera och stödja personer med funktionsvariation att ingå i en social gemenskap och att uppnå delaktighet i samhället. Du hjälper personer som har svårigheter med att få vardagslivet att fungera och du hjälper till att bryta ensamhet och isolering. Arbetet innebär också praktisk omvårdnad och att tillgodose den enskildes behov av personlig vård och service.
Som boendestödjare har du hela kommunen som arbetsfält. Du kommer att tillhöra ett arbetslag som arbetar med målgruppen neuropsykiatriska funktionsvariationer i vuxen ålder. Som boendestödjare arbetar du i ordinärt boende med beslut enligt SoL.
Arbetsuppgifterna är komplexa och varierande samtidigt som det finns stora möjligheter att utforma den nya verksamheten och att utvecklas som person.
Din kompetens
Vi söker dig som har relevant utbildning inom området så som undersköterska med psykiatrikompetens, socionom, behandlingspedagog, socialpedagog, beteendevetare, arbetsterapeut eller annat likvärdigt område. Vi strävar efter att ha en tvärprofessionell arbetsgrupp där vi har en gemensam bas men också kunskaper som kompletterar varandra. Detta för att kunna möta de mångfacetterade utmaningar som finns i arbetet som boendestödjare.
Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer och har erfarenhet av metoder för att skapa en strukturerad miljö och av att hantera olika typer av självdestruktiva beteenden. Meriterande är utbildning i, och erfarenhet av, samtalsmetodik såsom motiverande samtal.
Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och ansvarstagande samt har förmåga att skapa goda relationer med såväl klienter som andra professioner.
Arbetet som boendestödjare ställer stora krav på integritet, flexibilitet och självständighet. Ett genuint människointresse och en bra samarbetsförmåga är en förutsättning. Du har också en drivkraft i att förstå var en individ befinner sig och på vilket sätt du bäst kan stödja individen till självständighet. Vi vill att du ska vara trygg i dig själv, vara bekväm med att arbeta med personer i behov av kontinuitet och struktur och kunna möta klienter i olika sociala sammanhang.
I arbetet samarbetar och möter du många olika professioner och det är viktigt att du har kunskap om hur samhällets skyddsnät är uppbyggt och gällande lagstiftning inom flera områden. Du behöver ha datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare. Visa mindre

Boendehandledare till gruppbostad i Krokom

"Ett jobb med plats för engagemang" Vill du vara med i uppstarten av vårt nya boende och arbeta med att ge stöd till individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden? Har du ett professionellt förhållningssätt innefattande ödmjukhet, tålamod och flexibilitet? Då ska du läsa vidare och söka tjänsten som boendehandledare! Till en servicebostad i natursköna Nälden söker vi nu två engagerade boendehandledare. En dag som boendehandledar... Visa mer
"Ett jobb med plats för engagemang"
Vill du vara med i uppstarten av vårt nya boende och arbeta med att ge stöd till individer med svårare psykiatriska problem samt problemskapande beteenden? Har du ett professionellt förhållningssätt innefattande ödmjukhet, tålamod och flexibilitet? Då ska du läsa vidare och söka tjänsten som boendehandledare! Till en servicebostad i natursköna Nälden söker vi nu två engagerade boendehandledare.
En dag som boendehandledare
Arbetet som boendehandledare handlar om att ge stöd och service i vardagen till personer som själva har svårigheter med insikt i sina problem och där saker som självdestruktiva, tvångsmässiga och utagerande beteenden är vanligt förekommande. Målet med insatsen är att möjliggöra så att dessa personer kan leva ett så självständigt liv som möjligt, och får en tillvaro med aktiviteter anpassade utifrån deras förmåga.
Arbetet omfattar stöd i socialt samspel, stöd i att förstå och hantera känslor, stöd i att relatera till sin omgivning och till samhällets regler och normer i sin helhet, för att på så sätt kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet omfattar även de praktiska sysslor som finns i hemmet och som boende behöver hjälp med. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med psykiatriska svårigheter och funktionsvariationer, och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
Då målgruppen ställer stora krav på kompetens, engagemang, självkännedom och flexibilitet/påhittighet så kommer mycket fokus att ligga på att svetsa samman arbetsgruppen samt att med utbildnings-/fortbildningsinsatser bygga den gemensamma kunskapsbas som är nödvändig.
Din kompetens
Du är utbildad behandlingspedagog, stödpedagog, socialpedagog, beteendevetare eller har annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från områden som psykiatri, autism, utmanande/problemskapande beteenden, självdestruktiva beteenden, personlighetsstörning, psykos, tvång, utagerande samt gränslösa beteenden.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta pedagogiskt och självständigt, har mycket stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil och en viss IT-kompetens för exempelvis dokumentation.
Övrig information
Två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. På arbetsplatsen tillämpas tvättstugeschema.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Boendehandledare till gruppbostad i Ede

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun. Inom Socialförvaltningen finns verksamheten St... Visa mer
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun.
Inom Socialförvaltningen finns verksamheten Stöd och service som arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Stöd och service består av cirka 135 medarbetare.
Till gruppbostaden i Ede rekryterar vi nu en Boendehandledare.
Arbetsuppgifterna
Arbetsuppgifterna innefattar personlig omvårdnad och övriga sysslor i hemmet som boenden behöver hjälp med.
Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionsvariationer och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån den enskildes egna behov och önskemål.
På arbetsplatsen tillämpas tvättstugeschema.
Kvalifikationer
Du har omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet om autism.
Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta självständigt, har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.
Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i skrift och tal. För att framgångsrikt kunna arbeta tillsammans med både boenden och kollegor är det viktigt att du är bra på att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.
Du har körkort för bil.
Övrigt
Tidsbegränsad anställning på heltid fram till 2020-08-31, med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre