Lediga jobb som Miljö- och hälsoskyddsinspektör i Krokom

Se lediga jobb som Miljö- och hälsoskyddsinspektör i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Inspektör

Inspektör med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med bred inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn. Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund mö... Visa mer
Inspektör med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn
Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med bred inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn.
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen i Krokoms kommun enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter, lagen om handel med vissa receptfria läkemedel, samt plan- och bygglagen.
Bygg- och miljöavdelningen är en del av nämndens stödjande förvaltning. Här arbetar i skrivande stund sju byggnadsinspektörer, sju miljö- och hälsoskyddsinspektörer varav två med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, en handläggare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn, tre administratörer och en enhetschef.
Välkommen med din ansökan!
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva planerad och händelsestyrd kontroll av livsmedels- och dricksvattenanläggningar med stöd av livsmedelslagen.
Du kommer att hantera prövning av ansökan om serveringstillstånd, samt tillsyn över alkoholserveringsställen och verksamheter som säljer folköl, med stöd av alkohollagen.
Du kommer att hantera prövning av försäljningstillstånd och tillsyn över verksamheter som säljer tobak med stöd av tobakslagen.
Du kommer att bedriva tillsyn över verksamheter som säljer receptfria läkemedel med stöd av lag om handel med vissa receptfria läkemedel.
Du kommer att hantera serviceärenden i form av frågor och svar från enskild och hantera samverkansärenden i kontakt med andra myndigheter och förvaltningar.
Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa gällande lagstiftning.
Din kompetens
Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav.
Körkort för bil är ett krav.
Kunskaper och färdigheter inom tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande.
Du bör ha lätt för att samarbeta men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Utvecklas med glädje
Du bör ha ett engagemang inför arbetsuppgifterna, vara serviceinriktad och ha en vilja att utveckla dig själv inom området. Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad.
Vi strävar efter att ha en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Sista ansökningsdag: 2022-05-29.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker två engagerade och utvecklingsinriktade medarbetare till miljö- och hälsoskyddsområdet. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den lokala myndighetsutövningen i Krokoms kommun enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, livsmedelslagen, alkohollagen, samt lagen om tobak och liknande produkter. Bygg- och miljöavdelningen är en del av kommunledningsförvaltningen och har som huvudsakligt uppdrag att ... Visa mer
Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker två engagerade och utvecklingsinriktade medarbetare till miljö- och hälsoskyddsområdet.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den lokala myndighetsutövningen i Krokoms kommun enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, livsmedelslagen, alkohollagen, samt lagen om tobak och liknande produkter.
Bygg- och miljöavdelningen är en del av kommunledningsförvaltningen och har som huvudsakligt uppdrag att stödja nämnden i sitt arbete. Hos oss arbetar sex byggnadsinspektörer, fem miljö- och hälsoskyddsinspektörer, en livsmedelsinspektör och en alkohol- och tobakshandläggare, samt tre administratörer och en enhetschef.
Dina arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter kommer ingå att hantera tillsyn och prövning inom framförallt miljöbalkens område, att hantera serviceärenden i form av frågor från enskild, samt att hantera samverkansärenden i kontakt med myndigheter, andra förvaltningar och kollegor. Vidare ingår planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.
Din kompetens
Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig, är ett krav för tjänsten. Körkort för bil är också ett krav för tjänsten.
Kunskaper och erfarenheter av myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande.
Dina personliga egenskaper och grundläggande färdigheter
Vi söker dig som är serviceinriktad och har en vilja att utveckla dig själv inom ditt arbetsområde. Vi vill att du ska ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt. Du behöver kunna planera och prioritera arbetsuppgifter. Vidare vill vi att du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, samt att du ska ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Utvecklas med glädje
Arbetet som miljö- och hälsoskyddsinspektör är variationsrikt och innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen. Vi har frågat våra medarbetare vad de tycker är bra med den aktuella arbetsplatsen och de då har bland annat svarat så här:
”Varierande arbetsuppgifter som spänner över många olika sakområden gör att det sällan blir trist eller enformigt”, ”mycket utrymme för eget ansvar och egna idéer om hur saker ska utföras”, ”bra kompetensutvecklingsmöjligheter”, ”flexibla arbetstider och bra möjligheter till distansarbete”, ”goda möjligheter till friskvård på arbetstid”, ”prestigelöst, flexibelt och okonstlat förhållningssätt till varandra”, ”vackra och varierande omgivningar när man är ute på tillsyn”, ”det är långa avstånd men känns som att vi har nära till varandra och till dem vi jobbar för”, ”bra gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas”.
Övrig information
I Krokoms kommun bor ca 15500 människor fördelat på 193 byar och samhällen. Detta gör oss till en befolkningsmässigt mellanstor kommun men till ytan och upplevelsemässigt är vi desto större.
Våra gränser sträcker sig från Storsjöns stränder med Östersund i söder till de vidsträckta och vilda fjällen i norr. I väster finns Norge och Åre och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här finns en fantastisk natur och väldigt goda möjligheter till ett varierat friluftsliv. I närområdet finns exempelvis några av Sveriges mest värdefulla granurskogsområden, största älgar och tätaste björnstammar. Vi har också några av de bästa fiskevattnen i landet och skid- och skoteråkningen är även den på topp.
Annat som utmärker oss är exempelvis en välutvecklad småskalig mathantverkstradition och närheten till Östersund med ett rikt krog- och kulturliv, samt goda kommunikationer till övriga Sverige.
De utlysta tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet. Sista ansökningsdag: 2023-09-29.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Ett jobb med plats för växtkraft! Bygg- och miljöavdelningen söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till miljö- och hälsoskyddsområdet, för ett vikariat på ett år. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den lokala myndighetsutövningen i Krokoms kommun enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, livsmedelslagen, alkohollagen, samt lagen om tobak och liknande produkter. En dag som miljö- och hälsoskyddsinspektör Bygg- och miljöav... Visa mer
Ett jobb med plats för växtkraft!
Bygg- och miljöavdelningen söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till miljö- och hälsoskyddsområdet, för ett vikariat på ett år.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den lokala myndighetsutövningen i Krokoms kommun enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, livsmedelslagen, alkohollagen, samt lagen om tobak och liknande produkter.

En dag som miljö- och hälsoskyddsinspektör
Bygg- och miljöavdelningen är en del av kommunledningsförvaltningen och har som huvudsakligt uppdrag att stödja nämnden i sitt arbete. Hos oss arbetar sex byggnadsinspektörer, fem miljö- och hälsoskyddsinspektörer, en livsmedelsinspektör, en alkohol- och tobakshandläggare, samt tre administratörer och en enhetschef.
I dina arbetsuppgifter kommer ingå att hantera tillsyn och prövning inom framför allt miljöbalkens område, att hantera serviceärenden i form av frågor från enskild, samt att hantera samverkansärenden i kontakt med myndigheter, andra förvaltningar och kollegor. Vidare ingår planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.


Din kompetens
Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Körkort för bil är ett krav för tjänsten.
Kunskaper och erfarenheter av myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande.
Vi söker dig som är serviceinriktad och har en vilja att utveckla dig själv inom ditt arbetsområde. Vi vill att du ska ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt. Du behöver kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Vidare vill vi att du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

Utvecklas med glädje
Arbetet som miljö- och hälsoskyddsinspektör är variationsrikt och innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen. Vi har frågat våra medarbetare vad de tycker är bra med att arbeta hos oss och de då har bland annat svarat så här:
”Varierande arbetsuppgifter som spänner över många olika sakområden gör att det sällan blir trist eller enformigt”, ”mycket utrymme för eget ansvar och egna idéer om hur saker ska utföras”, ”bra kompetensutvecklingsmöjligheter”, ”flexibla arbetstider och bra möjligheter till distansarbete”, ”goda möjligheter till friskvård på arbetstid”, ”prestigelöst, flexibelt och okonstlat förhållningssätt till varandra”, ”vackra och varierande omgivningar när man är ute på tillsyn”, ”det är långa avstånd men känns som att vi har nära till varandra och till dem vi jobbar för”, ”bra gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas”.


Övrig information
12 månaders vikariat på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2024-06-02.
Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Fackliga representanter nås via kommunens kundcenter, 0640-161 00
Välkommen med din ansökan!

Krokom, kommunen mitt i Jämtland
I Krokoms kommun bor ca 15 500 människor fördelat på 193 byar och samhällen. Detta gör oss till en befolkningsmässigt mellanstor kommun men till ytan och upplevelsemässigt är vi desto större.
Våra gränser sträcker sig från Storsjöns stränder med Östersund i söder till de vidsträckta och vilda fjällen i norr. I väster finns Norge och Åre och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här finns en fantastisk natur och väldigt goda möjligheter till ett varierat friluftsliv. I närområdet finns exempelvis några av Sveriges mest värdefulla granurskogsområden, största älgar och tätaste björnstammar. Vi har också några av de bästa fiskevattnen i landet och skid- och skoteråkningen är även den på topp.
Annat som utmärker oss är exempelvis en välutvecklad småskalig mathantverkstradition och närheten till Östersund med ett rikt krog- och kulturliv, samt goda kommunikationer till övriga Sverige. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Krokom ligger mellan Östersund och Åre. Här finns närhet till både stad och en storslagen natur med fantastiska möjligheter till ett rikt friluftsliv. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala tillsynen inom miljö- och hälsoskydds-, livsmedels- och byggområdet. Vi söker nu en ny medarbetare inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Miljö- och hälsoskyddsenheten bedriver myndighetsutövning med stöd av miljöbalken. Arbetet innebär många kontakter ... Visa mer
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. Här finns närhet till både stad och en storslagen natur med fantastiska möjligheter till ett rikt friluftsliv.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala tillsynen inom miljö- och hälsoskydds-, livsmedels- och byggområdet.
Vi söker nu en ny medarbetare inom miljö- och hälsoskyddsområdet.


Miljö- och hälsoskyddsenheten bedriver myndighetsutövning med stöd av miljöbalken.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa miljölagstiftningens bestämmelser.


Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva tillsyn med stöd av miljöbalken.
Du kommer att jobba i nära samarbete med andra miljö- och hälsoskyddsinspektörer.


Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
Du har goda kunskaper om miljölagstiftningen, myndighetsutövning och tillsynsmetodik. Praktisk erfarenhet från att ha jobbat med miljö- och hälsoskyddstillsyn är meriterande.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Du känner engagemang inför arbetsuppgifterna och har en vilja att utveckla dig själv och dina arbetsuppgifter.
Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar både den enskilde och allmänheten bör du kunna kommunicera på ett pedagogiskt och sakligt sätt.
Du bör i myndighetsrollen ha förmåga att skapa förtroende genom att ha ett korrekt och empatiskt bemötande och vara medveten om vikten av god service.
Körkort för bil är ett krav för tjänsten.


Övrigt
Heltid.
Tillsvidareanställning.
Sista ansökningsdag 12 jan.
Tillträde enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Kontaktpersoner
Tom Larsson
Bygg- och miljöchef
0640 16407
[email protected] Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

– Ett jobb med plats för växtkraft Bygg- och miljöavdelningen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till området miljö- och hälsoskydd. Välkommen med din ansökan! Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsu... Visa mer
– Ett jobb med plats för växtkraft
Bygg- och miljöavdelningen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till området miljö- och hälsoskydd. Välkommen med din ansökan!
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, samt plan- och bygglagen i Krokoms kommun. Bygg- och miljöavdelningen är en del av den förvaltning som ska stödja nämnden i sitt arbete.
Hos oss arbetar sex byggnadsinspektörer, fem miljö- och hälsoskyddsinspektörer, två livsmedelsinspektörer, tre administratörer och en enhetschef.
En dag som miljö- och hälsoskyddsinspektör
I rollen kommer du att bedriva både planerad och händelsestyrd tillsyn med stöd av miljöbalken. Du kommer utföra prövning av anmälan och ansökan om tillstånd.
Rollen innefattar även serviceärenden i form av frågor och svar från enskild samt samverkansärenden i kontakt med myndigheter, andra förvaltningar och kollegor.
Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa miljölagstiftningens bestämmelser.
Din kompetens
Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav
Kunskaper och färdigheter inom, tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande
Som person ser vi att du är har ett engagemang inför arbetsuppgifterna och är serviceinriktad. Du har en vilja att utveckla dig själv inom området.
Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Körkort för bil är ett krav för tjänsten.
Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad.
Utvecklas med glädje
Hos oss blir du en viktig del av hela Bygg- och miljöavdelningen, där vi med tydligt eget ansvar även bidrar till helheten för bästa. Det finns en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre