Lediga jobb som Miljö- och hälsoskyddsinspektör i Krokom

Se lediga jobb som Miljö- och hälsoskyddsinspektör i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

– Ett jobb med plats för växtkraft Bygg- och miljöavdelningen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till området miljö- och hälsoskydd. Välkommen med din ansökan! Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsu... Visa mer
– Ett jobb med plats för växtkraft
Bygg- och miljöavdelningen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till området miljö- och hälsoskydd. Välkommen med din ansökan!
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, samt plan- och bygglagen i Krokoms kommun. Bygg- och miljöavdelningen är en del av den förvaltning som ska stödja nämnden i sitt arbete.
Hos oss arbetar sex byggnadsinspektörer, fem miljö- och hälsoskyddsinspektörer, två livsmedelsinspektörer, tre administratörer och en enhetschef.
En dag som miljö- och hälsoskyddsinspektör
I rollen kommer du att bedriva både planerad och händelsestyrd tillsyn med stöd av miljöbalken. Du kommer utföra prövning av anmälan och ansökan om tillstånd.
Rollen innefattar även serviceärenden i form av frågor och svar från enskild samt samverkansärenden i kontakt med myndigheter, andra förvaltningar och kollegor.
Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa miljölagstiftningens bestämmelser.
Din kompetens
Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav
Kunskaper och färdigheter inom, tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande
Som person ser vi att du är har ett engagemang inför arbetsuppgifterna och är serviceinriktad. Du har en vilja att utveckla dig själv inom området.
Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Körkort för bil är ett krav för tjänsten.
Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad.
Utvecklas med glädje
Hos oss blir du en viktig del av hela Bygg- och miljöavdelningen, där vi med tydligt eget ansvar även bidrar till helheten för bästa. Det finns en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Krokom ligger mellan Östersund och Åre. Här finns närhet till både stad och en storslagen natur med fantastiska möjligheter till ett rikt friluftsliv. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala tillsynen inom miljö- och hälsoskydds-, livsmedels- och byggområdet. Vi söker nu en ny medarbetare inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Miljö- och hälsoskyddsenheten bedriver myndighetsutövning med stöd av miljöbalken. Arbetet innebär många kontakter ... Visa mer
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. Här finns närhet till både stad och en storslagen natur med fantastiska möjligheter till ett rikt friluftsliv.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala tillsynen inom miljö- och hälsoskydds-, livsmedels- och byggområdet.
Vi söker nu en ny medarbetare inom miljö- och hälsoskyddsområdet.


Miljö- och hälsoskyddsenheten bedriver myndighetsutövning med stöd av miljöbalken.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa miljölagstiftningens bestämmelser.


Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva tillsyn med stöd av miljöbalken.
Du kommer att jobba i nära samarbete med andra miljö- och hälsoskyddsinspektörer.


Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
Du har goda kunskaper om miljölagstiftningen, myndighetsutövning och tillsynsmetodik. Praktisk erfarenhet från att ha jobbat med miljö- och hälsoskyddstillsyn är meriterande.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Du känner engagemang inför arbetsuppgifterna och har en vilja att utveckla dig själv och dina arbetsuppgifter.
Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar både den enskilde och allmänheten bör du kunna kommunicera på ett pedagogiskt och sakligt sätt.
Du bör i myndighetsrollen ha förmåga att skapa förtroende genom att ha ett korrekt och empatiskt bemötande och vara medveten om vikten av god service.
Körkort för bil är ett krav för tjänsten.


Övrigt
Heltid.
Tillsvidareanställning.
Sista ansökningsdag 12 jan.
Tillträde enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Kontaktpersoner
Tom Larsson
Bygg- och miljöchef
0640 16407
[email protected] Visa mindre