Lediga jobb som Kommunhandläggare i Krokom

Se lediga jobb som Kommunhandläggare i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Handläggare inom SoL och LSS, längre vik

Ansök    Maj 24    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
Vi söker dig som vill stärka upp vår engagerade och kompetenta handläggargrupp! Har du studerat juridik? Är du socionom? Eller har du annan högskoleutbildning som kan vara passande i rollen som handläggare på bistånd? Är du därtill mån om att trivas på jobbet och önskar vara en del av en handlingskraftig arbetsgrupp så skicka in din ansökan idag! En dag som SoL/LSS-handläggare Biståndsenheten tillhör verksamhetsområdet Bistånd, Hälsa- och sjukvård. På e... Visa mer
Vi söker dig som vill stärka upp vår engagerade och kompetenta handläggargrupp!
Har du studerat juridik? Är du socionom? Eller har du annan högskoleutbildning som kan vara passande i rollen som handläggare på bistånd? Är du därtill mån om att trivas på jobbet och önskar vara en del av en handlingskraftig arbetsgrupp så skicka in din ansökan idag!


En dag som SoL/LSS-handläggare
Biståndsenheten tillhör verksamhetsområdet Bistånd, Hälsa- och sjukvård. På enheten arbetar enhetschef, 1:e biståndshandläggare, biståndshandläggare, LSS-/SoL-handläggare, avgiftshandläggare samt anhörigkonsulent. Vi är en liten arbetsgrupp där du har nära samarbete med kollegor och enhetschef. Vi tycker att det är viktigt att trivas på jobbet! Vi är mån om varandra och jobbar för en jämn arbetsfördelning och ett nära samarbete kollegialt.
Vi utreder rätten till stöd och omsorg enligt SoL (socialtjänstlagen) och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Enheten ansvarar även för avgiftshandläggningen för äldreomsorgen samt erbjuder olika typer av stöd till anhöriga. Enheten samarbetar med många olika aktörer både internt och externt.
På bistånd har vi återkommande träffar för avstämning, kompetensutveckling och kollegialt stöd. Vi arbetar ständigt med kvalité och förbättringar på enheten vilket samtliga medarbetare är engagerade i på olika sätt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:
- Handlägga ärenden utifrån LSS och SoL.
- Utreda behov av hjälp och stöd utifrån gällande lagstiftning och praxis. Fatta beslut om insatser och följa upp beslut.
- Träffa individer i behov av hjälp och stöd, åka på hembesök, delta vid olika samverkansmöten och SIP.
- Delta i arbete med verksamhetsutveckling på enheten i diverse arbetsgrupper och vid metodträffar.

Vi använder oss av utredningsmetoden IBIC (Individens behov i centrum).
Den dagliga dokumentationen sker i verksamhetssystemet Viva och vi genomför vårdplaneringar och SIP i dokumentationssystemet Cosmic Link tillsammans med regionen.


Din kompetens
- Högskoleutbildning som bedöms lämplig utifrån rollen som handläggare på bistånd, exempelvis socionom, juridisk utbildning eller annan utbildning som bedöms relevant av rekryterande chef.
- Dokumentationserfarenhet och datorvana
- Intresse av juridik
- Körkort är ett krav för tjänsten
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift

Meriterande är även
- Erfarenhet av handläggning utifrån SoL, LSS eller annan lagstiftning
- Erfarenhet inom målgrupperna äldre och funktionsvarierade
- Erfarenhet från arbete inom andra myndigheter
Ditt arbete präglas av individfokus, gott bemötande och omdöme. Du har god förmåga att prioritera och att skapa överblick och struktur i ditt arbete, även i brådskande situationer. Du är kommunikativ och lösningsorienterad i mötet med medborgare. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt
Ett vikariat 100% fram till 2024-08-31, med tillträde snarast.
Sista ansökningsdag 2023-06-30
Vi har årsarbetstid med möjlighet till flex, här får du friskvård på arbetstid och det finns möjlighet till distansarbete i viss mån, om arbetet tillåter.
Du kommer få en god introduktion där du får möjlighet att vara ”ny på jobbet” och successivt introduceras i arbetet.
Vi är måna om att hitta rätt person och är därför flexibla med både anställningsform och omfattning. Skulle det till exempel passa dig bättre att jobba en lägre procent så skicka in din ansökan så kan vi prata om det!
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter, 0640-16100 Visa mindre

Handläggare Kansli

Ansök    Maj 24    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
– Ett jobb med plats för utveckling, samarbete och växtkraft. Kansliet i Krokoms kommun söker nu dig som drivs av att utveckla och förvalta ett stort förtroende från medarbetare, förtroendevalda och medborgare. Välkommen med din ansökan! Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslage... Visa mer
– Ett jobb med plats för utveckling, samarbete och växtkraft.
Kansliet i Krokoms kommun söker nu dig som drivs av att utveckla och förvalta ett stort förtroende från medarbetare, förtroendevalda och medborgare. Välkommen med din ansökan!
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
En dag som handläggare vid kansliet
Kansliet är en enhet som organisatoriskt tillhör kommunledningsförvaltningen. Idag utgörs kansliet av handläggare, samordnare, kvalitetskontroller, verksamhetsutvecklare, strateger, kommunarkivarie och kommunsekreterare.
I huvudsak kommer handläggaren ansvara för:
Administration före, under och efter politiska sammanträden.
Kvalitets- och utvecklingsarbete för de egna verksamheterna och i förvaltningsövergripande forum.
Dokumenthantering, diarieföring och utlämnanden av handlingar.
Systemförvaltning, projektledning och digitaliseringsarbete.
Strategiskt och operativt arbete med förberedelser och utförande av allmänna val i rollen som sekreterare och handläggare för valnämnden.

Visst utrymme kommer finnas för utveckling av arbetsuppgifterna.
Din kompetens
Vi söker dig som har:
En akademisk examen inom det samhällsvetenskapliga ämnesområdet (såsom juridik, statsvetenskap, ekonomi) eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
Kunskaper om lagar och regler som omger det kommunala ansvarsområdet.
Vana av arbete i olika IT-verktyg och lätt för att lära dig nya.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du har förmåga att förvalta och utveckla ett stort förtroende, är lösningsorienterad samt har ett helhetsperspektiv. Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter, är initiativtagande och nyfiken.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrig information
Intyg och referenser lämnas på begäran efter intervju.
Omfattning av anställning: Vikariat 100 % till och med 2025-12-31 med goda chanser till förlängning.
Säkerhetsklassning kan komma att genomföras.
Lön: Individuell lönesättning.
Tillträde: 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2024-06-09, intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
En hälsning från din blivande chef
"Om du söker en arbetsplats med stimulerande arbetsuppgifter och gott samarbete så har du hittat rätt. Hos oss är arbetsdagarna både utvecklande och roliga. Du kommer utgöra en viktig del av en ambitiös, lösningsfokuserad och driven grupp hos oss på kansliet. Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen, så vänta inte med din ansökan!" Visa mindre

Arbetskonsulent till Stöd och Service, Socialförvaltningen

Ansök    Mar 31    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Socialförvaltningens Stöd och Service (SoS) arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service, LSS, samt b... Visa mer
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
Socialförvaltningens Stöd och Service (SoS) arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Inom verksamheten verkställs insatser enligt lagen om stöd och service, LSS, samt boendestöd enligt SoL. Stöd och service har ansvar för grupp-/servicebostäder, daglig verksamhet (DV), korttidsboende för barn samt personlig assistans m.m.
Vi erbjuder:
· Ett gäng engagerade och utvecklingssugna kollegor och chefer
· Ett meningsfullt uppdrag där du blir en självklar medspelare för att individerna i vår verksamhet ska få bli sitt bästa jag.
· En kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer.


En dag som arbetskonsulent
Som arbetskonsulent i vår enhet kommer du att i nära samarbete med enhetschefer inom DV, grupp- och servicebostäder, personliga assistansgrupper samt boendestöd och andra berörda verkställa beslut om daglig verksamhet för individer som blivit beviljade insatsen. Du kommer att leda och ansvara för kartläggning och matchning för individen från beslut fram till introduktion och ansvarar därefter för kontinuerlig uppföljning samt kontakt med externa parter som försäkringskassan.
Som Arbetskonsulent i vår verksamhet har du ofta kontakt med SärVux, Gymnasiesärskola, Arbetsförmedling, Försäkringskassa, arbetsgivare inom den reguljära arbetsmarknaden och i förekommande fall även Folkhögskolor. Du förväntas vara aktiv och delaktig i att skapa nya samarbetspartners inom såväl det privata näringslivet som inom våra kommunala verksamheter samt vidmakthålla redan etablerade kontakter. Du behöver vara insatt i, och aktivt jobba för, att skapa en god ekonomi för DV.
Arbetskonsulenten ingår som en självklar roll i vårt Stödteam. Du kommer även att ha ett nära samarbete med enhetschef samt arbetshandledare inom daglig verksamhet.
Tjänsten är organiserad under verksamhetschef men arbetsleds i hög utsträckning av enhetschefen vid DV.


Din kompetens
Praktiska och teoretiska kunskaper från arbete med individer med olika former av funktionsvariationer. Kunskaper inom såväl LSS som socialtjänstlagen och besitta förmågan att kunna kommunicera och bemöta individer på ett professionellt och respektfullt sätt.
Vi söker dig som har fullgjord gymnasieutbildning och relevant eftergymnasial utbildning, gärna socionom. Kunskaper och färdigheter inom det sociala arbetets villkor, samt att du delar vår värdegrund och människosyn.
Du ska ha god förmåga att skapa relationer i ditt arbete, samt kunna analysera, sammanfatta och dra slutsatser. Du har en väl grundad förståelse för vikten av den enskildes rättssäkerhet i kontakterna med socialtjänsten och inser vad detta betyder i praktiken. Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort för personbil är ett krav.Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Sista ansökningsdatum är 2023-04-14.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga representanter nås via kommunens kundcenter, 0640-16100 Visa mindre

Handläggare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn

Ansök    Apr 8    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med bred inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn. Välkommen med din ansökan! Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige. Bygg- och miljönämnden... Visa mer
Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med bred inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn. Välkommen med din ansökan!
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen och plan- och bygglagen i Krokoms kommun. Från och med 1 jan 2022 ingår även myndighetsutövning enligt alkohollagen och tobakslagen i nämndens ansvarsområde.
Bygg- och miljöavdelningen är en del av nämndens stödjande förvaltning. Här arbetar sex byggnadsinspektörer, åtta miljö- och hälsoskyddsinspektörer varav två med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, en handläggare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn, tre administratörer och en enhetschef.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva planerad och händelsestyrd kontroll av livsmedels- och dricksvattenanläggningar med stöd av livsmedelslagen.
Du kommer att hantera prövning av ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen och om försäljningstillstånd enligt tobakslagen.
Du kommer att bedriva tillsyn över alkoholserveringsställen, samt över försäljning av folköl och receptfria läkemedel.
Du kommer att hantera serviceärenden i form av frågor och svar från enskild och hantera samverkansärenden i kontakt med andra myndigheter och förvaltningar.
Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa gällande lagstiftning.
Din kompetens
Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav.
Körkort för bil är ett krav.
Kunskaper och färdigheter inom utredning, tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap, samt projektledning är meriterande.
Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Utvecklas med glädje
Du bör ha ett engagemang inför arbetsuppgifterna, vara serviceinriktad och ha en vilja att utveckla dig själv inom området. Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och att du är positiv och engagerad. Vi strävar efter att ha en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Sista ansökningsdag: 2022-04-30.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Handläggare Kansli

Ansök    Dec 29    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
– Ett jobb med plats för växtkraft, höga ambitioner och karaktärsstyrka. Krokoms kommun Kansliet i Krokoms kommun söker nu dig som drivs av att utveckla och förvalta ett stort förtroende från såväl medarbetare som medborgare. Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, r... Visa mer
– Ett jobb med plats för växtkraft, höga ambitioner och karaktärsstyrka.


Krokoms kommun
Kansliet i Krokoms kommun söker nu dig som drivs av att utveckla och förvalta ett stort förtroende från såväl medarbetare som medborgare.
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.
Krokoms kommun gör plats för växtkraft. Vi satsar på att alla i vår kommun ska arbeta, hitta ett nätverk och vilja bo kvar i vår kommun.

En dag som handläggare vid kansliet
Kansliet är en liten enhet som organisatoriskt tillhör kommunledningsförvaltningen. Idag utgörs kansliet utav arkivarie, administratör, registrator och kommunsekreterare.
I huvudsak ansvarar kansliet för kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges verksamhet, vilket bland annat inbegriper:
- administration före, under och efter politiska sammanträden
- kvalitets- och utvecklingsarbete för de egna verksamheterna och i förvaltningsövergripande forum
- dokumenthantering, diarieföring och utlämnanden av handlingar
- systemförvaltning, projektledning och digitaliseringsarbete
- strategiskt och operativt arbete med förberedelser och utförande av allmänna val tillsammans med valhandläggare och valkanslichef
Som handläggare vid kansliet kommer du komma i kontakt med samtliga av dessa arbetsområden.
Som ett led i säkring av verksamheten kommer du i olika moment att vara ersättare för kommunsekreteraren.
Tjänsten är delvis ny och utrymme kommer finnas för utveckling av arbetsuppgifterna.


Din kompetens
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
- en akademisk examen inom det samhällsvetenskapliga ämnesområdet (såsom juridik, statsvetenskap, ekonomi) eller annan jämbördig utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation

Meriterande
Det är meriterande om du har:
- kunskaper om lagar och regler som omger det kommunala ansvarsområdet
- vana av arbete i olika IT-verktyg och lätt för att lära dig nya
- erfarenhet av arbete med klarspråk
- B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du har förmåga att förvalta och utveckla ett stort förtroende, är lösningsorienterad samt har ett helhetsperspektiv.
Du kommer ställas inför arbetsuppgifter där egenskaper som hög integritet, välutvecklad kommunikationsförmåga och fingertoppskänsla behövs.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

En hälsning från din blivande chef
Som handläggare kommer du fylla en mycket viktig roll i kansliets dagliga arbete. Då arbetet ger plats för ömsesidig växtkraft, höga ambitioner och karaktärsstyrka kommer du bli en del av ett fantastiskt gäng i Krokoms kommun.


Övrig information
Tillsvidareanställning 100%, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning.
Intyg och referenser lämnas på begäran efter intervju.
Arbetstester kan komma att tillämpas.
Sista ansökningsdag: 2023-01-15, intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Handläggare till Krokom Vatten

Ansök    Mar 18    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
– Ett jobb med plats för Gemenskap, glädje och utveckling Krokom växer och vi behöver förstärka vår organisation inom administrationen. Därför söker vi en erfaren Handläggare med inriktning mot kommunikation och kundfrågor för anslutningsärenden. En dag som Handläggare på Krokom Vatten Hos oss på Krokom Vatten är du en av två handläggare som ansvarar för kundkontakter och ärenden i samband med att kunder vill ansluta till VA-nätet eller har frågor om sin... Visa mer
– Ett jobb med plats för Gemenskap, glädje och utveckling
Krokom växer och vi behöver förstärka vår organisation inom administrationen. Därför söker vi en erfaren Handläggare med inriktning mot kommunikation och kundfrågor för anslutningsärenden.
En dag som Handläggare på Krokom Vatten
Hos oss på Krokom Vatten är du en av två handläggare som ansvarar för kundkontakter och ärenden i samband med att kunder vill ansluta till VA-nätet eller har frågor om sin befintliga anslutning och sin faktura. De inkommande ärendena handlar bland annat om nya anslutningar, förändrade VA-installationer och olika inkommande ansökningar och kostnader kopplade till detta.
I ditt arbete ställs du löpande inför juridiska frågeställningar gällande ledningsrätter, skadeärenden och tvister. Du deltar vid utveckling av handläggningsrutiner och hanterar även kontakter med myndigheter. Vår verksamhet bedrivs utifrån lagen om allmänna vattentjänster, våra allmänna bestämmelser samt VA-taxan. Rättssäkerhet är avgörande för verksamheten.
Som handläggare deltar du i bygglovsprocessen och ger input utifrån VA-verksamhetens krav och behov. När en anslutning fått bygglov analyserar du bygglovet för att kunna fatta beslut om anslutning och skriver avtal.
Du kommer även att ha ansvar för samordning och publicering av informationen på vår hemsida.
Som handläggare hos oss arbetar du i ett brett kompetensfält med kommunikation, teknik, ekonomi och juridik.
Din kompetens
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom VA och/eller flera års arbetslivserfarenhet från branschen. Du har bred och flerårig erfarenhet av arbete med kundkontakter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i svenskt tal och skrift. Det är även viktigt att du har förmågan att kunna läsa och förstå lagtexter.
Du tycker om att arbeta noggrant och strukturerat, har hög serviceförmåga och är lösningsorienterad, engagerad och prestigelös. Kunden i fokus är en självklarhet för dig och du är van att hantera kundkontakter på telefon och mejl men även i personliga möten.
Din förmåga att samarbeta och skapa goda relationer hos kund och kollegor är viktig för oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Meriterande är högskolestudier inom teknik, ekonomi eller juridik, erfarenhet av att tillämpa taxor och föreskrifter inom VA samt kunskaper och erfarenheter från VA- eller byggbranschen, lantmäteri, stadsbyggnad eller vana att läsa kartor och ritningar.
B körkort är ett krav.
Utvecklas med glädje
Vi står inför en stor utveckling i kommunen och vår verksamhet, både nya områden som ska byggas men även utveckling av vårt interna arbetssätt ger dig möjlighet att utvecklas tillsammans med en relativt liten och ”nära” organisation med mycket glädje.
Övrig information
Anställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Handläggare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn

Ansök    Dec 8    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn. Välkommen med din ansökan! Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige. Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövnin... Visa mer
Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn. Välkommen med din ansökan!
Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.
Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen och plan- och bygglagen i Krokoms kommun. Från och med 1 jan 2022 ingår även myndighetsutövning enligt alkohollagen och tobakslagen i nämndens ansvarsområde.
Bygg- och miljöavdelningen är en del av nämndens stödjande förvaltning. Här arbetar sex byggnadsinspektörer, åtta miljö- och hälsoskyddsinspektörer varav två med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, en handläggare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn, tre administratörer och en enhetschef.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att hantera prövning av ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen och om försäljningstillstånd enligt tobakslagen.
Du kommer att bedriva tillsyn över rökfria utemiljöer, samt över försäljning av folköl och receptfria läkemedel.
Du kommer att hantera serviceärenden i form av frågor och svar från enskild och hantera samverkansärenden i kontakt med andra myndigheter och förvaltningar.
Vidare kommer du att utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.
Beroende på din kompetens kan även andra arbetsuppgifter inom verksamhetens ansvarsområde komma att ingå i tjänsten.
Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.
Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa gällande lagstiftning.
Din kompetens
Akademisk utbildning med inriktning mot till exempel miljö- och hälsoskydd, samhällsvetenskap, ekonomi, juridik eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav.
Körkort för bil är ett krav.
Kunskaper och färdigheter inom utredning, tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap, samt projektledning är meriterande.
Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.
Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.
Utvecklas med glädje
Du bör ha ett engagemang inför arbetsuppgifterna, vara serviceinriktad och ha en vilja att utveckla dig själv inom området. Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och att du är positiv och engagerad. Vi strävar efter att ha en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Alkoholhandläggare

Ansök    Mar 17    Krokoms kommun    Kommunhandläggare
Vår alkoholhandläggare kommer att vara tjänstledig under 6 månader. Vi söker därför nu en ny kollega till vårt gäng på Vuxenhenheten. Vill du arbeta i en miljö där du har nära till chef och politiken? Söker du en arbetsplats där beslutsvägarna är korta och du har möjlighet att påverka? Då vill du kanske vara en del av vårt team! Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg (IFO) är organiserade i fyra enheter: Arbete- och integration, Barn- och familj, ... Visa mer
Vår alkoholhandläggare kommer att vara tjänstledig under 6 månader. Vi söker därför nu en ny kollega till vårt gäng på Vuxenhenheten. Vill du arbeta i en miljö där du har nära till chef och politiken? Söker du en arbetsplats där beslutsvägarna är korta och du har möjlighet att påverka? Då vill du kanske vara en del av vårt team!
Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg (IFO) är organiserade i fyra enheter: Arbete- och integration, Barn- och familj, Vuxenenheten samt Öppna Enheten.
Som alkoholhandläggare på Vuxenenheten har du kollegor som arbetar inom ekonomiskt bistånd, budget och skuldrådgivning och missbruksvård. Du har ett nära samarbete med alkoholhandläggare i länets övriga kommuner.
Vi är inne i en process att digitalisera alla ärenden inom alkohol och tobak. Syftet med det är att öka tillgängligheten för de som söker tillstånd.
Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för ansökningar av serverings- och tobakstillstånd och att tillsyn av servering och försäljning sker enligt lag. I tjänsten ingår även tillsyn över försäljning av folköl, receptfria läkemedel och tillsyn över rökfria utemiljöer. Arbetet sker i samarbete med andra myndigheter som polismyndigheten, skatteverket, räddningstjänsten och miljö och hälsoskydd.
I tjänsten ingår att du självständigt planerar, utför handläggning, tillsyn och fattar beslut inom alkohol- och tobakslagen. En viktig del i arbetet är att vara tillgänglig för krögare och informera om aktuell lagstiftning.
Du kommer ingå i ett regionalt nätverk av alkohol och tobakshandläggare i länet. Nätverket är ett viktigt stöd för dig i ditt arbete. Du kommer även ingå i en grupp som arbetar förebyggande mot Alkohol Narkotika Doping och Tobak (ANDT) inom kommunen.
Kvalifikationskrav
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Som person är du strukturerad och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du ska ha god förmåga att ta in information från myndigheter och att tolka och tillämpa lagtext. Du ska ha lätt för att skapa relationer.
Du tycker om att samverka där öppenhet och nya synsätt inspirerar, samtidigt som du är trygg i dig själv att fatta och stå upp för egna beslut då arbetet kräver hög grad av självständighet.
Tidigare erfarenhet av alkoholhandläggning och kunskap om alkohol- tobakslagen, myndighetsutövning och att arbeta i en poliskt styrd organisation är meriterande. Kunskaper i ekonomisk granskning är meriterande.
B-körkort är ett krav.
Vi erbjuder
Fortlöpande utbildningar för att du ska bli trygg i ditt grunduppdrag.
En mindre kommun ger också förutsättning för att konkret kunna påverka arbetet då det är korta beslutsvägar.
Friskvård på arbetstid samt möjlighet till semesterväxling.
Hälsning från din blivande chef
Tillsammans med åtta stycken skickliga och glada kollegor inom vuxenenheten vill jag ge dig möjlighet att utvecklas i din roll som handläggare utifrån den erfarenhet och de kunskaper du har med dig. Mitt mål som chef är ett synligt och nära ledarskap där jag vill vara ett bra stöd för dig och övriga inom enheten.
Överensstämmer det med din bild av ditt framtida arbete ser vi fram emot din ansökan!
Övrigt
Vikariat tom 2021-12-31 på 80 % med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2021-04-11. Anställningsintervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre