Lediga jobb som Förvaltningsekonom i Krokom

Se lediga jobb som Förvaltningsekonom i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Ekonom

Ansök    Jun 9    Krokoms kommun    Förvaltningsekonom
– Ett jobb med plats för Utveckling Är du en strukturerad och självständig ekonom som söker en ny utmaning? Har du dessutom erfarenhet från att utveckla olika ekonomiprocesser, bland annat med digitalisering och gillar redovisning? Då en av våra medarbetare går i pension söker vi dig som vill komplettera vår ekonomiavdelning med din kunskap och ditt engagemang. En dag på ekonomiavdelningen I din roll som ekonom kommer du att ha som uppgift att vara ett s... Visa mer
– Ett jobb med plats för Utveckling
Är du en strukturerad och självständig ekonom som söker en ny utmaning? Har du dessutom erfarenhet från att utveckla olika ekonomiprocesser, bland annat med digitalisering och gillar redovisning?
Då en av våra medarbetare går i pension söker vi dig som vill komplettera vår ekonomiavdelning med din kunskap och ditt engagemang.
En dag på ekonomiavdelningen
I din roll som ekonom kommer du att ha som uppgift att vara ett stöd för chefer, ledningsteam och administratörer när det gäller budget- och uppföljningsarbete, internkontroll, resursplanering mm. I uppdraget ingår att öka förståelsen för och kunskapen om ekonomi och medverka i det förändringsarbete som ständigt pågår. Du bedriver ditt arbete självständigt och konsultativt gentemot de verksamheter som du ansvarar för, samtidigt som du har en koncernsyn och verkar för att gemensamma principer och rutiner upprätthålls.
Du är dessutom en i laget på ekonomiavdelningen där vi tillsammans har ett ansvar för att arbeta strategiskt med att utveckla och förbättra rutiner, metoder och processer för ekonomiarbetet inom hela kommunen.
Vi arbetar just nu bland annat med att utveckla vår budgetering, uppföljning och rapportering, och effektiviserar vårt arbetssätt för att kunna jobba ännu mer med analys och uppföljning.
Din kompetens
Vi söker dig som är en självständig, strukturerad och ansvarstagande person som har jobbat några år som ekonom, gärna inom en politiskt styrd organisation. Vi tänker att du har god kunskap inom redovisning, och har en egen drivkraft att förbättra det du arbetar med.
Du är utbildad högskole- eller universitetsekonom, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har vana att utveckla ekonomiprocesser genom bland annat digitalisering. Vi använder oss av Vismas ekonomisystem samt Stratsys för verksamhetsuppföljning.
För att lyckas i uppdraget bör du gilla dialog och samarbete och uppskatta att arbeta konsultativt. Du bör ha ett intresse för verksamhetens förutsättningar och kunna förklara komplexa ekonomiska sammanhang på ett begripligt sätt för icke-ekonomer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Utvecklas med glädje
Vi befinner oss i början på en utvecklingsresa. Hos oss får du möjlighet att forma morgondagens ekonomifunktion, med moderna arbetssätt och verktyg.
Övrig information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre