Lediga jobb som Äldrepedagog i Krokom

Se lediga jobb som Äldrepedagog i Krokom. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Krokom som finns hos arbetsgivaren.

Äldrepedagog till mötesplatser för seniorer

Ansök    Maj 22    Krokoms kommun    Äldrepedagog
Ett jobb med plats för visioner och engagemang Klappar ditt hjärta extra för äldres hälsa och välmående? Är du driftig, självgående, ansvarstagande och tycker om projekt? Sök då den unika tjänsten som äldrepedagog och utveckla kommunens mobila mötesplatser! Socialförvaltningen är en stor förvaltning både sett till antal medarbetare och till bredden på uppdrag. Vi är indelade i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvarar vi för att ge vå... Visa mer
Ett jobb med plats för visioner och engagemang

Klappar ditt hjärta extra för äldres hälsa och välmående? Är du driftig, självgående, ansvarstagande och tycker om projekt? Sök då den unika tjänsten som äldrepedagog och utveckla kommunens mobila mötesplatser!
Socialförvaltningen är en stor förvaltning både sett till antal medarbetare och till bredden på uppdrag. Vi är indelade i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvarar vi för att ge vård och omsorg, stöd och service samt hälsa och sjukvård till våra medborgare som har behov av det, i alla skeden av livet. Här gör vi skillnad, på riktigt!
En dag som äldrepedagog
Kommunen är till ytan stor och de flesta äldre väljer att bo kvar i någon av våra 193 byar. Vi vet att många upplever ofrivillig ensamhet och känner sig isolerade vilket är ett folkhälsoproblem. Nu har vi startat upp en ny verksamhet med flera mobila mötesplatser för äldre i vår kommun. Genom dem vill vi minska isoleringen och öka den sociala samvaron. Kommunens mötesplatser för seniorer ”Ma råkes” startades upp i april och finns just nu på 3 orter.
På mötesplatserna har seniorerna möjlighet att träffa andra för att umgås, delta i olika aktiviteter som t.ex. gymnastik, promenadgrupper, underhållning eller föreläsningar. Besökare kan även komma för att bara vara, läsa en tidning, spela sällskapsspel, prata en stund och dricka en kopp kaffe. Tänk en fritidsgård för äldre.
I rollen som äldrepedagog så kommer du att leda, planera och marknadsföra verksamheterna på mötesplatserna samt utveckla konceptet på fler ställen i kommunen. Det handlar både om att åka runt och umgås med våra härliga seniorer men också genom att sköta det praktiska med lokaler med mera.
Du behöver också hålla kontakt med föreningar, myndigheter och andra professioner som skulle kunna komma att vara aktuella för samarbeten. Omvärldsbevakning gällande äldres hälsa och välmående ingår också i rollen.
Din kompetens
För tjänsten krävs att du har slutfört gymnasieutbildning. Det är önskvärt om du är utbildad äldrepedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskap och erfarenhet av arbete med äldre är meriterande. Du har erfarenhet av projektledning, samordning, samverkan och/eller nätverksbyggande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna, bekräfta och uppmuntra. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, minska ofrivillig ensamhet och ohälsa.
Äldrepedagog är en självständig roll. Du behöver ha förmågan att leda dig själv samt att utveckla rollen. Du behöver också ha förmågan att tänka nytt, ta initiativ och komma med nya idéer. Då samverkan och delaktighet är en stor del i arbetet är viktigt att du tycket att det är roligt att arbeta tillsammans med andra, både med individer och med organisationer.


Eftersom Krokoms kommun är ett samiskt förvaltningsområde ser vi det som ett stort plus om du behärskar det (syd)samiska språket.
Körkort är ett krav för tjänsten.


Vi erbjuder:
En unik möjlighet att utveckla en ny verksamhet som verkligen gör skillnad
Ett självständigt arbete
Friskvård på arbetstid
Viss möjlighet till arbete på distans om arbetet tillåter

Övrig information
Projektanställning på heltid under 2 år. Om projektet faller väl ut är målet att tjänsten övergår till en tillsvidareanställning.
Arbetstiden kommer i huvudsak att vara dagtid, måndag-fredag, men tjänstgöring kan även förekomma kvällar och helger utifrån våra aktiviteter.
Sista ansökningsdag: 2024-06-30
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare. Visa mindre

Äldrepedagog till mötesplatser för seniorer

Ansök    Jul 6    Krokoms kommun    Äldrepedagog
– Ett jobb med plats för visioner och engagemang Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Vi har ett uttalat fokus att arbeta för en friskare äldre befolkning. Kommunen är till ytan stor och de flesta äldre väljer att bo kva... Visa mer
– Ett jobb med plats för visioner och engagemang
Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme. Vi har ett uttalat fokus att arbeta för en friskare äldre befolkning.
Kommunen är till ytan stor och de flesta äldre väljer att bo kvar i någon av våra 193 byar. Vi vet att många upplever ofrivillig ensamhet och känner sig isolerade vilket är ett folkhälsoproblem. Nu har vi tagit beslut att starta upp en ny verksamhet med en fast och flera mobila mötesplatser för äldre i vår kommun. Genom dem vill vi minska isoleringen och öka den sociala samvaron.
På mötesplatserna kommer seniorerna ha möjlighet att träffa andra för att umgås, delta i olika aktiviteter som t.ex. gymnastik, promenadgrupper, underhållning eller föreläsningar. Besökare kan även komma för att bara vara, läsa en tidning, prata en stund och dricka en kopp kaffe. Tänk en fritidsgård för äldre.
Vi är så taggade och tycker att det ska bli superspännande att starta upp denna verksamhet som vi hoppas ska kunna skapa ett värde för många av våra medborgare. Tycker du också att detta låter som en bra idé? Är du dessutom en driven och engagerad person som gillar att hänga med äldre? Då ska du söka denna unika tjänst!


En dag som äldrepedagog
Då detta är en helt ny verksamhet, kommer tjänsten att formas och se lite olika ut i olika skeden av projektet. Den första fasen handlar om att planering genom att kartlägga vika behov som finns och skapa förutsättningar för att sedan kunna starta upp mötesplatserna. Du kommer sedan att leda och planera verksamheterna på mötesplatserna. Det handlar både om att åka runt och umgås med våra härliga seniorer men också genom att sköta det praktiska med lokaler med mera. Du behöver också hålla kontakt med föreningar, myndigheter och andra professioner som skulle kunna komma att vara aktuella för samarbeten.


Din kompetens
Du behöver ha slutfört gymnasieutbildning, det är önskvärt om du är utbildad äldrepedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskap och erfarenhet av arbete med äldre är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning, samordning, samverkan och/eller nätverksbyggande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna, bekräfta och uppmuntra. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, minska ofrivillig ensamhet och ohälsa
Äldrepedagog är en självständig roll. Du behöver ha förmågan att leda dig själv samt att utveckla rollen. Du behöver också ha förmågan att tänka nytt. Då samverkan och delaktighet är viktiga att det är roligt att arbeta tillsammans med andra, både med individer och med organisationer.
Då Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde ser vi det som ett stort plus om du behärskar det (syd)samiska språket.
Körkort är ett krav för tjänsten.


Vi erbjuder:
· En unik möjlighet att starta upp en ny verksamhet som verkligen gör skillnad
· Ett självständigt arbete
· Friskvård på arbetstid
· Viss möjlighet till arbete på distans om arbetet tillåter
Övrigt
Projektanställning på 2,5 år. Om projektet faller väl ut är målet att tjänsten övergår till en tillsvidareanställning.
Arbetstiden kommer i huvudsak att vara dagtid måndag-fredag, men tjänstgöring kan även förekomma kvällar och helger utifrån våra aktiviteter.
Sista ansökningsdag: 2023-08-07
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Fackliga företrädare nås genom kommunens kundcenter, 0640-161 00 Visa mindre